Haku auki nuorille: 120 kesäduunia OP:n piikkiin paikallisissa yhdistyksissä

OP Tampereen tukemat kesäduunit ovat nyt nuorten haettavissa! Pankki lahjoittaa tulevana kesänä 120 kesätyöpalkkaa 15–17-vuotiaiden nuorten työllistämiseksi paikallisissa yhdistyksissä. Kesäduunit listataan OP Tampereen www-sivuilla, ja nuoret voivat hakea niitä suoraan yhdistyksistä 18. huhtikuuta asti.

Kampanja tarjoaa niin omaa rahaa nuorille kuin apukäsiä yhdistyksille – tänä vuonna 120 kesäduunin ja 48 000 euron verran 120 vuotta täyttävän OP Ryhmän kunniaksi:
– Yhdistykset tarjoavat jälleen nuorille monenlaisia, mielekkäitä kesäduuneja eri puolilla toimialuettamme Tampereella, Nokialla, Ylöjärvellä, Hämeenkyrössä, Karkussa, Pirkkalassa, Lempäälässä, Vesilahdella ja Akaan Viialassa. On arvojemme mukaista olla tukemassa nuorten työelämä- ja taloustaitoja. Monelle tulevan kesän palkka onkin ensimmäinen, jonka käyttämistä pääsee harjoittelemaan, sanoo OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen.

Töitä löytyy esimerkiksi erilaisten kesäleirien apuohjaajina, tiedotuksen ja sosiaalisen median parista, ketoapulaisena, erilaisista kesäkahviloista ja -tapahtumista, eläintenhoitajana, puutarha- ja puistohommista, skeittipaikkabloggaajana kuin ikäihmisten ja vanhustyön avustajina.

Hakuaikaa 18. huhtikuuta asti

Tulevan kesän 120 kesäduunia esitellään 14.3. alkaen OP Tampereen www-sivuilla osoitteessa op.fi/tampere/kesaduuni. Nuorilla on aikaa hakea heitä kiinnostavia pestejä aina 18. huhtikuuta asti. Kesäduunihakemukset ja mahdolliset lisätiedustelut töistä tehdään suoraan yhdistyksille.

Yhdistys vastaa myös kaikista nuoren kesätyöhön kuuluvista työnantajavelvoitteista. Nuori voi hakea useampaa, mutta ottaa vastaan vain yhden pankin tukemista kesäduuneista. Kun yhdistys palkkaa nuoren, OP Tampere maksaa yhdistykselle nuoren kahden viikon palkan 400 euroa.

Yhdistykset haastattelevat hakijoita ja tekevät valintansa kesäduunareista 9.5.2022 mennessä. Kesäduunit sijoittuvat koulujen kesälomakauteen.

Pirkanmaalla osuuspankit tarjoavat yhteensä 285 kesäduunia 

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesäduuneja OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä yhteensä yli 1 700 nuorelle. Muiden Pirkanmaan osuuspankkien kesäduunit tiedotetaan pankkien omilla www-sivuilla. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä, ja tavoitteena on työllistymisen lisäksi tukea nuorten taloustaitojen hallintaa. Lokakuussa 2021 OP kartoitti kyselyllä asiakkaiden toiveita oman osuuspankin vastuullisuustyölle, ja kyselyyn vastanneista miltei 2 600:sta OP Tampereen asiakkaasta yli kolmasosa näki nuorten työllistymisen ja koulutuksen tukemisen tärkeimmäksi vastuullisuustyön tavaksi.

Lisätiedot
Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja, median haastattelupyynnöt:
Tarja Sara, johtaja, viestintä ja ihmiset, puh. 010 254 6213