OP Tampere lahjoittaa hyväntekeväisyyteen 5 euroa per uusi omistaja-asiakas myös vuonna 2019.

Tuhansien eurojen lahja ystävyydelle ja luontosuhteelle

​OP Tampere on tehnyt 2 500 euron lahjoitukset SPR:n Ystävätoiminnalle, Luonto-Liiton Hämeen piirille ja Mielen ry:lle. Lahjoitusten avulla tehdään yksinäisyyden vastaista työtä sekä opitaan arvostamaan luontoa ja sen hyvinvointivaikutuksia - jo pienestä pitäen.

Rahalahjoitukset ovat osa pankin yhteiskuntavastuun kokonaisuutta, ja niitä on tehty kuluvana vuonna jo 20 000 eurolla monipuolisesti pirkanmaalaisten ikäihmisten, lasten, mielenterveystyön ja luonnon hyväksi. 


Luonnosta elämyksiä, oppia ja hyvinvointia

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luontoharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö, jonka ympäristökasvatuksen tavoitteena on antaa lapsille myönteisiä kokemuksia ja elämyksiä luonnossa. Luonnossa oleminen poistaa stressiä ja parantaa keskittymiskykyä. Fyysinen kosketus luontoon myös vähentää allergioita ja parantaa vastustuskykyä.


- OP Tampereen lahjoituksen käytämme lasten luontokerhotoimintaan ja sen kehittämiseen. Luontokerhoissa leikitään ulkona, retkeillään lähiluonnossa ja askarrellaan koulutetun ohjaajan kanssa. Samalla opitaan lisää luonnosta, kertoo toiminnasta Luonto-Liiton Hämeen piiristä hallituksen puheenjohtaja Ville Lahtinen.


Toivotut retket toteutuvat

Luonnossa viihtymisen puolesta toimii myös Mielen ry, tamperelainen mielen hyvinvointia edistävä järjestö. Se järjestää mielenterveys- ja päihdetyön parissa monipuolista ennaltaehkäisevää ja toipumista tukevaa toimintaa.


- Lahjoituksen turvin voimme vastata luontotoiminnan lisääntyneeseen kysyntään ja pystymme järjestämään vuoden 2020 aikana useita toivottuja retkiä ja kursseja. Retket ovat pääosin helppoja matalan kynnyksen tapahtumia, ja keskeistä on osallistujien keskinäinen yhteistoiminta ja vuorovaikutustaitojen harjaannuttaminen. Mukaan voivat tulla kaikki aikuiset, jotka ovat kiinnostuneet oman toipumisensa ja hyvinvointinsa edistämisestä luonnon suomin keinoin, toteaa Mielen ry:n toiminnanjohtaja Maarit Hirvonen.


Yhdessä yksinäisyyttä vastaan

Yksinäisyys voi koskettaa eri ikäisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Jopa viidesosa suomalaisista tuntee itsensä yksinäiseksi, ainakin toisinaan. Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoiset tuovat iloa yksinäisen arkeen, kuuntelevat ja ovat henkisenä tukena. Ystävätoiminnassa ystävät tapaavat toisiaan ja viettävät aikaa heille itselleen sopivalla tavalla esimerkiksi kahvitellen tai ulkoillen – tai he voivat keskustella anonyymisti vaikkapa sähköpostilla. 


- Osuuspankin lahjoituksen avulla vapaaehtoisemme voivat kutsua asiakas-ystävänsä teatteriin tai elokuviin. Yhdessä SPR:n ystävän on varmasti helpompi lähteä nauttimaan elämästä kodin ulkopuolelle, vieläpä ilman taloudellista huolta illan kustannuksista, kertoo SPR:n Tampereen osaston toiminnanjohtaja Marjo Majlund.


Uudesta omistaja-asiakkaasta 5 euroa hyväntekeväisyyteen

OP Tampereen vuoden mittaan tekemät lahjoitukset seuraavat pankin omistaja-asiakkaiden kokonaismäärän kasvua: uutta omistaja-asiakasta kohden pankki osoittaa 5 euroa hyväntekeväisyyteen. 


Lisätiedot:
Tarja Tolonen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö 010 254 6213