OP Turun Seudun edustajiston vaalien äänestys on alkanut

Edustajiston vaaleissa on ehdokkaana 193 OP Turun Seudun omistaja-asiakasta. Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneessa ja omistaja-asiakkaat voivat äänestää 4.–17.11. osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit.

–  Nyt on mahdollisuus vaikuttaa oman pankin ja paikkakunnan asioihin, sillä omistaja-asiakkaat valitsevat keskuudestaan OP Turun Seudun edustajiston. Äänestys alkaa 4.11. klo 8:00 ja päättyy 17.11. klo 16:00. Äänestämällä voi vaikuttaa oman pankin ja paikkakunnan asioihin, kannustaa OP Turun Seudun hallituksen puheenjohtaja Juha Salonen.

– OP:ssa omistaja-asiakkaalla on aito vaikuttamismahdollisuus. Toivomme, että mahdollisimman moni omistaja-asiakkaamme äänestää ja valittava edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin omistaja-asiakaskunnasta, sillä silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla, Salonen jatkaa.

Anna äänesi vaikuttaa

OP on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni -periaate. Omistaja-asiakkaat ovat saaneet tiedon äänioikeudestaan joko sähköisesti verkkoviestillä tai postitse kirjeenä. OP:n verkkopalvelua käyttävät omistaja-asiakkaat äänestävät sähköisessä vaalipalvelussa ja postitse materiaalin saaneet postittavat äänestyslipukkeen vastauskuoressa.

–  Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneessa. Samasta osoitteesta pääsee myös kirjautumaan sähköiseen äänestyspalveluun. Äänestäminen on hyvin helppoa ja sen voi tehdä kätevästi vaikka kotisohvalta, OP Turun Seudun toimitusjohtaja Olli-Pekka Saario kannustaa.

– Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Voit äänestää siis ketä tahansa oman vaalipiirisi ehdokasta. Edustajistoon ovat tervetulleita aivan tavalliset omistaja-asiakkaat, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta, Saario sanoo.

Edustajistoon valitaan 60 jäsentä (seitsemältä jäsenalueelta) neljän vuoden toimikaudeksi. Edustajisto käyttää pankissa ylintä päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet sekä päätetään isoimmista lahjoituksista.

Edustajisto on tärkeä linkki asiakkaiden ja pankin välillä. Omistaja-asiakkaiden toiveet kulkevat edustajiston kautta pankkiin, ja toisaalta edustajisto tarjoaa jäsenille tuoreinta tietoa esimerkiksi pankin palveluista.

Edustajiston vaalien tulokset julkaistaan 30.11.2021 OP Turun Seudun palvelupisteissä ja internetsivuilla.

 

Suomen suurimmat sähköiset vaalit

OP Turun Seudun kanssa järjestetään edustajiston vaalit samanaikaisesti yhteensä 55 OP:ssa eri puolilla Suomea. Ehdokkaita on yhteensä yli 4300 ja edustajistoihin valitaan yhteensä yli 1800 jäsentä. Äänioikeutettuja omistaja-asiakkaita on yhteensä noin 1,4 miljoonaa ja heistä noin 1,1 miljoonaa voi äänestää sähköisesti.

Kaikissa OP Ryhmän osuuspankeissa ei järjestetä tänä syksynä edustajiston vaaleja. Osalla pankeista vaalien ajankohta on eri ja osalla pankeista edustajistoa vastaa osuuskunnan kokous.

 

Lisätietoa:

toimitusjohtaja Olli-Pekka Saario, olli-pekka.saario(ät)op.fi, p. 050 551 2874

op.fi/turunseutu/edustajistonvaalit