Tervetuloa mukaan maailman suurimpaan kuvataidekilpailuun!

Kansainvälinen kuvataidekilpailu Jugend Creativ viettää ensi vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan! Suomessakin osuuspankkien kuvataidekilpailu järjestetään jo 44. kertaa.

Lasten ja nuorten kuvataidekilpailulla halutaan lisätä lasten arkeen iloa, inspiraatiota sekä onnistumisen kokemuksia. Vuosittain kilpailuun osallistuu noin 15 000 lasta ja nuorta ympäri Suomen. Suomelle on tullut  menestystä myös kansainvälisessä kilpailussa hienosti useina vuosina.

Kilpailun ensimmäinen vaihe järjestetään yhteistyössä paikallisen osuuspankin kanssa. Alueellisten raatien valitsemat työt osallistuvat valtakunnalliseen kilpailuun, joka järjestetään vuosittain Helsingissä. Valtakunnallisten kilpailusarjojen voittajatyöt jatkavat matkaansa syyskuussa Berliinissä pidettävään kansainvälisen Jugend Creativ -kuvataidekilpailun finaaliin.

Osuustoiminnallisten pankkien järjestämä kansainvälinen kuvataidekilpailu, Jugend Creativ, on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman suurin lapsille ja nuorille järjestettävä taidekilpailu, johon osallistuu Suomen lisäksi lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Vuosittain kilpailuun osallistuu yhteensä jopa 800 000 piirtäjää.

Vuoden 2020 kilpailun pääteemana on "Onnea on…piirtäminen, maalaaminen, kuvaaminen, voittaminen”

Kilpailuaika on 3.2.–18.3.2020. Kilpailutyöt tulee toimittaa osuuspankkiin viimeistään 19.3.2020. Ks. yhteystiedot ja aukioloajat

Kilpailu on avoin kaikille 6-13-vuotiaille ja se järjestetään yhteistyössä kuvataiteen opettajien ja koulujen kanssa. Opettajat ovatkin avainasemassa lasten ja nuorten ohjaajina ja innostajina tässä kilpailussa, jossa voi saada menestystä sekä paikallisella, valtakunnallisella että kansainvälisellä tasolla. - Eri sarjojen tehtävänkuvaukset ja säännöt löytyvät oheisesta esitteestä.

Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla työllä, joista vain yksi voidaan palkita. Kilpailusarjoja on kolme. Osallistujan syntymävuosi ratkaisee, missä sarjassa hän kilpailee.

Kilpailusarjat:

  • 6–8-vuotiaat (2012–2014 syntyneet)
  • 9–10-vuotiaat (2010–2011 syntyneet)
  • 11–13-vuotiaat (2007–2009 syntyneet)

Kilpailutyön koko on A3 (42x30 cm). Työn taakse tulee merkitä tekijän nimi, syntymävuosi, kotiosoite, koulu ja luokka sekä työn nimi. Halutessaan tekijä voi kertoa työstään myös sanallisesti. Osallistujalla tulee olla vanhempien lupa osallistua kilpailuun. Vanhempien suostumus merkitään työn taakse. Voit tulostaa suostumuslomakkeen alla olevasta linkistä.

Kilpailutöitä ei palauteta. Järjestäjillä on ilman eri suostumusta oikeus käyttää ja julkaista kilpailutöitä.

Kilpailutyöt arvostellaan ottaen huomioon seuraavat kriteerit:

  • kokonaisvaikutelma, omaperäisyys, aitous, fantasia ja ilmaisuvoima
  • maalaa tai piirrä, kaikki maalaustekniikat ovat sallittuja, esim. lyijy- tai värikynäpiirros, hiilipiirros, vahaliitupiirros, akvarelli, öljyvärityö jne.
  • kilpailutyön tulee olla itsenäisesti toteutettu
  • kuvan kopioiminen tai jäljentäminen on kiellettyä

Kunkin sarjan voittajatyö lähetetään toukokuussa järjestettävään valtakunnalliseen kilpailuun Helsinkiin. Valtakunnalliset voittajatyöt (1.sija) edustavat maatamme syyskuun alussa Berlinissä järjestettävässä kansainvälisessä loppukilpailussa.

Lisätietoa saat oheisesta esitteestä tai sähköpostilla turun.seudun.markkinointi@op.fi.

Onnea kilpailuun!