Petteri Rinne Turun Seudun Osuuspankin toimitusjohtajaksi

Turun Seudun Osuuspankin nykyinen toimitusjohtaja kauppaneuvos Olli-Pekka Saario siirtyy eläkkeelle 1.1.2022 lukien.

Pankin hallintoneuvosto on kokouksessaan 18.8. nimittänyt pankin uudeksi toimitusjohtajaksi varatoimitusjohtaja KTM Petteri Rinteen. Rinteellä on pitkä ja monipuolinen työkokemus finanssialalta. Turun Seudun Osuuspankissa hän on toiminut vuodesta 2005 alkaen ja hänet nimitettiin pankin varatoimitusjohtajaksi vuonna 2017.

"Rinne valikoitui toimitusjohtajaksi useiden hyvien hakijoiden joukosta vahvan ja monipuolisen työkokemuksensa sekä toimialueen hyvän tuntemuksensa perusteella", toteaa pankin hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Juha Salonen.

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Saario toteaa jäävänsä levollisin mielin eläkkeelle kun pankille löytyi pankin sisältä erittäin ammattitaitoinen ja energinen henkilö viemään ja uudistamaan pankkia läpi finanssialan jatkuvan murroksen.

Varatoimitusjohtaja Rinne toteaa olevansa valinnasta innoissaan, mutta samalla nöyrin mielin. ”Olen palvellut OP Ryhmää ja Turun Seudun Osuuspankkia eri tehtävissä runsaat 21 vuotta ja uskon tuntevani pankkimme ja toimialueemme varsin hyvin. Toimialueemme sekä pankin asiakkaiden ja henkilökunnan menestyksen ja hyvinvoinnin varmistaminen on keskeinen tehtäväni ja siinä asiassa haluan tehdä ehdottomasti parhaani jatkaakseni edeltäjieni ansiokasta työtä”, Rinne toteaa.

Rinne toteaa saavansa johdettavakseen erinomaisessa kunnossa olevan pankin. Keskeistä onkin vaalia pankin lukuisia vahvuuksia eikä tarvetta suurille muutoksille ole. Keskeistä on huolehtia ja varmistaa se, että pankki kehittyy jatkossakin tasaisen myönteisesti toimialueen ja toimialan kehityksen mukana.