Reppu joka selkään -hyväntekeväisyyskampanja

Reppu joka selkään -keräys tulee taas: OP Turun Seutu kerää koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät viidettä kertaa yhteistyössä koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koululaisille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaalin OP Turun Seudun palvelupisteisiin tai Pohjola Sairaalan toimipisteeseen niiden aukioloaikoina. Keräysaika on 12.-30. heinäkuuta.

OP Ryhmä

Jo ennen viime vuonna alkanutta koronakriisiä yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Siksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä ja pienilläkin teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. 

Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden koululaisia lukuvuoden alkaessa. Reppukeräyksellä halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni lapsi saa ensimmäisen koulureppunsa koulutien alkaessa, ja myös vanhempien lasten ja nuorten koulurepuille on tarvetta. Keräyksessä otetaan vastaan myös penaaleita. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia.

- Haluamme OP Turun Seudussa tukea paikallisten lasten ja nuorten hyvinvointia ja koulunkäyntiä konkreettisilla teoilla yhdessä asiakkaidemme kanssa. Yhteistyössä Hope ry:n kanssa järjestettävä reppukeräys on ollut vuosittain todella suosittu, ja kannustamme kaikkia mukaan tekemään tärkeän lahjoituksen myös tänä vuonna, kertoo OP Turun Seudun muutos- ja tulevaisuusjohtaja Irma Hyvärinen.

Kampanja alkaa maanantaina 12. heinäkuuta ja viimeinen keräyspäivä on perjantaina 30. heinäkuuta. Lahjoituksen voi toimittaa OP Turun Seudun palvelupisteisiin niiden aukioloaikoina (ks. OP Turun Seudun palvelupisteet ja aukioloajat). Pohjola Sairaalat ovat myös mukana kampanjassa ja järjestävät reppukeräyksen kaikilla toimipisteillään (ks. Pohjola Sairaala Turku).

Lahjoituspisteillä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle HOPE ry:n toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville ja koulunpenkille palaaville.

Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2020 reppuja jaettiin jo yli 3800 lapselle eri puolilla Suomea. 
Vuonna 2021 reppuja kerätään osuuspankkien toimipisteissä seuraavilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Katso lisää: op.fi/reppukerays 

OP Turun Seutu on yksi OP Ryhmän suurimmista osuuspankeista ja toimialueensa johtavia pankkeja. Taseemme on 4,2 miljardia euroa. Pankkimme palvelee Turun, Raision, Kaarinan, Naantalin ja Parais-ten kaupunkien sekä Liedon, Ruskon ja Vehmaan kuntien alueella. Pankissamme työskentelee noin 210 finanssialan ammattilaista.

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Lisätietoja:
OP Turun Seutu, turun.seudun.markkinointi@op.fi
Hope ry, turku@hopeyhdistys.fi