Hymyilevä tyttö kiipeää kiipeilytelineellä reppu selässä

Reppu joka selkään -keräys tulee taas: OP Turun Seutu kerää koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille

OP Turun Seudun ja Hope Turku ry:n vuosittainen Reppu joka selkään -keräys järjestetään 8.–26.7.2024. Kampanjalla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alussa.

Kaikilla lapsilla ja nuorilla on oikeus käydä koulua hyvällä mielellä, pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia.

Lapsiperheiden talous on voimakkaasti kohonneiden elinkustannusten myötä aiempaa tiukemmalla. Hopen syksyllä 2023 tekemän asiakaskyselyn* mukaan 56 % Hopen asiakkaista on yksinhuoltajia, jolloin koko perheen tulot ovat yhden huoltajan varassa. Yhden huoltajan perheistä yli 10 % saa toimeentulotukea ansiotulon rinnalla. Asiakaskyselyn vastauksissa näkyi huoli elämisen perustarpeista, taloudellisen tiukkuuden heijastuminen mielialaan sekä suoranainen nälkä. 

OP Turun Seutu ja Hope ry haluavat yhdessä tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta. Keräyksellä halutaan varmistaa, että jokaisella koululaisella on oma reppu heti lukuvuoden alusta lähtien – oli kyseessä sitten ihka ensimmäinen koulupäivä tai paluu pulpettiin. 

- Kaikilla lapsilla ja nuorilla on oikeus käydä koulua hyvällä mielellä, pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. Haluamme kiinnittää yhdessä Hope ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme hyviin tekoihin. Haastammekin keräykseen mukaan kaikki, yksityishenkilöistä yrityksiin ja työyhteisöihin, kertoo OP Turun Seudun muutos- ja kehitysjohtaja Irma Hyvärinen.

Reppu joka selkään -keräyksessä kuka tahansa voi lahjoittaa koululaiselle repun tai muita koulutarvikkeita. Lahjoitusten toivotaan olevan uusia ja käyttämättömiä. 

Keräys on järjestetty jo seitsemän kertaa, ja sen avulla on joka vuosi saatu yhteensä tuhansia reppuja peruskoululaisille. Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo saaneensa asiakasperheiltä paljon kiitollista palautetta. Koulutarvikkeet liittyvät olennaisesti koulunkäyntiin ja reppu symboloi osaltaan uuden lukukauden aloitusta. 

- Ekaluokkalaisten lisäksi myös vanhemmat oppilaat kaipaavat mieleisiään tarvikkeita. Haluamme kannustaa ihmisiä tukemaan koulutielle lähteviä lapsia ja nuoria. Konkreettisella lahjoituksella ja sen myötä välittyvällä välittämisen tunteella voi saada aikaan elämänmittaisen positiivisen muiston, Hostila sanoo.

Lahjoitukset voi toimittaa OP Turun Seudun konttoreihin aukioloaikojen mukaisina aikoina 8.–26.7.2024:

  • Puutorin konttori (info), Brahenkatu 11, Turku, ma-pe 9-16
  • Kaarinan konttori, Oskarinaukio 3, Kaarina, ma, ke, pe 9-16
  • Raision konttori, Torikuja 1, Raisio, ma, ke, pe 9-16
  • Naantalin konttori, Tullikatu 15, Naantali, ti, to 9-11
  • Paraisten konttori, Rantatie 20, Parainen, ti 9-12
  • Vehmaan konttori, Vinkkiläntie 17, Vinkkilä, ma 9-12

 *Hopen asiakaskysely toteutettiin seitsemän paikallistiimin asiakasperheille 23.10.-5.11.2023 ja siihen saatiin yhteensä 1232 vastausta.