OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat valitsivat uuden edustajiston

OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat äänestivät edustajiston vaaleissa 4.–17.11. ja valitsivat keskuudestaan edustajiston seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

–  Saimme näihin vaaleihin hienon joukon ehdokkaita toimialueeltamme, mutta äänestysprosentti jäi tavoitteistamme. Toivoisin, että jatkossa suurempi osa omistaja-asiakkaistamme kokisi tärkeäksi osallistua tähän pankkimaailmassa ainutlaatuiseen vaikuttamisen mahdollisuuteen. Sen eteen teemme tulevina neljänä vuonna ennen seuraavia vaaleja varmasti paljon töitä, toteaa OP Turun Seudun toimitusjohtajana vuodenvaihteessa aloittava Petteri Rinne.

Edustajistoon valittiin 60 jäsentä 193 ehdokkaan joukosta. Uuden edustajiston jäsenistä 35 on naisia ja 25 miehiä. Mukana on niin palkansaajia, yrittäjiä, nuoria kuin eläkeläisiäkin. Edustajistoon valittiin 27 uutta jäsentä ja 33 jäsentä tuli valituksi uudelleen.

– Halusimme pankille edustajiston, joka mahdollisimman paljon kuvastaisi pankin monipuolista omistaja-asiakaskuntaa. Vaaleilla valittu edustajisto on pankkimme näköinen. Osuuspankki on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on omistaja-asiakas ja ääni -periaate, Rinne sanoo.

Edustajistoon valittujen nimet ovat nähtävillä pankkimme palvelupisteissä ja verkkosivuillamme.

 

Edustajisto käyttää pankissa ylintä päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet, päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä isoimmista lahjoituksista.