Tuotto-osuus

Sijoita pankkiisi - menestytään yhdessä

Ajankohtaista tietoa vuoden 2020 Tuotto-osuuksien korkojen maksusta.

Tuotto-osuus on sijoitus osuuspankkisi omaan pääomaan. Merkitsemällä Tuotto-osuuksia tuet pankkisi vakavaraisuutta ja paikallista yritystoimintaa, siksi tavoitteemme on maksaa sinulle mahdollisimman hyvää korkoa. 

Näin Tuotto-osuus toimii

 • Pankkimme omistaja-asiakkaana voit merkitä Tuotto-osuuksia Tuotto-osuusannin voimassaoloaikana.

 • Mukaan pääset jo 100 eurolla. Merkintöjen enimmäismäärä on pankkikohtainen. Voit tarkistaa enimmäismäärän pankkimme Tuotto-osuusannin ehdoista (katso liitteet sivun alaosassa) tai kysyä meiltä.

 • Tuotto-osuuden tuottotavoite voi muuttua vuosittain, mutta tavoitteena on maksaa sijoitukselle reilua vuosittaista korkoa. Koron maksaminen ja sen määrä vahvistetaan vuosittain jälkikäteen pankkisi edustajiston tai osuuskunnan kokouksessa. Korko edelliseltä kalenterivuodelta maksetaan seuraavan vuoden kesäkuussa.

 • Jos haluat luopua Tuotto-osuuksistasi, voit irtisanoa ne. Tuotto-osuuksien takaisinmaksuaika on 12 kk irtisanomisvuoden päättymisestä. On hyvä varautua vähintään kolmen vuoden sijoitusaikaan.

Mitä muuta Tuotto-osuuksiin sijoittavan kannattaa huomioida?

 • Tuotto-osuuden korko ja sen maksaminen riippuvat aina pankin toiminnan tuloksellisuudesta. Tuotto-osuuden korko maksetaan osuuspankin jakokelpoisesta ylijäämästä. Pankille ei välttämättä synny joka vuosi tällaista ylijäämää. On myös mahdollista, että pankille jää jakokelpoista ylijäämää enemmän kuin Tuotto-osuuksille maksetaan korkoa.

 • Tuotto-osuus ei ole talletus eikä sillä ole talletussuojaa. Tuotto-osuus-sijoitukset eivät kerrytä OP-bonuksia.

 • Tuotto-osuutta verotetaan kevyemmin kuin useimpia muita sijoitustuotteita. Tuotto-osuudelle maksettava korko on pääomatuloa ja korosta toimitetaan 7,5 prosentin ennakonpidätys 5000 euroon saakka ja sen ylittävältä osalta 25,5 prosenttia. Ennakonpidätystä ei toimiteta 20 euron tai sitä pienemmästä korosta. Huomaa, että verotus voi muuttua.

 • Merkintä Tuotto-osuuksiin on oman pääoman ehtoinen sijoitus ja sijoittajalla on riski sijoitetun pääoman menettämisestä. Tuotto-osuuden takaisinmaksuun liittyy ehtoja. Osuuspankilla tulee esimerkiksi olla riittävästi jakokelpoisia varoja.

 • Tuotto-osuutta ei voi vapaasti luovuttaa eteenpäin, eikä Tuotto-osuuksilla ole jälkimarkkinoita.

 • Tuotto-osuuden esittelyasiakirjassa on tarkempi kuvaus Tuotto-osuuden ominaisuuksista ja riskeistä.
   

Voit tehdä merkinnän Tuotto-osuuksiin konttorissamme. Soita OP 0100 0500 Puhelinpalveluun (ma-pe 8-16, pvm/mpm) varataksesi ajan tai keskustellaksesi lisää Tuotto-osuuksista.​


Elina Peuralahti (Versio 1.0)

Pienikuva Ladannut Tiia Lehti, 26.9.2022 9:07

Versio 1.0

Viimeksi päivittänyt Tiia Lehti
26.9.2022 9:07
Tila: Hyväksytty
Lataa (138k) Ota URL.
Versiohistoria
Versio Päiväys Koko  
1.0 3 Päivää sitten 138k Lataa

Muut edut

Muut edut


Viihde

Viihde-, kulttuuri- ja tapahtumaedut


Henrik Moisander 2 (Versio 1.0)

Pienikuva Ladannut Tiia Lehti, 22.9.2022 11:39

Versio 1.0

Viimeksi päivittänyt Tiia Lehti
22.9.2022 11:39
Tila: Hyväksytty
Lataa (162k) Ota URL.
Versiohistoria
Versio Päiväys Koko  
1.0 7 Päivää sitten 162k Lataa

Henrik Moisander (Versio 1.0)

Pienikuva Ladannut Tiia Lehti, 22.9.2022 11:37

Versio 1.0

Viimeksi päivittänyt Tiia Lehti
22.9.2022 11:37
Tila: Hyväksytty
Lataa (188k) Ota URL.
Versiohistoria
Versio Päiväys Koko  
1.0 7 Päivää sitten 188k Lataa

Annika Pöysti (Versio 1.0)

Pienikuva Ladannut Tiia Lehti, 19.9.2022 7:44

Versio 1.0

Viimeksi päivittänyt Tiia Lehti
19.9.2022 7:44
Tila: Hyväksytty
Lataa (156k) Ota URL.
Versiohistoria
Versio Päiväys Koko  
1.0 10 Päivää sitten 156k Lataa

Digiopastukset

Digiopastukset


Syyskuun Omistaja-asiakaspäivää vietetään 8.9.

Syyskuun Omistaja-asiakaspäivässä etuja, yllätyksiä ja vaikuttamisen mahdollisuuksia sinulle omistaja-asiakas.

Päivän etu

Tervetuloa juhlimaan 100-vuotiasta OP Turun Seutua yhdessä TUTO Hockeyn kanssa la 8.10. klo 17 järjestettävään juhlaotteluun! Vastustajaksi otteluun saapuu Kiekko Espoo. Tähän Mestiksen suosikkijoukkueiden kohtaamiseen on omistaja-asiakkaillemme tarjolla 500 perhelippua (max. 2 aikuista ja 5 lasta/nuorta 7-16 v). Maksuttomat liput ovat lunastettavissa OP-mobiilissa.

Kannattaa aika-ajoin käydä OP-mobiilissa kurkkaamassa sen hetkinen etukattaus. Syksyllä omistaja-asiakkaitamme hemmotellaan mm. Turun Kaupunginteatterin upealla Hobitti-näytöksellä 20.10. ja koskettavalla Kunnia-jännitysdraamalla 11.11. hyvään etuhintaan.

Päivän arvonta

Omistaja-asiakkaamme pääsevät osallistumaan Turun maistuvimman kierroksen, Food Walk 2022, arvontaan. Voittajalle on tarjolla kaksi Food Walk 2022 -lahjakorttia (arvo 96 €).

Food Walk on Visit Turun ja kymmenen Turun keskustassa sijaitsevan ravintolan järjestämä ympärivuotinen ravintolakierros. Kierroksella voi valita viisi mieluisinta ravintolaa ja nauttia niiden tarjoamista antimista veloituksetta. Annosvaihtoehtoja löytyy aina viehättävästä di Trevin tapaslautasesta Café Artin erikoiskahveihin ja herkullisiin kakkupaloihin. Kortti on voimassa kolme vuorokautta ensimmäisestä ravintolakäynnistä lähtien.

OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat voivat osallistua arvontaan tästä linkistä.

Arvontalinkki aukeaa to 8.9. klo 6.00 ja on voimassa vain Omistaja-asiakaspäivän ajan. Voittajille ilmoitamme henkilökohtaisesti.

Vastuullinen teko

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa toteutettu Kaikkien aikojen tekoja -kysely avautuu omistaja-asiakkaillemme jälleen 19.9.-9.10. väliseksi ajaksi. Omistaja-asiakkaamme pääsevät kertomaan, millaisia vastuullistekoja he haluavat oman pankkinsa toteuttavan. Näin osaamme kohdistaa tukemme sinne, missä sitä eniten tarvitaan. 

Viime vuonna kyselyyn osallistui yli 40 000 omistaja-asiakasta ja tänä vuonna tavoite on vielä korkeammalla. Omistaja-asiakkaana sinulla on mahdollisuus vaikuttaa konkreettisesti oman osuuspankkisi toimintaan. Rakennamme yhdessä kestävää huomista.

Vuoden 2021 kyselyssä OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat antoivat eniten ääniä teoille luonnon ja ympäristön hyväksi. Kyselyn tuloksen perusteella ohjasimme vuoden 2021 joululahjoituksemme toimialueemme kuudelle Suomen Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistykselle luonnon monimuotoisuuden hyväksi tehtävään työhön.

Kaikkien aikojen tekoja -kyselyyn pääset osallistumaan 19.9.2022 alkaen OP Median kampanjasivun kautta. 

Ja hei!

Digiopastustilaisuudet jatkuvat jälleen. Opastamme asiakkaitamme sähköisten pankkipalveluiden turvalliseen ja sujuvaan käyttöön 13.9. klo 16-17 Turvallisesti verkossa -etädigiopastustilaisuudessa ja kuukausittain Turun pääkirjastolla. Pääset ilmoittautumaan 13.9. järjestettävään etädigiopastukseen täältä. 

Ja tarkemmat tiedot kirjastopäivistä löydät täältä.

 

Lokakuun Omistaja-asiakaspäivää vietämme 13.10.2022.

 

Omistaja-asiakaspäivänä, joka kuukauden toinen torstai, juhlistamme omistaja-asiakkuutta hieman näyttävämmin. Päivä pitää sisällään vaihtuvia etuja, arvontoja ja tapahtumia, jotka hyödyttävät ja tuovat iloa omistaja-asiakkuudesta.


” ”

Rakkaudesta Turun seutuun


OP Turun Seudun juhlavuoden lahjoitushakuun 134 hakemusta

Julkaistu 4.5.2022

Yhdessä menestyminen on ollut yksi OP Turun Seudun toimintaa ohjaavista arvoista jo sadan vuoden ajan. Paikallinen vuorovaikutus, alueen elinvoimaisuuden kehittäminen ja yhdessä tekemisen tukeminen ovat olleet osa osuustoiminnallista perimää pankin alkuajoista saakka. Näitä perinteitä ja pankin 100-vuotista taivalta kunnioittaen OP Turun Seutu toteutti 100 000 euron lahjoitushaun paikallista hyvinvointia ja kestävää kehitystä edistäville hankkeille.

- OP Turun Seutu on toiminut asiakkaiden ja toimialueen hyväksi jo kunnioitettavat sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi toteutettu lahjoitushaku kokosi toimialueeltamme yhteensä 134 hakemusta yhteiskunnan eri osa-alueilta, kertoo toimitusjohtaja Petteri Rinne.

OP Turun Seutu tekee toimialueellaan laajasti yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuoden lahjoitushaku toteutettiin erillishakuna, eikä se vähentänyt muuhun yhteistyöhön kohdennettavaa panostusta. Erillishaun valinnoissa korostuivat uudet kohteet, joiden toimintaa pankki ei ole toistaiseksi vielä tukenut.

- Lahjoitusten kautta haluamme olla mahdollistamassa sekä uusia alkuja että arvokkaiden käytäntöjen jatkumoja niin vapaaehtoistoiminnan, liikunnan, taiteen, tieteen kuin hyväntekeväisyydenkin saralla. Juhlavuodesta teemme yhdessä kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa positiivisten vaikutusten vuoden ja laajennamme hyvän vaikutuspiiriä toimialueellamme entisestään, Rinne toteaa.

Valitsijatoimikunta, johon kuului pankin hallinnon ja johdon edustajia, painottivat valinnoissaan lahjoitussumman mahdollisimman tasapuolista jakaantumista pankin toimialueelle sekä hankkeiden vaikuttavuuden yhteiskunnallista monipuolisuutta. Lahjoituksia jaettiin yhteensä 17 hankkeelle, joiden euromäärät vaihtelivat 1500 - 15 000 € välillä.

Lahjoituspäätöksistä on viestitty kaikille hakemuksen jättäneille.


OP Turun Seudulta 20 000 euron lahjoitus Åbo Akademille

Julkaistu 5.5.2022

OP Turun Seutu viettää 100-vuotisjuhlavuottaan ja tekee juhlavuotensa kunniaksi 20 000 euron lahjoituksen Åbo Akademille. Lahjoitus tehdään valtion vastinrahaohjelman puitteissa ja se kohdennetaan yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden koulutusaloille.

- Perustehtävämme mukaan edistämme omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Yliopistot ovat alueellisesti merkittäviä toimijoita, ja koulutus ja tutkimus turvaavat ja kehittävät osaamispääomaa toimintaympäristössämme. Yliopistoilla on valtava merkitys paikallisen elinvoimaisuuden ja kestävän taloudellisen kehityksen näkökulmasta, sanoo OP Turun Seudun toimitusjohtaja Petteri Rinne.

- Yliopiston rooli koulutetun työvoiman takaajana kasvattaa alueen henkisiä ja taloudellisia voimavaroja, edistää hyvinvointia ja vahvistaa paikallista yritys- ja elinkeinotoimintaa. Lahjoituksella toteutamme OP:n vastuullisuusohjelmaa, edistämme ruotsinkielistä yliopistokoulutusta ja vahvistamme kilpailukykyä Varsinais-Suomen alueella, Rinne jatkaa.

- Olemme todella kiitollisia lahjoituksesta, joka tukee ja helpottaa työtämme yritysyhteistyön vahvistamiseksi ja tuo sitä kautta työelämärelevanssia koulutukseemme ja tutkimukseemme, sanoo Marko Joas, Åbo Akademin yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaani.

 

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Petteri Rinne, OP Turun Seutu, p. 050 384 6975

Muutos- ja kehitysjohtaja Irma Hyvärinen, OP Turun Seutu, p. 050 303 8160


OP Turun Seudulta ja TOP-Säätiöltä yhteensä 100 000 euron lahjoitus Turun yliopistolle

OP Turun Seutu viettää 100-vuotisjuhlavuottaan ja lahjoittaa juhlavuoden kunniaksi yhdessä TOP-Säätiön kanssa Turun yliopistolle yhteensä 100 000 euroa. OP Turun Seudun osuus, 20 000 euroa, kohdennetaan yliopiston yleiseen rahastoon, ja TOP-Säätiön osuus, 80 000 euroa, kohdennetaan kauppatieteelliselle koulutusalalle. Lahjoitukset tehdään valtion vastinrahaohjelman puitteissa.

Julkaistu 17.5.2022

Paikallinen vuorovaikutus ja alueellisen elinvoimaisuuden kehittäminen ovat olleet osa OP Turun Seudun osuustoiminnallista perimää jo sadan vuoden ajan. Lahjoituksella Turun yliopistolle toteutamme OP:n vastuullisuusohjelmaa, edistämme suomenkielistä yliopistokoulutusta ja vahvistamme kilpailukykyä Varsinais-Suomen alueella.

 - Perustehtävämme mukaan edistämme omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Yliopistot ovat alueellisesti merkittäviä toimijoita, ja koulutus ja tutkimus turvaavat ja kehittävät osaamispääomaa toimintaympäristössämme. Yrittäjyysyliopistona profiloituneella Turun yliopistolla on valtava merkitys paikallisen elinvoimaisuuden ja kestävän taloudellisen kehityksen näkökulmasta, toteaa toimitusjohtaja Petteri Rinne.

Yliopiston rooli koulutetun työvoiman takaajana kasvattaa alueen henkisiä ja taloudellisia voimavaroja, edistää hyvinvointia ja vahvistaa paikallista yritys- ja elinkeinotoimintaa.

Turun yliopiston ja OP Turun Seudun monipuolinen yhteistyö näkyy erityisesti yrittäjyyskasvatuksen ja innovatiivisen yritystoiminnan edistämisenä, mm. Turun yliopiston yrittäjyysyliopiston, yrityskehittämö Bastun sekä kehitys- ja sijoitusyhtiö Monttu Venturesin kautta, kuin myös yliopisto-opiskelijoille ja yli-opistosta valmistuneille tarjottavina harjoittelu- ja työpaikkoina.

Vuodesta 1985 saakka toiminut TOP-Säätiö puolestaan tukee ja edistää tieteellistä tutkimus-, julkaisu- ja koulutustoimintaa apurahojen muodossa. Tämän lisäksi säätiö myöntää stipendejä lahjakkaiden opiskelijoiden tukemiseksi. Säätiö on yli 30-vuotisen olemassaolonsa aikana jakanut stipendejä ja apurahoja paikallisille tutkijoille, taiteilijoille ja opiskelijoille kaikkiaan yli kahden miljoonan euron arvosta.

Lisäksi OP Turun Seutu osallistuu yhteensä 30 000 eurolla lahjoitukseen, jonka turvin Turun yliopiston kauppakorkeakouluun perustetaan uusi osuustoiminnan ja keskinäisyyden työelämäprofessuuri vahvistamaan erityisesti osuustoiminnallisiin ja keskinäisiin yhtiöihin liittyvää osaamista Turun yliopistossa. Lahjoitus jakaantuu kolmelle vuodelle 10 000 euroa / vuosi (2022-2024).

 - On hienoa, että OP Turun Seutu arvostaa yliopiston merkitystä alueellisessa elinvoimaisuudessa. Meille yliopistona on erittäin tärkeää vahvistaa alueemme kilpailukykyä sekä tutkimuksessa että uusien, myös pankkialan asiantuntijoiden, koulutuksessa. Pitkäjänteinen ja samalla ajassa elävä yhteistyö alueellisesti merkittävissä teemoissa sekä kumppaniemme tuki kertovat tiiviistä ja tu-loksellisesta yhteistyöstä. Otamme lahjoitukset erittäin kiitollisina vastaan, sanoo Turun yliopiston rehtori Jukka Kola.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Petteri Rinne, OP Turun Seutu, p. 050 384 6975
Muutos- ja kehitysjohtaja Irma Hyvärinen, OP Turun Seutu, p. 050 303 8160
Asiamies Heidi Vanne, TOP-Säätiö sr, p. 040 173 0770


Vastuullisuus on tekoja

Vastuullisuus on kiinteä osa OP Turun Seudun strategiaa ja kuuluu jokaisen OP:laisen arkeen, päätöksiin ja toimintaan. Vastuullisuustyötämme ohjaa vastuullisuusohjelma.


OP-Turun-Seutu-100-vuotta-video-2 (Versio 1.0)

Pienikuva Ladannut Mari Boman-Lassander, 6.9.2022 8:16

Versio 1.0

Viimeksi päivittänyt Mari Boman-Lassander
6.9.2022 8:16
Tila: Hyväksytty
Lataa (147k) Ota URL.
Versiohistoria
Versio Päiväys Koko  
1.0 23 Päivää sitten 147k Lataa