Tuotto-osuuksien korkojen maksu siirtyy edelleen

Maksamme Tuotto-osuuksien korot tammikuussa 2021

Tiedotimme huhtikuussa Tuotto-osuuksien korkojen maksun siirtyvän kesäkuulta lokakuulle Euroopan keskuspankin (EKP) ja Finanssivalvonnan suositusten mukaisesti. Nyt EKP ja Finanssivalvonta ovat pidentäneet suositustensa voimassaoloaikaa ja näin ollen lykkäämme osuuspankkien voitonjaon maksua eli Tuotto-osuuksien vuoden 2019 korkojen maksua edelleen.

Suosituksella EKP ja Finanssivalvonta pyrkivät turvaamaan pankkien kyvyn tukea reaalitaloutta yritys- ja kotitalousrahoituksella koronapandemian aiheuttaman talouskriisin vaikutusten helpottamiseksi.

Olemme yksi Euroopan vakavaraisimmista pankeista, ja CET1-vakavaraisuutemme oli kesäkuun lopussa vahva 17,7 prosenttia. Tämä ylittää viranomaisen asettaman minimivaatimuksen 8 prosenttiyksiköllä.

Osuuspankin Tuotto-osuus

Tuotto-osuus on tekemäsi pitkäaikainen oman pääoman ehtoinen sijoitus omaan osuuspankkiisi. Tuotto-osuudelle asetetaan vuosittain tuottotavoite, joka vuodelle 2019 oli 3,25 prosenttia. Tuotto-osuuden korko maksetaan vuosittain pankin voitonjakokelpoisesta ylijäämästä edustajiston tai osuuskunnan kokouksen päätöksen mukaisesti. Pahoittelemme, että korkojen maksu lykkääntyy tammikuulle 2021.

Lisätietoa Tuotto-osuudesta ja asiakaspalvelumme yhteystiedot saa osoitteesta www.op.fi/tuotto-osuus