Lapsia matkalla kouluun reput selässä

Reppu joka selkään -keräys: OP Uusimaa keräsi 237 koulureppua vähävaraisten perheiden lapsille

HOPE ry ja OP Ryhmä keräsivät viidettä kertaa yhteistyössä koulureppuja, jotka lahjoitettiin apua tarvitsevien perheiden koululaisille. OP Uusimaan keräyspaikkoina toimivat Hyvinkään, Järvenpään, Lohjan ja Nummelan konttorit.

Jo ennen viime vuonna alkanutta koronakriisiä yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Siksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä ja pienilläkin teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. 


Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden koululaisia lukuvuoden alkaessa. Reppukeräyksellä halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni lapsi saa ensimmäisen koulureppunsa koulutien alkaessa, ja myös vanhempien lasten ja nuorten koulurepuille on tarvetta. Keräyksessä otetaan vastaan myös penaaleita. Penaalin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia. 


- Haluamme OP Uusimaassa tukea paikallisten lasten ja nuorten hyvinvointia ja koulunkäyntiä konkreettisilla teoilla yhdessä asiakkaidemme kanssa. Yhteistyössä Hope ry:n kanssa järjestettävä reppukeräys on ollut vuosittain todella suosittu, ja kannustamme kaikkia mukaan tekemään tärkeän lahjoituksen myös tänä vuonna, sanoo henkilöstö- ja viestintäjohtaja Hanna Korhonen OP Uusimaasta.


Kampanja toteutettiin 12.-30.7. välisenä aikana, ja lahjoituksia toimitettiin OP Uusimaan Hyvinkään, Järvenpään, Lohjan ja Nummelan konttoreihin. Pohjola Sairaalat olivat myös mukana kampanjassa ja järjestivät reppukeräyksen kaikilla toimipisteillään. Lahjoituspisteillä sai myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Osuuspankki toimitti reput paikalliselle HOPE ry:n toimintaryhmälle, joka lajitteli ja jakoi lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville ja koulunpenkille palaaville.


Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2020 reppuja jaettiin jo yli 3800 lapselle eri puolilla Suomea. Vuonna 2021 konttoreissa paikkakunnilla ympäri Suomen kerättiin yhteensä 3266 reppua ja 624 penaalia. OP Uusimaan neljällä konttorilla keräys tuotti 237 reppua ja runsaan määrän koulutarvikkeita.

Lämpimät kiitokset kaikille osallistuneille!

 

OP Uusimaa on yksi OP Ryhmän suurimmista pankeista ja toimialueensa johtavia pankkeja. Pankki palvelee joustavasti verkossa, puhelimitse ja toimipisteissään. OP Uusimaa on jäsentensä omistama, voimakkaasti kehittyvä pankki. Asiakaslupauksensa mukaisesti - olemme asiakkaitamme varten.

 
Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.