Paikallinen yhdistys tai seura, OP Uusimaa tarjoaa sinulle kesätyöntekijän!

Autetaan nuoria työllistymään! OP Uusimaa etsii helmikuun ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan vähintään kahdeksi viikoksi ja OP lahjoittaa yhdistykselle kahden viikon palkkaa vastaavan rahallisen tuen.


Ensikosketus työelämään on nuorelle tärkeä juttu. Jatkamalla kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjaa tarjoamme palkkatukea yhdistyksille ja seuroille, jotka mahdollistavat 15-17-vuotiaan nuoren kesätyön.

 
Nuoret palkataan Hyvinkään, Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Kirkkonummen, Lohjan, Nurmijärven, Siuntion, Tuusulan ja Vihdin alueella toimiviin seuroihin ja yhdistyksiin kesätöihin vähintään kahdeksi viikoksi. Yhdistys tai seura määrittelee toimenkuvan nuorelle ja osuuspankki osallistuu palkkakustannuksiin 400 euron tuella kesätyöntekijää kohden. Tukea on mahdollisuus hakea yhdelle tai useammalle kesätyöntekijälle.

Tuen saajaksi valittu yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren koulujen kesäloma-aikaan vaikkapa urheiluseuran kesätapahtumiin, kyläyhdistyksen kahvitukseen, seuralaiseksi senioreille tai luonnonhoito- ja kunnossapitotehtäviin. Yhdistyksen vastuulla on toimia nuoren työnantajana ja huolehtia työnantajavelvoitteiden toteutumisesta. OP edellyttää yhdistyksiltä sitoutumista Vastuullisen kesätyön periaatteisiin.

Kaikille hakemuksen jättäneille yhdistyksille ilmoitetaan valinnoista maaliskuun alkupuolella. Useana vuonna hakemuksia on tullut erittäin runsaasti: tällöin OP valitsee erikseen yhdistykset, joille tuki myönnetään painottaen lahjoituskohteiden monipuolisuutta ja alueellista kattavuutta. Osuuspankin lahjoittaman palkkatuen määrä on 400 euroa / nuori. Tukea myönnetään yhteensä 60.000 euroa.
 

Yhdistykset voivat hakea mukaan kampanjaan 28.2.2022 asti osoitteessa:
www.lyyti.in/kesaduuniOPnpiikkiin2022


Nuorille työpaikat ovat haettavissa ajalla 14.3.-17.4.2022.

Valtakunnallisesti Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla työllistetään tuhansia nuoria yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen. Kampanjan avulla tuetaan nuorten työllistymistä ja samalla kesätyö opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Vuonna 2022 on yhdeksäs kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.

 

 

Uudellemaalle syntyy uusi vahva osuuspankki

Helsingin Seudun, Itä-Uudenmaan ja Uudenmaan Osuuspankkien edustajistot päättivät 29.9.2021 yhdistyä yhdeksi osuuspankiksi. Tavoitteena on, että uusi pankki aloittaa toimintansa 1.8.2022. Yhdistymisen tavoitteena on asiakaskokemuksen parantaminen Suomen suurimmalla kasvualueella, Uudellamaalla. Yhdistyminen ei edellytä pankkien asiakkailta mitään toimenpiteitä. Asiakassuhteet jatkuvat entisellään.

OP Itä-Uusimaan ja OP Helsingin kampanjasivut löydät täältä:
Kesäduuni OP:n piikkiin - OP Itä-Uusimaa
Kesäduuni OP:n piikkiin - OP Helsinki