Pohjolan OP ja Lapin AMK aloittavat kumppanuuden

Pohjolan Osuuspankki ja Lapin ammattikorkeakoulu sopivat viime perjantaina strategisesta ja operatiivisesta yhteistyöstä. Kumppanuussopimuksen tavoitteena on kehittää finanssi- ja henkilöstöhallinnon palveluihin liittyvää osaamista tradenomikoulutuksessa.

Tuore sopimus tarkoittaa muun muassa työn opinnollistamisen tapoja ja finanssialaan keskittyvien urapolkujen vahvistamista. 

– Oppilaitosyhteistyön merkitys on kiistaton. Pohjolan OP haluaa olla finanssialan vetovoimaisin toimija opiskelijoiden keskuudessa, pankin HR-päällikkö Terhi Wimmer toteaa. 

Kumppanuussopimukseen on kirjattu myös tavoite palvelumuotoiluun liittyvästä tutkimus- ja kehitysyhteistyöstä.

– Tämä kumppanuussopimus antaa näköalapaikan siihen, miten finanssiala voi muotoilla tehtävänkuvistaan tulevaisuuden osaajia houkuttelevia ja samalla tarjota uudistumisen mahdollisuuksia koko työuran ajan, Terhi Wimmer jatkaa.

– Sopimuksen avulla saadaan finanssialan erityispiirteet esiin. Se antaa systemaattisuutta yhteistyölle, Pohjolan OP:n varatoimitusjohtaja Mikko Kokkonen summaa. 

– On ilo, että saamme sopia kumppanuuden näin vaikuttavan toimijan kanssa. Se varmasti lisää tradenomikoulutuksiemme vetovoimaa, Lapin AMK:n rehtori Riitta Rissanen näkee.

Käytännössä yhteistyö kattaa OPS-yhteistyön, opettajien työelämävaihdot, tutkimus- ja kehittämishankkeet, henkilöstökoulutusratkaisut sekä opetusyhteistyön ja muun asiantuntijavaihdon. 

Lehtori Kaisa Lammi näkee, että siinä missä esimerkiksi tradenomitutkinnolla voi työllistyä useaan erilaiseen tehtävään, on haaste pitää opiskelijoiden näkemys tutkinnon tarjoamista mahdollisuuksista riittävän laaja-alaisena. 

Kumppanuusyhteistyötä koordinoivat Pohjolan OP:n henkilöstöpalveluista vastaava pankinjohtaja Terhi Kuivila ja Lapin AMKin Vastuulliset palvelut -osaamisryhmän päällikkö Tarja Tammia. Yhteyshenkilöt laativat kumppanuussopimuksen liitteeksi toimintasuunnitelman, jossa kuvataan yhteistyön teemat ja toimenpiteet lukukausittain.

Kumppanuussopimuksen allekirjoitustilaisuus järjestettiin perjantaina 13.10.2023. Kolmivuotisen sopimuksen allekirjoittivat Pohjolan OP:n varatoimitusjohtaja Mikko Kokkonen ja Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen.

Lapin AMK on Euroopan Unionion pohjoisin ammattikorkeakoulu. Sijainti on mahdollisuus erikoistua: ammattikorkeakoulun vahvuutena on arktinen olosuhdeosaaminen. Pohjoisen tarjoamia rajattomia mahdollisuuksia hyödynnetään niin opetuksessa kuin TKI-toiminnassa. Ammattikorkeakoululla on neljä kampusta: Kemi, Rovaniemi, Tornio ja virtuaalikampus verkossa.

Pohjolan OP on pohjoisen oma pankki, jonka omistavat sen lähes 150 000 omistaja-asiakasta. Pankin tehtävänä on edistää heidän ja koko toimialueensa kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Samalla se luo ja vahvistaa vastuullisesti alueen elinvoimaa.  Pankki on osa suomalaista OP Ryhmää ja ammentaa menestyksensä paikallisuudesta, tuttuudesta ja luottamuksesta. Sen asiakkaat saavat kattavasti ratkaisut pankki- ja vakuutustarpeisiinsa, lakipalvelut, varainhoidon sekä yrityspalvelut. Pankin 350 asiantuntijaa tarjoaa parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen asiakkaan valitsemassa kanavassa: verkossa, OP-mobiilissa, puhelimessa tai kasvotusten 21 konttorissa Utsjoelta Pyhännälle.