Pohjolan OP lahjoittaa 138 000 euroa toimialueensa yleishyödyllisille toimijoille

Pohjolan Osuuspankki on sitoutunut tukemaan yhteisöjä ja edistämään hyvinvointia monin eri tavoin. Yksi merkittävä tapa, jolla Pohjolan OP osoittaa sitoutumisensa yhteiskuntaan, on lahjoitusten antaminen erilaisiin yleishyödyllisiin lahjoitustarkoituksiin.

Pohjolan OP:n hallitus on tehnyt keväällä 2024 päätökset alla olevista yleishyödyllisistä lahjoituskohteista edustajiston myöntämän lahjoitusvaltuuden puitteissa. Kevään lahjoitussumma on 138 000 euroa.

Lahjoituskohteet ovat:

  • Vanhustyön keskusliitto, Ystäväpiiri-toiminta. Ystäväpiiri-toiminnan tavoitteena on lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä ryhmätoiminnan avulla
  • Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry. ja Lapin Liikunta ry. Lahjoitus kohdistetaan nuorten työllistämiseen urheiluseuroihin.
  • Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry, Vihreä lippu -hanke. Vihreä lippu on kestävän kehityksen ohjelma ja ympäristösertifikaatti päiväkodeille, kouluille, oppilaitoksille ja vapaa-ajan toimijoille.
  • MLL Lappi ja Pohjois-Pohjanmaan ukrainalaisten yhdistys. Lahjoituksen tavoitteena on ukrainalaisten kotouttamisen tukeminen (virkistys- ja vapaa-ajantoiminta).

— Liikkumattomuuden ja paikallaanolon torjumiseksi tarvitaan kaikkia yhteiskunnan toimijoita. On hienoa, että Pohjolan OP haluaa olla tukemassa lahjoituksensa kautta pohjoisen urheiluseurojen liikuttamistyötä. Lämmin kiitos koko pohjoisen urheiluyhteisön puolesta, toteavat Lapin Liikunnan toiminnanjohtaja Maarit Toivola ja Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan ja Urheilun aluejohtaja Jussi Ylitalo.

 

Iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä on erittäin tärkeää lievittää, ja teemme sitä vaikuttavasti ryhmätoiminnan avulla. Olemme todella kiitollisia Pohjolan OP:n lahjoituksesta työmme edistämiseen pohjoisessa Suomessa, iloitsee Ystäväpiiri-toiminnan alueohjaaja Marjo Pääkkö Vanhustyön keskusliitosta.

 

— Olemme todella innoissamme ja kiitollisia lahjoituksesta, joka mahdollistaa Vihreä lippu -ohjelman osallistujamäärän kasvattamisen pohjoisessa Suomessa, toteaa Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry:n toiminnanjohtaja Anna Muotka.

 

Myös tuki Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueen ukrainalaisten hyvinvointiin ja virkistystoimintaan saa kiitosta ja suunnitteilla on lahjoituksen avulla toteuttaa erilaisia tilaisuuksia ja retkiä.

 

On hienoa miten paljon hyvää voimme saada aikaan kohdistamalla tukea näin monipuolisesti eri tahoille toimialueen asukkaiden hyväksi, iloitsee Pohjolan OP:n toimitusjohtaja Keijo Posio.

 

Lisätiedot:

Pohjolan OP, toimitusjohtaja Keijo Posio, keijo.posio@op.fi

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry, aluejohtaja Jussi Ylitalo, jussi.ylitalo@popli.fi

Lapin Liikunta, toiminnanjohtaja Maarit Toivola, maarit.toivola@lapinliikunta.fi

Vanhustyön keskusliitto, alueohjaaja (Pohjois-Suomi ja Lappi) Marjo Pääkkö, marjo.paakko@vtkl.fi

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry, toiminnanjohtaja Anna Muotka, anna.muotka@feesuomi.fi