Lähes 3300 koululaista sai uudet reput Hope ry:n ja OP Ryhmän keräyksen kautta

Moni koulutiensä aloittava ja kouluun palaava saa lähipäivinä itselleen uuden koulurepun. HOPE – Yhteisesti ja yhdessä ry ja OP Ryhmä keräsivät yhteistyössä heinäkuussa reppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koululaisille. Keräykseen osallistui tuhannet ihmiset ympäri Suomen – Pohjolan Osuuspankissa kerättiin reppuja yhteensä 308 kappaletta ja penaaleja 87 kappaletta.

Jo viidettä kertaa järjestetyllä Reppu joka selkään -keräyksellä varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa aloittaa koulutiensä samalta viivalta muiden kanssa.

– Haluamme edistää lasten ja nuorten hyvinvointia konkreettisilla teoilla osana vastuullisuustyötämme. Olemme iloisia, että näin moni asiakkaistamme ja henkilöstöstämme lähti yhdessä tekemään hyvää ja osallistui keräykseen. Iso kiitos vielä kaikille lahjoittajille, sanoo Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtaja Mikko Kokkonen.

Osuuspankit toimittivat reput elokuun alussa HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset suoraan niitä tarvitseville koululaisille. Keräyksen avulla OP Ryhmän toimipisteissä kerättiin yhteensä 3266 reppua sekä useita satoja penaaleja ja muita kouluvälineitä eri puolilla Suomea. Reppukeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. –Koulurepun selkään sovittaminen aloittaa uuden lukukauden ja monelle aivan uuden elämänvaiheen. Kampanjan myötä saattelemme lapset ja nuoret koulutielle tasavertaisempina. On upeaa, että tämä saatiin aikaan yhdessä ja yhteistyöllä, toteaa Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Pohjolan Osuuspankki on yli 47 000 omistaja-asiakkaan omistama aidosti paikallinen pankki. Kuulumme suomalaiseen OP Ryhmään ja olemme yksi alueosuuspankeista. Toimimme 13 kunnan alueella Lapissa ja kahdessatoista kohtaamispaikassamme työllistämme n. 100 finanssialan asiantuntijaa. Perustehtävämme on vahvan vakavaraisuutemme ja tehokkuutemme avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia omistaja-asiakkaillemme ja toimintaympäristöllemme.

Hope - yhdessä ja yhteisesti ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Lisätietoja:

Pohjolan Osuuspankki
Mikko Kokkonen
Toimitusjohtaja
040 761 3112 / mikko.kokkonen@op.fi

Hope ry Rovaniemi
rovaniemi@hopeyhdistys.fi
Tiiminvetäjä: Erja Lilja