OP Ryhmä aloittaa energiansäästötalkoot – myös Vaasan Osuuspankki pyrkii laskemaan energian kysyntää

Ensi talvena sekä energian hinta että sen niukkuus ovat vakava uhka suomalaiselle yhteiskunnalle. OP Ryhmä on päättänyt aloittaa energiansäästötalkoot ja alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa ensi alkuun vähintään yhdellä asteella. Tällä OP Ryhmä tavoittelee 5 prosentin säästöä lämmitykseen kuluvaan energiaan. OP Ryhmä haastaa myös muut yritykset sekä asiakkaansa mukaan talkoisiin. Myös Vaasan Osuuspankki laskee lämpötiloja kaikissa toimipisteissä.

OP Ryhmä tavoittelee viiden prosentin vähennystä lämmityksen energiakulutukseen tänä talvena. Ryhmä alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa yhdellä asteella ja tekee useita muita energiansäästötoimenpiteitä. Vaasan Osuuspankin energiankulutus vuonna 2021 oli noin 390 MWh:ta. Tästä kaukolämmön osuus oli noin 45 prosenttia.

– Laskemme lämpötilaa yhdellä asteella Vaasan Osuuspankissa. Arviomme mukaan tämä laskee energiankulutustamme noin 19,5 MWh:ta Energiakriisi on vakava asia ja haluamme omalla toiminnallamme pyrkiä ratkaisemaan tätä ongelmaa omalta osaltamme. Sähkön hinta on monelle suomalaiselle kriittinen asia ensi talvena. Laskemalla omaa kulutustamme vaikutamme myös kaikkien sähkön hintaan, sanoo Vaasan Osuuspankin toimitusjohtaja Ulf Nylund.

Kiinteistöjen lämmityksen osuus on jopa noin neljäsosa koko energiankulutuksesta.

– Meidän tekomme eivät ratkaise energiakriisiä, mutta toivomme, että mahdollisimman moni sekä yritys- että henkilöasiakkaamme lähtisi miettimään mahdollisuuksia säästää energiassa. Lämpötilan laskeminen maltillisesti on monesti suoraviivainen tapa säästää energiaa ja rahaa. Haastamme mukaan energiansäästötalkoisiin myös alueemme muut yritykset ja asiakkaamme, sanoo Nylund.

Vaasan Osuuspankin konttorit:
Maalahden konttori, Köpingintie 10, Maalahti
Närpiön konttori, Närpiöntie 25, Närpiö
Uudenkaarlepyyn konttori, Sollefteånkatu 9, Uusikaarlepyy
Vaasan konttori, Alatori, Vaasa
Vöyrin konttori, Vöyrintie 12, Vöyri