Korsnäsin ja Vaasan Osuuspankit yhdistyvät ensi syksynä

Pankkien yhdistymisestä päätettiin 17.4. pidetyissä Korsnäsin Osuuspankin osuuskunnan kokouksessa ja Vaasan Osuuspankin edustajiston kokouksessa. Aiempaa laajemmin palveleva uusi Vaasan Osuuspankki aloittaa 1.11.2023.

– Olen iloinen, että osuuskunnan kokouksessa päätettiin yhdistymisen puolesta, koska yhdistyminen on asiakkaiden kannalta hyvä asia. Voimien yhdistäminen turvaa toimintamme jatkuvuuden ja seutukunnallinen pankki pystyy tarjoamaan nykyistä laajemmat palvelut niin henkilö- kuin yritysasiakkaillekin, kertoo Korsnäsin Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Leif Mannfolk.

– Hienoa, että molempien pankkien kokouksissa hyväksyttiin yhdistyminen. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä. Meillä on yhteinen selkeä tahto vahvistaa alueen elinvoimaa sekä niin lähellä kuin kauempanakin asuvien omistaja-asiakkaidemme palveluita, kertoo Vaasan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Michael Söder.

– Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, sillä asiakassuhteet jatkuvat entisellään. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina. Korsnäsin Osuuspankin omistaja-asiakkaat siirtyvät Vaasan Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet, kertoo Korsnäsin Osuuspankin vt. toimitusjohtaja Ann-Cathrine Koski.

– Nykyiselle Korsnäsin Osuuspankin henkilöstölle avautuu mahdollisuus erikoistumiseen ja keskittymiseen asiakkuuksien hoitoon. Samalla pienen organisaation haavoittuvuus poistuu, Koski toteaa.

– Yhdistämällä voimamme turvaamme omistaja-asiakkaiden ja kaikkien muidenkin asiakkaiden edut parhaiten. Korsnäsin Osuuspankin tutut toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin. Lisäksi Korsnäsin Osuuspankin asiakkailla on yhdistymisen myötä käytettävissään nykyistä huomattavasti laajempi ammattilaisten verkosto, kertoo Vaasan Osuuspankin toimitusjohtaja Ulf Nylund.