Edustajiston vaalit

Vaasan Osuuspankin omistaja-asiakkaat valitsivat edustajiston

Vaasan Osuuspankin omistaja-asiakkaat äänestivät edustajiston vaaleissa 4.–17.11. ja valitsivat keskuudestaan edustajiston seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

– Vaasan Osuuspankissa valittiin edustajisto nyt neljännen kerran. On hienoa, että lähes 3000 omistaja-asiakasta osallistui oman pankkinsa edustajiston valintaan, toteaa Vaasan Osuuspankin tj. Ulf Nylund.

Edustajistoon valittiin 50 jäsentä, 70 ehdokkaan joukosta. Mukana on niin palkansaajia, yrittäjiä kuin eläkeläisiäkin. Edustajiston jäsenistä 23 on ensikertalaisia ja 27 tuli valituksi uudelleen.

– Halusimme pankille edustajiston, joka mahdollisimman paljon kuvastaisi pankin monipuolista omistaja-asiakaskuntaa. Vaaleilla valittu edustajisto on pankkimme näköinen. Osuuspankki on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on omistaja-asiakas ja ääni -periaate, sanoo Nylund.

Edustajistoon valittujen nimet ovat nähtävillä pankkimme konttoreissa ja nettisivuilla osoitteessa op.fi/vaasa/vaalit.

Edustajisto käyttää pankissa ylintä päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet sekä päätetään isoimmista lahjoituksista.