Vaasan Osuuspankin edustajiston vaalit käynnistyvät ehdokasasettelulla 16.8.

Vaasan Osuuspankki järjestää edustajiston vaalit 4.-17.11.2021. Mukana on 26.763 äänioikeutettua omistaja-asiakasta. Vaalien ehdokasasettelu on käynnissä 16.8. – 10.9.2021. Edustajistoon valitaan 50 jäsentä neljän vuoden toimikaudeksi.

Ehdokasasettelu alkaa 16.8. ja päättyy 10.9. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua helposti verkossa osoitteessa https://www.op.fi/web/vaasan-osuuspankki/edustajiston-vaalit, postitse tai pankkimme konttorissa.

Tavoitteena asiakaskunnan näköinen edustajisto

Hyvä edustajisto kuvastaa monipuolisesti omistaja-asiakaskuntaa, joten myös ehdokkaiksi toivotaan monenlaisia ihmisiä – nuoria, perheellisiä, senioreita.

- Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikutusmahdollisuus. Toivommekin, että edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin asiakaskunnasta, silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla ja jokaisen asiakkaan ääni tulee kuuluville, kertoo pankin toimitusjohtaja Ulf Nylund.  

 

Kiinnostus ja oman elämän asiantuntemus riittävät

Ehdokkaaksi voi asettua jokainen hyvämaineinen täysivaltainen osuuspankin palveluja käyttävä omistaja-asiakas, joka on liittynyt omistaja-asiakkaaksi 31.5.2021 mennessä ja tullut täysi-ikäiseksi viimeistään ehdokashankinnan aikana. Ehdokkaaksi ei voi asettua kyseisen osuuspankin palveluksessa oleva henkilö, eikä sen hallituksen tai hallintoneuvoston jäsen. Ehdokkuuden vahvistamiseksi ehdokas tarvitsee yhden kannattajan, joka myös on saman osuuspankin omistaja-asiakas.

- Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Ehdokkaaksi toivotaan ihan tavallisia omistaja-asiakkaita, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta, Ulf Nylund sanoo.  

 

Edustajisto on osuuspankin ylin päättävä elin. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa päätetään esimerkiksi vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.

 

Vaasan Osuuspankin kanssa samanaikaisesti edustajiston vaalit järjestetään yhteensä 55 osuuspankissa eri puolilla Suomea.