Green Card eli vihreä kortti

Mikä on Green Card?

Green Card on vakuutusyhtiön todistus autosi tai muun ajoneuvosi voimassa olevasta liikennevakuutuksesta.

Oletko lähdössä autolla ulkomaille? Ulkomaille suuntaavalla ajomatkalla Green Card on esitettävä mahdollisen liikennevahingon yhteydessä sekä tarvittaessa rajaviranomaisille vierailtavan valtion rajalla. 

Voit tulostaa itse Green Cardin helposti op.fi-palvelussa Green Cardin tulostaminen on sinulle maksutonta.

Milloin tarvitset Green Cardin?


Kun ajoneuvollasi on suomalaiset rekisterikilvet, voit liikkua sillä vapaasti Pohjoismaissa ilman Green Card -korttia. Green Card ei myöskään ole pakollinen EU:n tai ETA:n alueella. Suosittelemme kuitenkin, että tulostat Green Card -kortin mukaan matkallesi aina kun ajomatkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle.

Green Card on pakollinen seuraavissa maissa: Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Makedonia (FYROM), Marokko, Moldova, Montenegro, Tunisia, Turkki ja Ukraina. Liikennevakuutuskeskus suosittelee Green Cardin mukaan ottamista myös matkustettaessa Britanniaan.

Mikäli sinulla ei ole näihin maihin mennessäsi Green Card -korttia tai sen voimassaoloaika on umpeutunut, sinun on ostettava vierailtavan valtion rajalta ns. rajavakuutus.

Muihin kuin Green Card -järjestelmään kuuluviin sopimusmaihin mentäessä on kyseisen maan rajalta hankittava maassa voimassa oleva liikennevakuutus.

 

Tulosta ajoneuvollesi Green Card op.fi-palvelussa: 

 

  • Siirry Omat vakuutukset -osioon (yritysasiakkailla Vakuutukset-osio)
    Palvelu edellyttää kirjautumista joko OP:n tai muun pankin tunnuksilla tai yrityspalvelutunnuksilla
  • Valitse ajoneuvosi liikennevakuutus
    Valitse sen ajoneuvon liikennevakuutus, jota koskevan Green Card -kortin haluat tulostaa
  • Tulosta ajoneuvollesi Green Card valkoiselle paperille
  • Valmista tuli!

Ulkomailla liikennevakuutuksen lainsäädäntö ja korvauskäytännöt voivat olla hyvinkin erilaisia kuin Suomessa. Vapaaehtoinen ulkomaan lisävastuuvakuutus turvaa tilanteita, joissa moottoriajoneuvon kuljettaja on korvausvastuussa kolmannelle osapuolelle aiheutetusta henkilö- ja esinevahingosta kyseisen maan liikennevakuutuslain tai vastaavan lain mukaan.