Liikennekäytöstä poisto ja seisontavakuutus

Useilla ajoneuvoilla ajetaan Suomessa ympäri vuoden ja keleistä riippumatta. Jos menopeli ei kuitenkaan ole käytössä kesät talvet, voit säästää vakuutusmaksuissa siltä ajalta, kun ajoneuvo ei ole käytössä. Apunasi on tällöin vuodenaikahinnoittelu ja liikennekäytöstäpoiston myötä voimaan jäävä seisonta-ajan vakuutus eli seisontavakuutus. Tutustu ja turvaa!

Vuodenaikahinnoittelu – vaivattomuutta vuoden ympäri

Useita ajoneuvoja käytetään liikenteessä ympäri vuoden, jolloin vuodenaikojen vaihtelulla ei ole vaikutusta ajoneuvovakuutuksen hintaan. Jos ajoneuvon ajokausi on kuitenkin lähtökohtaisesti lyhyempi, on tähän varauduttu vuodenaikahinnoitellulla ajoneuvovakuutuksella.  

Vuodenaikahinnoiteltu ajoneuvovakuutus toimii siten, että ajoneuvovakuutuksen vakuutusmaksut painottuvat korostuneesti niille kuukausille, jolloin ajoneuvolla liikennöidään eniten. Esimerkiksi moottoripyörän vakuutusmaksut painottuvat automaattisesti kevään ja kesän ajalle kun taas moottorikelkan maksut korostuvat syksyn ja talven aikana. Vuodenaikahinnoittelun ansiosta sinun ei tarvitse tehdä ajokauden ulkopuolelle ajoneuvolle liikennekäytöstä poistoa. Voit pitää vakuutukset voimassa läpi vuoden ja ajaa ajoneuvolla aina säiden salliessa vakuutusmaksujen ollessa vastaavasti pienempiä sesongin ulkopuolella. Helppoa ja vaivatonta!

Automaattisesti vuodenaikahinnoiteltuja vakuutuksiamme ovat:

Mitä liikennekäytöstäpoisto tarkoittaa?

Jos tiedät, että tuleva ajokausi tulee jäämään korostuneen lyhyeksi, voit väliaikaisesti myös poistaa rekisteröidyn ajoneuvon liikenteestä. Kun teet ajoneuvolle liikennekäytöstäpoiston, voit saada hyvityksen vakuutusmaksuusi siltä ajalta, kun ajoneuvosi on poistettu rekisteristä. Koska ajoneuvoa ei tällöin käytetä liikenteessä, mutta tietyt vakuutusturvat ovat vielä voimassa, on tällöin kyse seisontavakuutuksesta.

Motoristina sinun saattaa esimerkiksi olla kannattavaa tehdä moottoripyörälle liikennekäytöstä poisto, jos tunnistat, ettet tule käyttämään moottoripyörää kesäsesongin aikana. Vuodenaikahinnoitellun moottoripyörävakuutuksen maksut ovat kesäaikaan korkeammat, mutta jos teet liikennekäytöstäpoiston, saat seisonta-ajan vakuutuksesta lisähyvitystä vakuutusmaksuusi.

Miten liikennekäytöstä poistaminen vaikuttaa seisontavakuutuksen hintaan?

Seisontavakuutus eli seisonta-ajan vakuutus antaa ajoneuvollesi turvaa seisonnan ajalle – liikennekäytöstä poistosta huolimatta. Esimerkiksi henkilöauton kohdalla auton seisontavakuutus tarkoittaa, että saat liikennekäytöstäpoiston ajalta hyvityksen liikennevakuutuksesi vakuutusmaksuista. Mahdolliseen kaskoosi sisältyvät pysäköinti-, lasi-, ilkivalta- ja paloturva ovat kuitenkin voimassa. Kaskon kolarointiturvasta et myöskään maksa auton seisontavakuutuksen ollessa voimassa.

Seisonta-ajan vakuutus käyttöön liikennekäytöstä poistolla

Seisontavakuutus astuu voimaan siitä päivästä, kun teet ajoneuvollesi liikennekäytöstä poiston. Liikennekäytöstäpoiston pääset tekemään kätevimmin Traficomin verkkopalvelussa. Siirry tekemään ajoneuvollesi liikennekäytöstäpoisto alla olevasta linkistä.

Näin seisontavakuutus toimii:

Saat liikennevakuutuksen vakuutusmaksusta hyvityksen rekisteriin ilmoitetun liikennekäytöstä poiston ajalta.

Jos ajoneuvosi kaskoon sisältyy palo-, varkaus-, ilkivalta-, oikeus-, pysäköinti-, lasi-, rahoitus- tai superlunastusturva, ovat ne voimassa myös seisonta-ajan aikana. Kaskon kolarointiturvasta et siis maksa seisontavakuutuksen ollessa voimassa.

Saat liikennevakuutuksen vakuutusmaksusta hyvityksen rekisteriin ilmoitetun liikennekäytöstä poiston ajalta.

Jos ajoneuvosi Isokaskoon sisältyy palo-, varkaus-, ilkivalta-, oikeus-, pysäköinti-, rahoitus- tai uusarvoturva, ovat ne voimassa myös seisonta-ajan aikana. Kaskon kolarointiturvasta et siis maksa seisontavakuutuksen ollessa voimassa. Yhtäjaksoisen poiston tulee kestää vähintään 30 päivää, jotta vakuutusmaksuista maksetaan hyvitystä.