” ”

Pohjola Vahinkoilmoittamisen API

Tehosta yrityksesi tapaturmailmoittamista ja rakenna reaaliaikainen yhteys vakuutusyhtiöösi vahinkoilmoittamisen rajapinnoilla. Palvelu on kehitetty suurien tai keskisuurien yritysasiakkaiden tarpeisiin, joilla on Työ- ja vapaa-ajan tapaturmavakuutus Pohjola Vakuutuksessa.  

 • Tehokkuutta ja nopeutta tapaturmailmoittamiseen
  Voit ilmoittaa yrityksesi työntekijöiden vahingoista entistä helpommin ja nopeammin yrityksesi käytössä olevien järjestelmien kautta.
 • Turvallinen vahinkoilmoittaminen
  Vahinkoilmoittamisen API-ratkaisun avulla ilmoittamasi vahingot välitetään tietoturvallisen rajapinnan avulla vakuutusyhtiön vahinkokäsittelyyn reaaliaikaisesti. Sinun ei tarvitse erikseen huolehtia esimerkiksi op.fi-palvelun käyttövaltuushallinnasta.
 • Saat Vahinkoilmoittamisen API-ratkaisun käyttöön veloituksetta
  Yrityksesi työntekijät voivat tarkastella vahinkoilmoituksia op.fi-palvelussa. Ratkaisu voidaan integroida lukuisiin eri yritysten käytössä oleviin työturvallisuusjärjestelmiin. Pyydä omaa palveluntarjoajaasi olemaan meihin yhteydessä OP Developerin kautta.

Mikä ihmeen API?

API (Application Programming Interface) tarkoittaa ohjelmointirajapintaa.  API-rajapintojen avulla eri ohjelmat voivat tehdä pyyntöjä ja vaihtaa tietoja keskenään. API-ratkaisuissamme voit ilmoittaa yrityksesi työ- ja vapaa-ajan tapaturmista, ja vahinkotiedot siirtyvät vakuutusyhtiöön eri järjestelmien välillä ennalta määritellyssä muodossa. API-ympäristön etuna on, että erilaisilla työkaluilla ja eri aikaan rakennetut sovellukset voivat vaihtaa tietoa keskenään.

Pohjola Vahinkoilmoittamisen API on rajapinta, joka on toteutettu nykyaikaisilla REST-rajapinnoilla. Se on helppo integroida esimerkiksi yrityksesi käyttämään henkilöstöhallintajärjestelmään, työturvallisuusjärjestelmään tai muuhun keskeiseen operatiiviseen järjestelmään.  Ohjelmointirajapinnat ovat olleet IT-alalla jo pitkään yleisiä, ja niiden avulla on helppo kehittää ja ylläpitää palveluita.

Vahinkoilmoittamisen API-ratkaisun kautta on mahdollista ilmoittaa tällä hetkellä työ- ja vapaa-ajan tapaturmista. 

Kuinka saat API-ratkaisun yrityksesi käyttöön?

Useimmiten käyttöönoton tekee yrityksesi työturvallisuusjärjestelmien palveluntuottaja. Tarkista palveluntuottajalta ovatko he jo ottaneet Pohjola Vahinkoilmoitus API:n käyttöön. Jos eivät, anna palveluntarjoajalle seuraavat ohjeet:

 1. Rekisteröidy https://op-developer.fi/ -portaalin käyttäjäksi. 
 2. Lisää Pohjola Claim Notification API sovellukselle testiympäristössä (Sandbox).
  Saat testitunnukset järjestelmän yhteensopivuuden ja rajapinnan testaukseen testiympäristössä.
 3. Tee sopimus API-ratkaisun käytöstä ja pyyntö käyttöönotosta OP Developer -sivuston kautta. Ilmoita teknisen yhteyshenkilön tiedot.
 4. Saat vastauksena palvelun käyttöehdot.
  Kun hyväksyt ja palautat käyttöehdot, annamme käyttöön oikeuttavan API-avaimen.

Tarkat ohjeet käyttöönottoon löytyvät OP Developer-sivustolta.  

Jos yrityksesi käyttämän järjestelmän palveluntuottaja on jo ottanut API-ratkaisun käyttöön, voit sopia API-ratkaisun käyttöönotosta palveluntuottajan kanssa suoraan ilman erillistä ilmoitusta Pohjola Vakuutukselle. Tarjoamme API-ratkaisun veloituksetta.

Laajennamme ja kehitämme API-ratkaisuamme asteittain

Yrityksen vahinkoilmoittamisen API-ratkaisun kautta on mahdollista ilmoittaa tällä hetkellä työ- ja vapaa-ajan tapaturmista. Tarjoamme myöhemmin vahinkojen hoitoa API:n kautta Pohjola Vakuutuksen muihin vakuutustuotteisiin.

Kehitämme palvelun toimintaa jatkuvasti saamamme palautteen perusteella ja julkaisemme versiopäivityksiä. Päivittämällä API-ratkaisun saat käyttöön uusimmat ominaisuudet.