Asiakas ostaa verkosta.

OP Nätbetalning

Ett bekant och tryggt sätt att betala på nätet

Ett enkelt betalsätt

För säljaren i en nätbutik erbjuder OP Nätbetalning ett enkelt sätt att samla in betalningar direkt på säljarens konto. För köparen är betalsättet en bekant och trygg tjänst som tillhandahålls av OP.

Utmärkt användarupplevelse

En utmärkt användarupplevelse vid betalningar får köparen att om och om välja OP Nätbetalning som betalsätt. När köparen ser ett bekant betalsätt i nätbutiken, blir köpet inte ogjort.

Tjänsten är alltid öppen

Det är möjligt att betala med OP Nätbetalning på nätet oberoende av tid och plats.

Smidig utveckling

OP Nätbetalning är en REST API-tjänst, som är ett modernt sätt att integrera företaget i banken.

Betalsätt för alla OP:s kunder

Med OP Nätbetalning går det behändigt att samla betalningar för produkter och tjänster på nätet. Alla personer och företag som använder OP:s nätbankstjänster kan betala med OP Nätbetalning. 

Vid sidan av kontobaserade betalningar går det också att erbjuda andra betalsätt såsom finansiering av inköp. Genom att avtala också om finansieringssamarbetet OP Lasku kan säljaren erbjuda sina kunder finansiering för inköpen i en bekant miljö.

Finlands populäraste betalsätt på nätet har förnyats. För säljaren är betalsättet nu ännu bättre än tidigare.

Tryggt både för säljaren och köparen

Säljaren sammanställer betalningsuppgifterna i nätbutiken och köparen ser dem då hen godkänner betalningen. Köparen identifierar sig med en OP-kod före betalningen godkänns. Säljaren får omedelbart en bekräftelse på att betalningen har lyckats och pengarna på sitt konto och kan snabbt leverera produkten eller tjänsten till köparen. 

För köparen är det här ett enkelt och tryggt sätt att betala inköp på nätet.

Enkla och snabba returneringar


Vid handel på nätet är det vanligt att man returnerar produkter. Därför måste också returneringen av betalningar gå enkelt och snabbt. Med funktionen för returnering av betalningar i OP Nätbetalning kan säljaren returnera köparens betalning helt eller delvis, också i flera poster. För returneringen behöver säljaren inte veta köparens kontouppgifter, utan returneringen sker med en betalningskod till det konto från vilket betalningen ursprungligen betalades.

Försäljningen av OP:s nätbetalningsknapp upphör 31.3.2020. Företag som använder nätbetalningsknappen ska i stället börja använda OP Nätbetalning. Ingå ett avtal om OP Nätbetalning med din andelsbank.