Asiakas ostaa verkosta.

OP Nätbetalning

Ett bekant och tryggt sätt att betala på nätet

Ett enkelt betalsätt

För säljaren i en nätbutik erbjuder OP Nätbetalning ett enkelt sätt att samla in betalningar direkt på sitt konto. För köparen är betalsättet en bekant och trygg tjänst som tillhandahålls av OP.

Utmärkt användarupplevelse

En utmärkt användarupplevelse vid betalningar får köparen att om och om välja OP Nätbetalning som betalsätt. När köparen ser ett bekant betalsätt i nätbutiken, blir köpet inte ogjort.

Tjänsten är alltid öppen

Det är möjligt att betala med OP Nätbetalning på nätet oberoende av tid och plats.

Betalsätt för alla OP:s kunder

Med OP Nätbetalning går det behändigt att samla betalningar för produkter och tjänster på nätet. Alla personer och företag som använder OP:s nätbankstjänster kan betala med OP Nätbetalning. 

Vid sidan av kontobaserade betalningar går det också att erbjuda andra betalsätt såsom finansiering av inköp. Genom att avtala också om finansieringssamarbetet OP Lasku kan säljaren erbjuda sina kunder finansiering för inköpen i en bekant miljö.

Tryggt både för säljaren och köparen

Säljaren sammanställer betalningsuppgifterna i nätbutiken och köparen ser dem då hen godkänner betalningen. Köparen identifierar sig med en OP-kod före betalningen godkänns. Säljaren får omedelbart en bekräftelse på att betalningen har lyckats och pengarna på sitt konto och kan snabbt leverera produkten eller tjänsten till köparen. 

För köparen är det här ett enkelt och tryggt sätt att betala inköp på nätet.

Enkla och snabba returneringar


Vid handel på nätet är det vanligt att man returnerar produkter. Därför måste också returneringen av betalningar gå enkelt och snabbt. Med funktionen för returnering av betalningar i OP Nätbetalning kan säljaren returnera köparens betalning helt eller delvis, också i flera poster. För returneringen behöver säljaren inte veta köparens kontouppgifter, utan returneringen sker med en betalningskod till det konto från vilket betalningen ursprungligen betalades.

 

Alla finländska bankers betalningar via en och samma tjänst

OP Nätbetalning med multibanktjänst är en tilläggstjänst med vilken du också kan samla in andra finländska bankers nätbetalningar via tjänsten OP Nätbetalning. Vår multibanktjänst för nätbetalningar utnyttjar samma gränssnitt som den grundläggande funktionen hos tjänsten OP Nätbetalning. Därför räcker det med en enda teknisk integration mot nätbutiken. Också återbetalningar kan skötas med samma OP Nätbetalning.

Så här fungerar OP Nätbetalning med multibanktjänst i praktiken: 

  1. I nätbutiken går kunden till kassan och väljer sin egen bank som betalningssätt för nätbetalningen. 
  2. Kunden styrs via OP:s tjänst till sin egen banks identifiering.  
  3. Kunden befullmäktigar OP att initiera betalningen från kundens kontobank och bekräftar nätbetalningen.  
  4. Efter att betalningen har bekräftats behandlar kundens kontobank betalningen, och kunden styrs sedan automatiskt tillbaka till nätbutiken.
  5. Butiken får betalningen på sitt konto i OP i enlighet med SEPA-betalningshantering.

 

Ta kontakt

Vill du veta mer om OP Nätbetalning eller ta tjänsten i bruk för ditt företag? Kontakta din andelsbank så vi kan lära känna ditt företags nätbetalningsbehov tillsammans!