” ”

Case: TPI Control stöder välbefinnande i arbetet med heltäckande försäkringar

Förändringen i arbetslivet har i Birkalandsföretaget TPI Controls inneburit digitalisering och ökad omsorg om de anställda. TPI Control vill säkerställa sina anställdas välbefinnande under såväl arbetstid som fritid.

Ari Korhola tillträdde som vd för fastighetsteknikföretaget TPI Control i augusti 2018. Då sade han i företagets bulletin att fastighetsbranschen behöver förnyelse och äkta expertis. Hur syns det här i sättet man tar hänsyn till de anställdas välbefinnande?

− Gränserna mellan arbete och fritid blir suddiga då man t.ex. distansjobbar. Välbefinnande och ork måste beaktas ur fler perspektiv än förr. Samarbetet med försäkringsbolaget hjälper en att se på sakerna ur både arbetstagarens och arbetsgivarens synvinkel, säger Korhola.

TPI Control grundades i Birkaland år 1990. Senare har företaget utvidgat kraftigt, bl.a. till huvudstadsregionen. TPI Control gör cleantech och cirkulär ekonomi i praktiken: kunden ser detta som att allt mindre kolavtryck, energisparande och kostnadseffektivitet. Efter förvärvet av Aerator år 2018 sysselsätter företaget ca 50 personer.

Samarbetet med försäkringsbolaget hjälper också att förebygga nära ögat-situationer och att ta hand om de anställdas välbefinnande med exempelvis försäkringar som Hälsoskydd.

− Det är viktigt för oss att personalen mår bra och att den också har ett fysiskt hälsoskydd. Våra anställda har till fullo utnyttjat utbudet av försäkringar för att främja sitt välbefinnande.

 

Nainen on huoleton ja juo kahvia, terveysturva.
Hälsoskydd
Med sjukkostnadsförsäkringen säkerställer du en högklassig vård och smidig vårdkedja för din personal samt gör sjukfrånvaron kortare.
Försäkringen beviljas av Pohjola Försäkring Ab. Skadorna ersätts enligt lagen och försäkringsvillkoren.