Yrittäjä pohtii sijoitusratkaisuja.

Företaget som placerare – fyra tips för placerare

Många företagare placerar pengar i egenskap av privatpersoner. Men glömmer ofta att det lönar sig även för företaget att göra placeringar.

1. Hantera företagets placeringar i tjänsten op.fi och i OP-företagsmobilen

Du hittar ditt företags placeringar enkelt i tjänsten op.fi och i appen OP-företagsmobilen. I tjänsten ser du det aktuella värdet på företagets placeringar. Dessutom kan du behändigt köpa fler fondandelar och aktier eller sälja sådana. 

Följ regelbundet upp hur besparingarna utvecklas. Men kom ihåg att långsiktighet belönar vid placeringar. Ett annat viktigt tema är spridningen av besparingar på flera placeringsobjekt. Du kan t.ex. spara regelbundet i två fonder. I vårt fondutbud finns många olika alternativ från ansvarsfulla fonder till bostads- och skogsfonder.

Läs mer om våra digitala tjänster

 

2. Sparräknaren kommer med tips

Tänk från första början efter vilket ditt mål som sparare och placerare är: Hurdan avkastning är du ute efter och hur länge vill du placera? Utöver engångsplaceringar lönar det sig att fondspara regelbundet och månatligen överföra ett visst belopp till en fond.

Läs mer om sparräknaren så får du tips om vilka fonder du ska välja då du börjar spara och placera.

Välj belopp och räkna

3. Sätt företagets pengar i arbete snabbt och enkelt

Placeringsbaserad kassahantering är det enklaste sättet att få företagets kassamedel att ge avkastning. Då placeras företagets överlopps tillgångar automatiskt i de fonder du valt. Automatiken ser också till att det alltid finns tillräckligt med pengar på företagets konto för de löpande kostnaderna.

Läs mer om placeringsbaserad kassahantering

 

4. Vidga dina vyer – beställ vårt nyhetsbrev

När du beställer nyhetsbrevet OP Placeringsutsikter växer dina kunskaper om placeringsvärlden. Nyhetsbrevet, som utkommer en gång i månaden, innehåller fakta och nyheter om marknader och placeringar.

Beställ nyhetsbrevet