Usein kysyttyä leasing- ja investointirahoituksesta

Alta löydät esimerkiksi rahoituksen hakemista, rahoitussopimusta, laskutusta, sopimusmuutoksia, vakuutuksia ja rekisteröintiä, maastavientiä ja rahoitussopimuksen päättymistä koskevia lisätietoja ja ohjeita sekä asiakaspalvelumme yhteystiedot.

OP:n rahoituksen verkkopalvelu

OP:n rahoituksen verkkopalvelussa pääset tarkastelemaan voimassa olevien ja jo päättyneiden rahoitussopimuksien tietoja ja laskuja sekä tekemään tarvittaessa sopimuksiin liittyviä muutospyyntöjä. Voit ladata sopimusten tiedot palvelusta csv-muodossa jatkokäsittelyä varten.

Pääset kirjautumaan palveluun kaikkien suomalaisten pankkien henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Yrityksen puolesta asiointi edellyttää kaupparekisteriin merkittyä nimenkirjoitusoikeutta tai OP:n digisopimuksella annettua valtuutusta palvelun käyttöön. Valtuutuksen tekee op.fi-palvelussa yrityksen pääkäyttäjä. Jos yritykselläsi ei ole digisopimusta vielä tehtynä, tee sopimus omassa osuuspankissasi.

Rahoituksen hakeminen

Voit laskea yrityksellesi sopivan kuukausierän ja vertailla eri rahoitusvaihtoehtoja rahoituslaskurissamme osoitteessa: https://rahoitus.op.fi/rahoituslaskuri

OP Yrityspankki Oyj:llä on useita myyjäliikeyhteistyökumppaneita. Asioidessasi investointitarpeessa yhteistyökumppanimme kanssa, hoituu rahoituksen hakeminen investoinnille myyjän tekemänä.

Voit hakea rahoitusta myös suoraan olemalla yhteydessä omaan osuuspankkiisi ja siellä olevaan yhteyshenkilöösi tai lähettämällä rahoituskyselyn sähköpostiin asiakaspalvelu.alueet@op.fi. Hakemuksen käsittelyn nopeuttamiseksi viestiin voi liittää myyjän tekemän tarjouksen hankittavasta kohteesta ja yrityksesi viimeisimmät tilinpäätöstiedot.

Mikäli kyseessä on lisäinvestointi ja kaupassa ei mene vaihtokonetta, laskuttaa myyjäliike sovitun käsirahan ostajalta. Maksuehdot tulee sopia suoraan myyjäliikkeen kanssa. OP Yrityspankki Oyj ei rahoita käsirahan osuutta.

Ole yhteydessä rahoitustarjouksessa mainittuun yhteyshenkilöön tai asiakaspalveluun.

Kielteiseen luottopäätökseen johtaneet syyt voit tarkistaa yhteyshenkilöltäsi tai asiakaspalvelusta.

Ole yhteydessä asiakaspalveluun.

 

Rahoitussopimuksen tekeminen

Sopimus allekirjoitetaan osoitteessa allekirjoitus.op.fi. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.

Voit täydentää tiedot osoitteessa op.fi/rahoitusasiakkaan-tiedot. Kaupparekisteriin rekisteröimättömät yksityiset elinkeinonharjoittajat, toiminimet ja yhtymät voivat ilmoittaa tiedot toistaiseksi erillisellä lomakkeella, jonka saa joko myyjäliikkeestä tai OP Yrityspankista. Tietoja omistajista ja tosiasiallisista edunsaajista ei tarvitse päivittää, mikäli yrityksesi on pörssinoteerattu julkinen osakeyhtiö.

Sähköisesti allekirjoitettu asiakirja tulee aina tallentaa itse omiin tiedostoihin Sähköisessä allekirjoituspalvelussa. Sähköisen allekirjoituksen yhteydessä voit myös valita, että asiakirja toimitetaan sähköpostiisi valitsemalla ruudun: ”Haluan, että allekirjoitettu asiakirja toimitetaan minulle suojattuna sähköpostina alla olevaan osoitteeseen kaikkien osapuolten allekirjoitettua asiakirjan” ja täyttämällä sähköpostiosoitteesi. Mikäli allekirjoitettu sopimus joudutaan OP:n toimesta toimittamaan asiakkaalle uudestaan, veloitetaan siitä palveluhinnaston mukainen palkkio.

30 päivää. Mikäli asiakirjaa ei enää saatavilla palvelussa, ota yhteys asiakaspalveluun.

Syitä voi olla useita, mutta tyypillisimmin rahoitus ei ole vielä tullut voimaan puuttuvien pakollisten tietojen takia. Olethan päivittänyt tosiasialliset edunsaajat, onhan kohde rekisteröity OP Yrityspankin nimiin, onhan tieto vakuutusyhtiöstä ilmoitettu ja olettehan allekirjoittaneet toimitusvahvistuksen? Mikäli rahoitus on tullut jo voimaan, saattaa laskutustiedoissa olla ongelmia. Pyydämme tässä tapauksessa olemaan mahdollisimman pian asiakaspalveluun ja tarkistamaan laskutustilanteen.

 

Rahoitussopimus

Pääset tarkastelemaan rahoitussopimuksen tietoja OP:n rahoituksen verkkopalvelussa. Katso tarkemmat tiedot verkkopalvelusta sivun yläosasta. Sopimuksen tultua voimaan sinulle on toimitettu postitse sopimuksen alkamiskirje ja viitteellinen maksusuunnitelma sovitulle luottoajalle.

Pääset tarkastelemaan rahoitussopimuksen tietoja OP:n rahoituksen verkkopalvelussa. Katso tarkemmat tiedot verkkopalvelusta sivun yläosasta. Sopimuksen tultua voimaan sinulle on toimitettu postitse sopimuksen alkamiskirje ja viitteellinen maksusuunnitelma sovitulle luottoajalle.

Rahoitussopimuksesta, laskusta tai OP:n rahoituksen verkkopalvelusta. Katso tarkemmat tiedot verkkopalvelusta sivun yläosasta.

Maksusuunnitelmasta, rahoitussopimukselta tai OP:n rahoituksen verkkopalvelusta. Katso tarkemmat tiedot verkkopalvelusta sivun yläosasta.

Ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Ely-keskuksen todistuksen voit tilata asiakaspalvelusta.

 

Laskutus ja maksaminen

Yritykset voivat halutessaan tilata verkkolaskutuksen lähettämällä verkkolaskutustiedot sähköpostitse osoitteeseen yrityspankki.skannaus@op.fi

Laskutusmuodosta huolimatta sopimuksella säilyy sovitun suuruinen käsittelymaksu.

Näet maksujen tilanteen OP:n rahoituksen verkkopalvelusta. Katso tarkemmat tiedot verkkopalvelusta sivun yläosasta.

Jos asia ei selviä yllä olevien avulla, olethan yhteydessä asiakaspalveluun.

Voit tarkistaa laskujen tilanteen OP:n rahoituksen verkkopalvelusta. Katso tarkemmat tiedot verkkopalvelusta sivun yläosasta.

Tarvittaessa oikeat laskutustiedot voi varmistaa asiakaspalvelusta.

Voit hakea muutosta eräväliin. Muutoksesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen palkkio. Olethan yhteydessä muutoksesta asiakaspalveluun.

Voit tarkistaa laskun eräpäivän maksusuunnitelmasta, joka on lähetetty tiettyjen rahoitustuotteiden osalta postitse sopimuksen tullessa voimaan tai OP:n rahoituksen verkkopalvelusta. Katso tarkemmat tiedot verkkopalvelusta sivun yläosasta.

Laskun kuukausittaisen eräpäivän voi muuttaa sähköpostitse. Muutoksesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen palkkio. Ole yhteydessä muutoksesta asiakaspalveluun.

Investointirahoituksessa voit maksaa isomman erän saamanne laskun tiedoilla, käyttäen laskussa näkyvää viitenumeroa ja saajan tietoja. Isompi erä kirjataan joko pääomaa pienentämään, jolloin luottoaikaa lyhenee tai vastaavasti voimme tehdä kirjauksen niin, että maksuerän suuruus jatkossa pienenee. Kirjaustavasta tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun.

Voit maksaa ylimääräisen lyhennyksen saamanne laskun tiedoilla, käyttäen laskussa näkyvää viitenumeroa ja saajan tietoja. Isompi erä kirjataan joko pääomaa pienentämään, jolloin luottoaikaa lyhenee tai vastaavasti voimme tehdä kirjauksen niin, että maksuerän suuruus jatkossa pienenee. Tästä tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun.

Voit saada tarvittaessa laskukopion, kopion toimittamisesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen palkkio. Olethan yhteydessä asiakaspalveluun.

Tilinpäätösaineistojen tilaukset tehdään Tilinpäätösaineistopalvelussa osoitteessa op.fi. Löydän palvelun seuraamalla alla olevaa polkua:

OP.fi -> Yritysasiakkaat -> Maksaminen ja laskutus -> OP Tilinpäätösaineistopalvelu

Tilauksen teko vaatii tunnistuksen verkkopankkitunnusten avulla. Tilauksen voi tehdä yrityksen virallinen edustaja tai henkilö, jolle on myönnetty tilausvaltuutus yrityksen puolesta. Sivulta löytyy myös lisätietoja tilausvaltuutusten hankinnasta. Tutustu ennen tilauksen tekoa sivulla oleviin ohjeisiin.

Jos tarvitset apua tilinpäätösaineiston tilaukseen liittyen, yritysasiakkaiden asiakaspalvelu auttaa numerossa 0100 05151 (ma-pe klo 8.00-16.00, hinta pvm/mpm).

 

Maksuviiveet ja perintä

Jos sinulla on tilapäisiä maksuvaikeuksia, voit pyytää laskullesi 20 vuorokautta viivästyskorollista maksuaikaa. Voit pyytää maksuaikaa soittamalla asiakaspalveluumme. Siirry asiakaspalvelun yhteystietoihin

Mikäli ylimääräinen maksuaika ei ratkaise tilapäisiä maksuvaikeuksia, voit hakea maksuohjelmanmuutosta enintään kolmeksi (3) kuukaudeksi. Maksuohjelmanmuutoshakemuksen yhteydessä sinulta pyydetään selvitys heikentyneestä velanhoitokyvystäsi. Noudatamme maksuohjelmanmuutoksen myöntämisessä pankin yleisiä prosesseja ja kriteerejä. Voit hakea OP Yrityspankin myöntämään investointirahoitukseen (osamaksu) lyhennysvapaata OP:n rahoituksen verkkopalvelussa. Katso tarkemmat tiedot verkkopalvelusta sivun yläosasta

Jos olet yleisesti huolissasi velanhoitokyvystäsi, ota pikimmiten yhteyttä asiakaspalveluumme.

 

Sopimusmuutokset

Lyhennysvapaa

Mikäli perusteet ovat kattavat, yrityksesi voi hakea enintään 3 kuukauden mittaista lyhennysvapaata, jolloin lyhennysvapaajakson pääomaosuus siirretään joko seuraavien erien yhteyteen tai luottoajan loppuun, luottoaikaa jatkamalla. Maksuohjelman muutos edellyttää myönteisen luottopäätöksen, eikä sitä voi hakea takautuvasti.

Kuukausierän pienentäminen

Mikäli perusteet ovat kattavat ja rahoitussopimuksen luottoaikaa katsotaan voitavan pidentää, voi yrityksesi hakea myös kuukausierän pienentämistä. Maksuohjelman muutos edellyttää myönteisen luottopäätöksen, eikä sitä voi hakea takautuvasti.

Maksuohjelman muutosta voi hakea OP:n rahoituksen verkkopalvelussa. Katso tarkemmat tiedot verkkopalvelusta sivun yläosasta. Muutoksesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen palkkio/sopimus sekä muutettavan sopimuksen korko ja ehdot tarkistetaan muutosta haettaessa.

Käsittelyaika on yleensä noin 2–3 viikkoa.

  • Miksi muutokselle on tarvetta?
  • Minkälaisia toimia yrityksessä on tilanteen helpottamiseksi jo tehty?
  • Millaiset ovat toimialan näkymät liiketoiminnan jatkosta?
  • Oletteko hakeneet vastaavia muutoksia myös muista rahalaitoksista?
  • Yrityksen uusin tilinpäätös tulee lisäksi toimittaa ja jos tilinpäätöksestä on yli 6 kk, tulee lisäksi toimittaa tuorein kirjanpidon väliajo tuloslaskelmasta ja taseesta

 

Rahoitetun kohteen hallinnointi, vakuutukset ja valtakirjat

Myyjäliike hoitaa rekisteröinnin puolestasi, OP Yrityspankki Oyj rekisteröidään omistajaksi ja yrityksesi haltijaksi. Vaihtoehtoisesti OP Yrityspankki Oyj voi toimittaa rekisteröintivaltakirjan kaupan osapuolille.

Rahoitettava kohde tulee vakuuttaa sopimusehtojen edellyttämällä vakuutuksen vähimmäistasolla tai sitä kattavammalla vakuutuksella. Pääsääntöisesti edellytämme seuraavia vakuutuksia:

  • Rekisteröitävillä kohteilla (ml. perävaunut, mönkijät, kelkat yms.) liikennevakuutus, laaja kasko ja rahoitusturva
  • Rekisteröitävillä ja ei-rekisteröitävillä työkoneilla (ml. maataloustraktorit, maanrakennuskoneet, metsäkoneet, rekisteröimättömät ajoneuvot yms.) liikennevakuutus (vain rekisteröidyt), osakasko ja rahoitusturva
  • Muilla koneilla ja laitteilla palo- ja murtovakuutus

Kohteen tulee olla asianmukaisesti vakuutettuna koko rahoitussopimuksen voimassaoloajan.

Kun olet lähdössä OP:n omistamalla tai investointirahoituksella rahoitetulla (osamaksu) ajoneuvolla matkalle Eurooppaan, tarvitset maastavientiin OP:n kirjallisen luvan sekä Green Cardin todistukseksi voimassa olevasta liikennevakuutuksesta. Maastavientivaltakirjan voi tilata sähköpostitse osoitteesta auto.asiakaspalvelu@op.fi tai soittamalla numeroon 010 252 5843 (puhelinaika 9.00-16.30). Maastavientivaltakirjasta veloitetaan voimassa olevan palveluhinnaston mukainen palkkio.

Maastavientivaltakirjan voi tilata sähköpostitse osoitteesta auto.asiakaspalvelu@op.fi tai soittamalla numeroon 010 252 5843 (puhelinaika 9.00-16.30). Maastavientivaltakirjasta veloitetaan voimassa olevan palveluhinnaston mukainen palkkio.

Voit myydä rahoituksessa olevan kohteen, mutta velka tulee maksaa ennen omistusoikeuden luovutusta. OP Yrityspankki Oyj omistaa kohteen, kunnes kohteen rahoitus on loppuun maksettu. Loppuvelan määrän pääset tarkistamaan kätevästi OP:n rahoituksen verkkopalvelusta. Katso tarkemmat tiedot verkkopalvelusta sivun yläosasta.

 

Yhteystiedot ja yrityksen tiedot

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Sopimuksen siirto edellyttää myönteisen luottopäätöksen. Luottopäätösprosessia varten tulee toimittaa sähköpostitse tiedot sopimuksen siirrosta, kuten keneltä sopimus siirretään, kenelle sopimus siirretään, mistä erästä alkaen sopimus siirretään, miksi sopimus siirretään jne. Sopimuksen siirron yhteydessä sopimuksen ehdot tarkistetaan ja mikäli sopimus siirretään vastaperustetulle osakeyhtiölle, vaaditaan enemmistöosakkailta omavelkaiset takaukset lisävakuudeksi. Veloitamme siirrosta palkkion 400,00 €/sopimus. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

 

Rahoitussopimuksen päättyminen

Loppuvelan määrän pääset tarkistamaan kätevästi OP:n rahoituksen verkkopalvelusta. Katso tarkemmat tiedot verkkopalvelusta sivun yläosasta. Loppuunmaksun jälkeen lähetämme sinulle ilmoituksen sopimuksen päättymisestä. Samalla teemme Traficomin palveluun sähköisen luovutusilmoituksen rekisteröidyille kohteille, jonka avulla omistajanvaihdosrekisteröinti onnistuu.
Voit maksaa investointirahoituksen loppuvelan pois milloin tahansa sopimuskauden aikana. Loppuun maksusta veloitetaan kulloinkin voimassa olevan palveluhinnaston mukainen katkaisupalkkio. Loppuvelan määrän ja maksuohjeet löydät OP:n rahoituksen verkkopalvelusta. Katso tarkemmat tiedot verkkopalvelusta sivun yläosasta. Loppuun maksun jälkeen lähetämme sinulle ilmoituksen sopimuksen päättymisestä. Samalla teemme Traficomin palveluun sähköisen luovutusilmoituksenrekisteröidyille kohteille, jonka avulla omistajanvaihdosrekisteröinti onnistuu.

Kun olet maksanut luottosi loppuun, lähetämme sinulle vahvistuksen sopimuksen päättymisestä sähköpostitse tai kirjeitse. Lisäksi teemme Traficomin palveluun sähköisen luovutusilmoituksen rekisteröidyille kohteille, jolla omistajanvaihdosrekisteröinti onnistuu. Ilmoitus ajoneuvon rekisteröinnistä omiin nimiin on helpointa tehdä verkossa osoitteessa asiointi.trafi.fi.

Rahoitusleasingsopimuksen ehtojen mukaan voit lunastaa vuokrakohteen itsellesi vuokrakauden jälkeen. OP Yrityspankki Oyj laskee vuokrakohteelle lunastushinnan. Lunastuksesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen palkkio.

 

Yritysasiakkaiden kohdevakuudellisen rahoituksen palveluhinnasto

Sopimusmuutokset

Voimassa 1.1.2024

Palvelu

Hinta

Eräpäivän muutos

37,00 €

Sopimusmuutos (esim. kohteen lisäys tai sopimuskauden jatkaminen)

0,30 % saatavasta, vähintään 330,00 € / sopimus

Maksuohjelman muutos op.fi:n kautta

0,30 % saatavasta, vähintään 275,00 € / sopimus

Ennenaikainen poismaksu

Sopimuksen yleisten ehtojen mukaan

Sopimuksen siirto (sis. suorarekisteröintiveloituksen)

0,30 % saatavasta,
vähintään 400,00 € / sopimus

Yrityksen fuusioon tai jakautumiseen liittyvät toimenpiteet

250,00 €

Loppulaskun tekeminen ja tulostus

37,00 €

Muut Palvelut

 

Erikseen sovittavat suppeat selvitykset/ muut muutokset

25,00 €

Erikseen sovittavat selvitykset/ muut muutokset

100,00 € / tunti, vähintään 75,00€

Ylimääräisen suorituksen palautus yritysasiakkaille

7,00 € / kpl

Rekisteröinti, vakuutukset ja valtakirjat

 

Suorarekisteröinti (Traficomin perimä veloitus)

Traficomin kulloinkin voimassaolevan hinnaston mukaisesti

Rekisteriotteiden käsittelyn veloituksen lisäksi, esim.

- haltijan muutokset

- uuden rekisteriotteen hankkiminen

42,00 € / kpl

OP Yrityspankin ryhmävakuutuksen muutos

25,00 €

Maastavientivaltakirja ja liikennelupa (enintään 12 kk)

49,00 €

Maastavientivaltakirja (enintään 12 kk)

pikatoimitus = ei ehdi postilla (alle viikossa)

59,00 €

 

Ajo-opetusvaltakirja

37,00 €

Raportointi ja jäljennökset

 

Saldovahvistukset, korkotodistukset ja vuokravastuuraportointi

37,00 € / kpl

IFRS-raportti

120,00 €

Lasku- ja tositejäljennökset

15,00 € / kpl

Sopimuskopiot ja maksusuunnitelman tai tilisiirtojen uudelleentulostus

42,00 € / kpl

Perintä

 

Maksuhuomautus / Maksukehotus leasing koontilasku

12,00 €

Tratta

110,00 €

Trattaprotesti

0,00 €

Tilitysuhkaus

12,00 €

Maksuvaatimus

12,00 €

Irtisanomisilmoitus, lähtee irtisanomiskirje

ei kulua

Poishakutoimeksianto

Toteutuneiden kustannusten mukaan, vähintään  220,00 €

 

Erääntyneen saatavan perinnästä on velallisen korvattava saatavien perinnästä annetun lain mukaiset kohtuulliset kulut, ellei palveluhinnastossa ole näistä toimenpiteistä erikseen mainittu.

Mikäli hinnastossa ei ole erikseen mainittu jotakin palvelua, voidaan palkkio veloittaa ja soveltaa palkkioperusteena käytettyä työaikaa. Toimihenkilön työn tuntihinta on 100,00 euroa.

Leasingrahoituksen palkkioihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.