Vaalea sohva

Jatkuva luotto

Kaipaako kotisi vaikkapa uusia mööpeleitä?

Jatkuva luotto on edullinen ja joustava rahoitusratkaisu talouden menojen tasapainottamiseen:

 • Voit saada Jatkuvan luoton yli 3 000 euron hankintoihin.
 • Luotto sopii hyvin pienten tai keskisuurten hankintojen toteuttamiseen.
 • Tarvitset luotolle vakuuden, esimerkiksi omistusasunnon. Jatkuva luotto on sinulle edullisempi vaihtoehto vakuudettomaan luottoon verrattuna.
 • Jatkuvasta luotosta voi kertyä OP-bonuksia, joita käytetään mm. lainan hoitokuluihin sekä vakuutusten maksamiseen.

Maksettuasi luottoa takaisin voit nostaa sitä uudelleen käyttöösi täyttämättä uutta luottohakemusta. Käyttämättömästä luotosta ei aiheudu sinulle kuluja.

Jatkuva luotto kerryttää OP-bonuksia. Lue lisää "Hyödy eduista" -osiosta!

Jatkuva luotto on aina valmiina käytettäväksi, ja sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi silloin, kun laskuja on kasaantunut kerralla enemmän ja osalle näistä tarvitaan lisää maksuaikaa. Lainahakemus on kätevintä täyttää suoraan verkossa. Voit myös varata ajan konttoriin.
Liisa Kytömäki‚ tuotepäällikkö, OP

Täytä hakemus verkkopalvelussamme. Olemme sinuun yhteydessä hakemuksen lähettämistä seuraavana pankkipäivänä.

Voit täyttää lainahakemuksen verkossa, vaikka et olisi vielä asiakkaamme. Lainahakemusta täyttäessäsi sinun ei tarvitse vielä tietää tarkalleen tarvittavan lainan määrää. Verkossa täytetty hakemus on vasta tarjouspyyntö – se ei sido sinua lainan ottamiseen.

Voit hakea luottoa, mikäli sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat hyvin hoidettuina ja vakuuksia käytettävissäsi. Vakuudeksi käy esimerkiksi omistusasunto.

Lainan vakuudet

Luotolle tarvitaan vakuus, joka turvaa luoton takaisinmaksun pankille.  Voit käyttää Jatkuvan luoton vakuutena esim. omistusasuntoasi.
Lainan maksaminen Kuukausierä, korko, eräpäivä

Luoton määrä, kuukausierä ja korko sovitaan pankissasi. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan eräpäivän.

Maksettuasi luottoa takaisin, voit nostaa sitä uudelleen käyttöösi OP-verkkopalvelussa.
Lainan kustannukset Korko, todellinen vuosikorko, marginaali, hoitokulu

Lainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, marginaalista ja lainan takaisinmaksuun liittyvistä hoitokuluista. Lainan käyttöönottamisesta ja mahdollisista osanostoista veloitetaan lisäksi pankin palveluhinnaston mukainen palkkio.

Jatkuvan luoton marginaali on asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat mm. lainan vakuudet, maksukyky ja muu asiakkuus. Lainatarjouksesta näet lainan todellisen vuosikoron, jolla tarjousta voi verrata mahdollisiin muihin tarjouksiin. Todellinen vuosikorko huomioi lainan nostamiseen ja sen hoitamiseen liittyvät kustannukset.
Lainan muutokset Maksuerä, maksupäivä, ylimääräinen lyhennys

Voit hakea Jatkuvan luoton maksuerään ja maksupäivään muutosta olemalla yhteydessä omaan pankkiisi. Muutoksista peritään pankin palveluhinnaston mukainen maksu.

Ylimääräinen lyhennys

Voit lyhentää lainaasi normaalin kuukausierän lisäksi. Lainaan tehty ylimääräinen lyhennys ei siirrä seuraavaa maksuerää eikä maksupäivää. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei peritä kuluja.

Ylimääräisen lyhennyksen voit tehdä Päivittäiset raha-asiat -osiossa kohdasta Maksut > Siirto omalle tilille. Ylimääräinen lyhennys lähtee tililtäsi saman päivän aikana.

Tutustu velkakirjalainoja ja panttauksia koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja panttaussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi

 • lainoista
 • säästöistä ja sijoituksista
 • tileillä olevat varoista
 • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja
 • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Omistaja-asiakkaan edut

 • Omistaja-asiakkaana saat käyttötilillesi parempaa korkoa: 0,10 % (normaalisti 0,00 %).
 • Omistaja-asiakkaana saat uuteen asuntolainaasi kiinteän koron koko laina-ajaksi, jopa 25 vuodeksi. Näin varmistat, että asuntolainasi korkokulut säilyvät muuttumattomina koko laina-ajan.
 • Omistaja-asiakkaana saat opintolainan ilman toimitusmaksua, kun teet lainahakemuksen op.fi-palvelussa.
Lainan myöntää osuuspankki.