OP Tarkkaluotto

2 000–30 000 euron kertaluotto ilman vakuuksia

Henkilökohtainen korko

Lainan korko muodostuu 3,5–10,95 % marginaalista + 3 kk euriborista. Hae luottopäätös, niin näet oman korkosi.

Luottopäätös verkossa

Tee hakemus verkossa ja saat luottopäätöksen, joka on voimassa 30 päivää. Päätöksen hakeminen ei sido nostamaan lainaa.

Ei piilokustannuksia

Koron ja kuukausittaisen 6 € luotonhoitomaksun lisäksi et maksa luotosta muita kuluja. OP Tarkkaluotto ei sisällä avausmaksua.

Lainaa 2 000–30 000 euroa ilman vakuuksia

OP Tarkkaluotto on kerralla nostettava vakuudeton laina, joka tuo joustoa arjen yllättävien tilanteiden rahoittamiseen tai suurempien hankintojen toteuttamiseen. Saat luottopäätöksen muutamaan kysymykseen vastaamalla. Luoton käyttökohde ei vaikuta päätökseen, eli sinun ei tarvitse eritellä lainan käyttötarkoitusta, kun haet OP Tarkkaluottoa. Luottopäätöksestä selviää, kuinka paljon sinulle voidaan myöntää lainaa. Lisäksi näet päätöksestä henkilökohtaisen korkosi. Päätöksen hakeminen ei sido nostamaan lainaa. 

Auto, remontti tai harrastus? Elämäntilanteet ja lainatarpeet vaihtelevat. OP Tarkkaluoton avulla voit rahoittaa monenlaisia hankintoja.

Miksi vakuudeton laina kannattaa ottaa omasta pankista?

Jos tarvitset rahoitusta suurempaan kertahankintaan tai arjen yllättävien tilanteiden tueksi, kannattaa rahoitusratkaisua hakea omasta pankista. Kun haet vakuudetonta luottoa omasta pankista, pystymme suosittelemaan sinulle sopivan kokoista lainasummaa, joka ottaa huomioon maksukykysi ja taloutesi kokonaistilanteen. Lisäksi raha-asioiden keskittäminen omaan pankkiin sujuvoittaa asiointiasi ja auttaa sinua säilyttämään selkeän kokonaiskuvan taloudestasi.

Miten voin hakea OP Tarkkaluottoa?

Voit hakea OP Tarkkaluottoa kätevästi op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa. Luottohakemuksella selvitämme taloudellisen tilanteesi muutamalla kysymyksellä. Luottopäätöksen hakemalla näet oman korkosi. Lisäksi saat luottopäätöksessä tiedon siitä, minkä kokoinen laina on maksukyvyllesi sopiva. Luottopäätös on voimassa 30 päivää, eikä päätöksen hakeminen velvoita nostamaan lainaa. 

Antamamme luottopäätös on aina henkilökohtainen ja siihen vaikuttaa hakemuksella antamiesi tietojen lisäksi OP:n asiakastiedot. Tarkistamme myös luottotietosi. Näin toimimalla haluamme varmistaa, että saat käyttöösi sopivan kokoisen lainan, jonka takaisinmaksusta selviät vaivatta. 

Saatuasi luottopäätöksen voit valita sinulle sopivan lainasumman ja lyhennyserän. Halutessasi voit myös valita yhden vuosittaisen maksuvapaan kuukauden, jolloin sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja. 

Jotta saat OP Tarkkaluoton käyttöösi, on sinun viimeisteltävä luottosopimus. Saat rahat tilillesi, kun allekirjoitat luottosopimuksen. Jos haet luottoa kello 23 jälkeen, rahat siirtyvät tilillesi seuraavana aamuna kello 7.

Kuka voi hakea OP Tarkkaluottoa?

OP Tarkkaluottoa myönnetään vain OP:n asiakkaille. Voit hakea luottoa, jos: 

 • Olet vähintään 23-vuotias osuuspankin asiakas 
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot 
 • Kykenet hoitamaan nykyiset maksuvelvoitteesi ajallaan 
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä 
 • Pysyvä asuinpaikkasi on Suomessa 

OP Tarkkaluottoon voi tehdä joustavasti muutoksia

Voit lyhentää OP Tarkkaluottoa sovittua nopeammin missä vaiheessa tahansa laina-aikaa. Myös koko luoton maksaminen pois kerralla ilman kuluja on mahdollista. Lisäksi voit hakea muutoksia luottosi maksuerään ja eräpäivään.

Saat lisäksi valita OP Tarkkaluotolle vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden. Voit määritellä luoton maksuvapaan kuukauden jo luottopäätöstä hakiessasi tai myöhemmin laina-ajan aikana. Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja. 

Pääset tarkastelemaan lainasi tietoja op.fi:ssä ja OP-mobiilissa. Jos haluat tehdä lainan maksusuunnitelmaan muutoksia, sinun tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun uuden maksusuunnitelman sopimiseksi.

Soita asiakaspalveluun

ma–pe 08.00–16.30

Puhelun hinta: normaali paikallisverkkomaksu (pvm) tai kotimaisen matkapuhelinoperaattorin hinnaston mukainen matkapuhelinmaksu (mpm).

OP Tarkkaluoton kustannukset

OP Tarkkaluoton luottokustannukset muodostuvat korosta ja luotonhoitomaksusta. Luoton kuukausierä muodostuu lainamäärän ja laina-ajan mukaan. Eräpäivä voi olla kuun 1. tai 15. päivä. Luotto päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu. 

OP Tarkkaluoton kustannukset:

 • Henkilökohtainen korko, 3,5–10,95 % marginaali + 3 kk euribor
 • Luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa

Voit tilata e-laskun lainan hakemisen jälkeen OP:n digipalveluissa. Ohjeet e-laskun tilaamiseen löydät sivun alaosasta.

Esimerkkilaskelmat 10 000 euron luotolle:

Luotto 3,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,78 %, 03.06.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 8,57 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 3,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 246,58 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 210 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 6,5 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,78 %, 03.06.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 11,66 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 6,5 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 13 072,37 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 225 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luotto 10,95 prosentin henkilökohtaisella marginaalilla + euribor 3kk (3,78 %, 03.06.2024)

OP Tarkkaluotto on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle 5 vuoden takaisinmaksuajalla on 16,38 %, kun luoton henkilökohtainen marginaali on 10,95 % ja luotonhoitomaksu on 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 14 293,83 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kerralla, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 250 euron suuruisin lyhennyserin joka kuukausi aina luoton viimeiseen lyhennyserään saakka.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

Luoton hakeminen ja vakuudet Luoton myöntäminen, luoton käyttöön ottaminen
 • Täytä luottohakemus op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Jos haet lainaa OP-mobiilissa, tarkistathan, että käytössäsi on sovelluksen uusin versio. Täytettyäsi hakemuksen saat henkilökohtaisen luottopäätöksen.
 • Sinulle voidaan myöntää OP Tarkkaluotto, jos olet OP:n asiakas, vähintään 23-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat moitteettomasti hoidettuina ja pysyvä asuinpaikka Suomessa. 
 • Luoton saaminen edellyttää aina luoton myöntäjänä toimivan OP Vähittäisasiakkaat Oyj:n myönteistä luottopäätöstä. OP Vähittäisasiakkaat Oyj on OP Ryhmän kokonaan omistama luottolaitos. 
 • OP Tarkkaluotto on vakuudeton luotto, joten et tarvitse vakuuksia tai takaajaa. 
 • Saat luotollesi vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden. Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja tai luotonhoitomaksua. Maksat korot ja kulut maksuvapaalta kuukaudelta vasta seuraavassa kuukausierässä. 
 • Maksuvapaa on joka vuosi sama kuukausi. Muutos tulee voimaan seuraavan kuukauden laskutukseen. Jo muodostettua laskua ei voi muuttaa. 
 • Voit tehdä muutoksia myös luottosi maksuerään ja eräpäivään tai suorittaa ylimääräisen lyhennyksen.  
 • Myös koko luoton maksaminen pois kerralla ilman kuluja on mahdollista.

Lue miten voit tehdä muutoksia OP Tarkkaluottoon

Voit tilata OP Tarkkaluoton e-laskun op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Täytä tilaukseen seuraavat tiedot: 

 • Laskuttaja: OP Vähittäisasiakkaat Oyj
 • Tilattava e-lasku: OP Vähittäisasiakkaat Oyj OP Tarkkaluotto lasku
 • Viitenumero: Henkilökohtainen viitenumero, joka löytyy lainan maksusuunnitelman tiedoista op.fi:ssä 

Tilaa e-lasku OP-mobiilissa Maksut ja e-laskut -osiossa

Tilaa e-lasku op.fi:ssä

OP Tarkkaluoton korko säilyy samana koko laina-ajan ja määräytyy sen mukaan, milloin OP Tarkkaluottoa on haettu.

Ennen 27.4.2023 haetuissa OP Tarkkaluotoissa on henkilökohtainen kiinteä korko. 27.4.2023 alkaen haetuissa OP Tarkkaluotoissa on vaihtuva korko, joka koostuu henkilökohtaisesta marginaalista + 3 kk euriborista. 

Oman lainasi koron löydät OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa lainat-osiosta.