Pariskunta lepää sohvalla kahvikupit kädessä.

Asuntolainalaskuri – laske asuntolainasi nyt

Asuntolainalaskuri auttaa sinua suunnittelemaan itsellesi sopivan laina-ajan ja kuukausierän. Katso vinkit asuntolainalaskurin käyttöön ja sen jälkeen laske asuntolaina laskurilla.

Millainen on sopiva asuntolaina? Laskuri on helppo tapa testata

Asuntolainalaskuri on hyvä apuväline, kun suunnittelet asuntolainan hakemista. Asuntolainalaskurilla testaat helposti, miten lainan takaisinmaksuaika ja korot vaikuttavat asuntolainan hintaan. Erilaisia lainakorkoja kokeilemalla näet, miten kuukausittainen lainalyhennyserä voi muuttua korkotason muuttuessa.

Käytä asuntolainalaskurissa mahdollisimman todenmukaisia tietoja. Näin saat laskurista parhaan hyödyn irti. Muista, että asuntolainalaskurin tulos on suuntaa antava – esimerkiksi lainan korko ja muut ehdot tarkennetaan varsinaisella lainahakemuksellasi.

Vinkit asuntolainalaskurin käyttöön:

  • Asuntolainalaskurissa voit muokata lainamäärää ja katsoa miten kuukausierä ja laina-aika muuttuvat.
  • Oletko vaihtamassa asuntoa? Pyydä kiinteistönvälittäjältä arvio asunnon myyntihinnasta ja laske lainatarpeesi sen mukaan.
  • Jos uusi koti kaipaa remonttia, kannattaa remonttikulut laskea mukaan asuntolainalaskuriin syötettävään lainamäärään.
  • Asunnon vaihdon yhteydessä maksetaan varainsiirtovero. Tarkista veron määrä verottajan sivuilta ja laske mukaan lainamäärääsi.
  • Saat asuntolainaasi takaisinmaksuturvan, jonka avulla selviydyt lainan hoidosta esimerkiksi työttömyyden tai sairausloman pienentäessä talouden tuloja. Laskurilla voit laskea miten vakuutus vaikuttaa lainan maksuerään.

Miten kilpailutan asuntolainan?

Asuntolainan voi kilpailuttaa verkossa. Kilpailutus tapahtuu lähettämällä pankille lainahakemuksen, jonka jälkeen saat lainatarjouksen. Asuntolainan kilpailutus ja lainatarjousten vertailu kannattaa tehdä huolella. Usein asuntolainan myötä myös muu pankkiasiointi on kätevää siirtää yhteen, pääasialliseen asiointipankkiin. Jos asuntolainan kilpailuttaminen on ajankohtaista, tutustu kokoamiimme vinkkeihin!

Asuntolainalaskuri ja OP-bonukset

Tiesitkö, että asuntolaina kerryttää OP-bonuksia osuuspankin omistaja-asiakkaalle? Asuntolainalaskuri laskee arvion ensimmäisen vuoden aikana kertyvistä OP-bonuksista. Jos haet lainaa esimerkiksi 100 000 euroa, sinulle voi kertyä ensimmäisenä vuonna lähes 250 euroa OP-bonuksia. OP-bonuksilla voidaan maksaa esimerkiksi lainan palvelumaksuja ja oman kodin vakuutuslasku.

Lainan myöntää osuuspankki.