Korkokatto suojaa korkojen nousulta.

Nauti matalista koroista myös jatkossa

Miten asuntolainasi kuukausierä muuttuu, kun korot nousevat? Korot ovat parhaillaan poikkeuksellisen alhaalla, joten nyt on myös edullinen hetki suojautua korkojen nousulta korkokatolla.

Korkojen nousuun voi varautua monin tavoin, esimerkiksi säästämällä. Korkokaton avulla voit kuitenkin helposti varmistaa, ettei asuntolainasi korkoprosentti nouse sovitun rajan yli. Näin hyödyt nykyisestä matalasta korkotasosta pitkälle tulevaisuuteen.

Mitä korkokatto tarkoittaa?

Korkokatto tarkoittaa yksikertaisesti sitä, että sovit kanssamme katon asuntolainasi viitekorolle. Asuntolainasi viitekorko ei siis valitsemanasi ajanjaksona koskaan nouse kattoa eli sovittua korkoprosenttia korkeammalle. Samalla myös asuntolainasi kuukausierät pysyvät hallinnassa.

Voit sopia korkokatosta

  • niin uuteen kuin vanhaan lainaan

  • 5, 7 tai 10 vuodeksi tai pidemmäksi ajaksi

  • verkkoneuvottelussa kotisohvalta käsin, puhelimessa tai konttorissa.

Valtaosa korkokaton ottaneista asuntolaina-asiakkaistamme maksaa korkokattoa osana lainan marginaalia, mutta voit halutessasi maksaa korkokaton myös yhdellä kertaa.

Esimerkki: Ei korkosuojausta

Kuvittele, että ottaisit 200 000 euron asuntolainan, jonka laina-aika on 20 vuotta. Lainan viitekorko eli 12 kk:n euriborkorko on 0 % ja pankin kanssa sopimasi marginaali 1,0 %. Lyhennystapa on annuiteetti, ja sovit kuukausieräksi 920 euroa. Koron osuus lainan ensimmäisessä kuukausierässä on 167 euroa.
 
Mikäli viitekorko nousee nollasta 2 prosenttiin eli kokonaiskorko on 3 %, on lainan kuukausierä 1109 euroa ja siitä koron osuus 500 euroa. Korot, ja sitä myötä kuukausittainen lainaerä, voivat siis nousta satoja euroja kuussa.
 

Esimerkki: Lainalla korkokatto

Kuvittele, että sinulla on 200 000 euron asuntolaina 20 vuoden laina-ajalla. Ostat korkokaton, eli maksat nyt tavallista korkeampaa marginaalia, mutta samalla asetat katon lainan kokonaiskorolle.
 
Lainasi korko ilman korkokattoa olisi 12 kk euribor + pankin kanssa sovittu marginaali 1,0 %. Ostat lainallesi korkokaton 10 vuodeksi, jolloin kokonaiskorko on alussa 12 kk euribor + 1,61, eli marginaali on 0,61 % korkeampi kuin ilman korkokattoa. Vastaavasti kokonaiskorko ei nouse 10 vuoden aikana koskaan yli 2,61 prosentin.

Näin suojaat lainasi korkokatolla

1. Varaa aika OPn asiantuntijalle.

Voit varata verkkoneuvottelun, soittoajan tai ajan lähimpään konttoriin helposti netistä. Valitse tapaamisen aiheeksi muu lainaneuvottelu.

2. Sovi korkokatosta.

Käytte asiantuntijan kanssa lainatilanteesi läpi ja sovitte tilanteeseesi sopivasta korkosuojauksesta.

3. Nauti matalasta korosta.

Olet nyt suojautunut korkojen nousun varalta, joten asuntolainasi kuukausierä pysyy hallinnassa, vaikka korot lähtisivätkin nousuun.

Korkokatto suojaa korkojen nousulta.

Asuntolaina kerryttää OP-bonuksia

Asuntolainamme eroaa edukseen muista, sillä omistaja-asiakkaanamme saat siitä ja muusta asioinnistasi rahanarvoisia OP-bonuksia. Esimerkiksi 200 000 euron lainasta voi kertyä vuodessa bonuksia jopa noin 500 euroa. Voit käyttää bonuksiasi esimerkiksi kotivakuutuksesi ja muiden vakuutustesi laskujen maksamiseen.

Asuntolainan ja korkosuojan myöntää osuuspankki.