Talous turvattu

Suojaa taloutesi muutoksilta

Oma elämä tai maailma sen ympärillä voi aina muuttua. Lainanottajan riskeihin kannattaa varautua.

-

  • Varaudu henkilökohtaisiin riskeihin

    Lainan maksaminen voi vaikeutua, jos omassa elämässä tapahtuu yllättävä muutos. Se voi olla sairastuminen, työttömyys tai esimerkiksi puolison kuolema.

  • Suojaudu ulkoisilta riskeiltä

    Korkotaso on ollut pitkään poikkeuksellisen matalalla. Korkojen nousu voi tarkoittaa, että asuntolainan lyhennyserät kasvavat jopa satoja euroja kuukaudessa. Korkokatolla on mahdollista suojautua koron nousulta.

Henkilökohtainen suojaus yllättävään sairastumiseen

Sairaus voi yllättäen muuttaa arkea ja estää työnteon. Kelan päivärahalla eläminen voi tietää jopa tulojen puolittumista. Turvaa talouttasi sairauden yllättäessä Vakavan sairauden turvalla. Vakavan sairauden turvan vakuutuskorvaus voi olla jopa 100 000 euroa, joka maksetaan yhdessä erässä verottomana.

Vakavan sairauden turvan korvauksen voi käyttää haluamallaan tavalla. Sillä voi esimerkiksi lyhentää lainoja tai maksaa mahdollisia hoitokuluja.

Tutustu Vakavan sairauden turvaan

 

Lainan maksamisen turvaaminen

Lainanottajana kannattaa miettiä, miten omalle taloudelle käy, jos elämässä tapahtuu yllättävä muutos. Luoton takaisinmaksuturva auttaa selviämään lainan kuukausierien maksamisesta, kun jotain yllättävää sattuu.

Luoton takaisinmaksuturvalla on mahdollista varautua työkyvyttömyyteen, työttömyyteen tai vakavaan sairauteen. Takaisinmaksuturvaa suojaa myös takaajia tai perhettä, jos lainanottaja kuolee yllättäen. Takaisinmaksuturvan voi hankkia joko yksilöturvana tai sitten pariskuntana.

Tutustu Luoton takaisinmaksuturvaan

Korkokatto pitää lainasi kuukausikulut kurissa

Asettamalla korkokaton lainallesi, tiedät tasan tarkkaan, minkä summan yli kuukausittainen lainalyhennyserä ei kasva. Korkokatto kannattaa hankkia jo ennen kuin korot nousevat, sillä sopimushetken korkotaso määrittää korkokaton hinnan.

Korkokatto voidaan asettaa esimerkiksi 1,5 prosenttiin ja joko 5, 7, 10 tai 14 vuodeksi. Asuntolainan lisäksi korkokatolla on mahdollista suojata myös kulutusluotto.

Lainojen korkoihin vaikuttavat monet tekijät taloudessa. Suomalaiset ovat saaneet nauttia matalista koroista historiallisen pitkään. Mataliin korkoihin ei kuitenkaan kannata tottua vaan omaa maksukykyä on syytä testata eri suuruisilla koroilla. Miten oma talous kestää, jos korot nousevat esimerkiksi 3 prosenttiin tai 4 prosenttiin? Voit laskea koron vaikutuksen lainaasi lainalaskurilla.

Tutustu Korkokattoon

Lainanmaksun ohella kannattaa myös säästää

Kun otat tavaksi säästää lainanmaksun ohella, pystyt varautumaan tulevaan ja saat talouteesi pelivaraa yllättävien menojen tai isojen hankintojen varalle. Samalla kartutat omaisuuttasi. Säästämisessä on aloittamisen lisäksi tärkeää säännöllisyys. Kuukausittainen säästäminen esimerkiksi rahastoon on helppo ja tehokas keino onnistua saavuttamaan omat säästötavoitteet.

Tutustu rahastosäästämiseen

 

Asuntolainan ja Korkokaton myöntää osuuspankki.
Takaisinmaksuturvan myöntää OP-Henkivakuutus Oy ja/tai Pohjola Vakuutus Oy.
Vakavan sairauden turvan myöntää OP-Henkivakuutus Oy ja Pohjola Vakuutus Oy.
Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.