Visa- ja Mastercard-luottojen muutokset 1.12.2021 alkaen

Visa- ja Mastercard-luottojen ehtojen ja palveluhinnaston muutokset tulivat voimaan 1.12.2021. Olemme viestineet muutoksista syyskuussa asiakkaillemme, joita ne koskettavat. Löydät tältä sivulta tarkempia ohjeita paperilaskun hintaan ja kuukausierän muutokseen liittyen.

OP:n Visa- ja OP-Mastercard-luoton paperilasku maksaa 3 euroa / lasku, kun luotolla on laskutettavaa

Jos sinulla on OP:n verkkopalvelutunnukset, voit tarkistaa korttiluottosi laskutustavan seuraavasti:

 • OP-mobiili: Tilit ja kortit - Valitse kortti - Lasku - Laskutustapa
 • Op.fi-palvelu: Rahat (tai Kortit) - Omat kortit - Valitse kortti - Laskutus – Laskutustapa

Jos sinulla ei ole OP:n verkkopalvelutunnuksia, voit tarkistaa laskutustapasi soittamalla asiakaspalveluumme.

Ota käyttöösi e-lasku tai suoramaksu. Ne ovat maksuttomia laskutustapoja.

 • Jos käytössäsi on OP:n tai jonkin muun pankin verkkopalvelutunnukset, ota käyttösi e-lasku.
 • Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää verkkopankkia, ota käyttöösi suoramaksu.

Lue ohjeet käyttöönotosta alta.

E-lasku on sähköisessä muodossa verkko- ja mobiilipankkiin saapuva lasku. Maksaminen käy kätevästi tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. E-laskun käyttö on helppoa, joustavaa ja turvallista ja sen hiilijalanjälki on vain kolmannes paperilaskusta.

Lasku saapuu sinulle vähintään kaksi viikkoa ennen sen eräpäivää. Voit itse valita koska maksat laskun, miltä tililtä maksat laskun ja minkä summan maksat.

 • Jos sinulla on OP:n verkkopalvelutunnukset, voit tilata e-laskun korttiluotollesi OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.
 • Jos sinulla ei ole OP:n verkkopalvelutunnuksia, tutustu oman pankkisi e-laskun käyttöönottoon liittyviin ohjeisiin.

 

OP-mobiilissa e-laskun tilaaminen on erittäin helppoa: 
 
 1. Siirry kortin tietoihin Laskutus-välilehdelle. 
 2. Valitse sieltä kohdasta Laskutustapa Tilaa e-lasku. Et tarvitse tilausta varten mitään tietoja, sillä laskuttajan tiedot ja luoton viite tuodaan e-laskutilaukselle automaattisesti.
 3. Valitse halutessasi maksutili.
 4. Voit myös valita, että lasku hyväksytään ja maksetaan automaattisesti eräpäivänä. Kun valitset automaattisen maksamisen, muista tarkistaa laskun tapahtumat ennen laskun eräpäivää. Valitsemasi maksamisen asetukset koskevat kaikkia OP:n luottokorttien e-laskuja.
 5. Nyt olet tilannut e-laskun. Saat ilmoituksen saapuneesta e-laskusta ottamalla sovelluksen asetuksista ilmoitukset käyttöön.
 
 
Op.fi-palvelussa tilaat e-laskun näin:
 
 1. Tarkista ensin luottosi viite. Valitse Korttien alta Omat kortit ja se kortti, jonka luottokorttilaskun viitteen haluat nähdä. Valitse sitten Laskutus-välilehti ja näet laskun viitenumeron. Viitenumero näkyy myös paperilaskulla.
 2. Valitse seuraavaksi Laskutusasetuksista kohta Vaihda e-laskuun.
 3. Kirjoita hakuun OP Vähittäisasiakkaat Oyj. Valitse laskuttaja OP Vähittäisasiakkaat Oyj laskutusaiheella Visa/Mastercard-lasku ja paina Jatka.
 4. Kirjoita luottosi viitenumero.
 5. Valitse maksutili.
 6. Voit myös valita, että lasku hyväksytään ja maksetaan automaattisesti eräpäivänä. Kun valitset automaattisen maksamisen, muista tarkistaa laskun tapahtumat ennen laskun eräpäivää. Valitsemasi maksamisen asetukset koskevat kaikkia OP:n luottokorttien e-laskuja.
 7. Valitse Tilaa e-lasku. Voit tilata e-laskun tilauksen yhteydessä myös ilmoituksen saapuneesta e-laskusta.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää verkkopankkia, helpoin ja turvallisin tapa laskujen maksuun on suoramaksu. Suoramaksussa pankki hoitaa laskusi puolestasi eräpäivänä. Saat laskuttajalta postitse ilmoituksen, joka toimii tiedoksiantona veloitettavasta maksusta ja korttiluottosi tapahtumista.

Jos haluat ottaa suoramaksun käyttöön, soita oman pankkisi asiakaspalveluun ja sovi asiasta. Varaa viimeisin lasku lähellesi, jotta voit tarkistaa maksua varten tarvittavat tiedot.

Löydät viitteen:

 • OP-mobiilista (Tilit ja kortit - Valitse kortti - Laskutus - Viitenumero)
 • Op.fi-palvelusta (Rahat (tai Kortit) - Omat kortit - Valitse kortti - Laskutus - Laskun viitenumero)
 • tai paperilaskulta.

Paperilaskulisä veloitetaan luottokorttilaskulla. Maksuun ei voida hyödyntää mahdollisia OP-bonuksia.

Uusi hinta ei koske K-Plussa Maksuaika -korttia eikä OP Platinum -korttia.

 

 

OP:n Visa-luoton kuukausierä on 2 % velkasaldosta

Muutos koskee sinua, jos maksat luottokorttilaskusta saman summan joka kuukausi. Kuukausierä lasketaan nyt laskutuspäivän velkasaldosta. Kun saldo pienenee, myös kuukausierä pienenee. Se on kuitenkin aina vähintään 30,00 euroa. Laskun saatuasi voit päättää, maksatko sovitun kuukausierän, koko velkasaldon vai jotain siltä väliltä.

Jos esimerkiksi luottorajasi on 6.000 € ja velkasaldosi laskutuspäivänä on 1.500 €:

 • Kuukausierä ennen 120 € (2 % luottorajasta)
 • Kuukausierä nyt 30 € (2 % velkasaldosta min. 30 €)

Korttiluoton e-laskutilaukselle ei kannata valita automaattista maksamista, jotta voit tarkistaa luottokorttilaskun tapahtumat. Jos kuitenkin haluat pitää automaattisen maksamisen e-laskulla, toimii se edelleen. Jos kuukausieräsi on ollut alle 30 €, sinun tulee muuttaa automaattisen maksamisen €-rajaa. 

Korttiluoton kuukausierä vaihtuu jokaisella laskulla laskutuspäivän velkasaldon mukaisesti. Maksupohjalla ei voi enää käyttää samaa €-määrää vaan maksettava määrä tulee tarkastaa jokaiselta laskulta erikseen. Saajan tietoihin, tilinumeroon tai viitteeseen ei tullut muutoksia.

Luottosi maksussa ei tässä tapauksessa tapahdu muutoksia.

Haluamme olla hiilinegatiivisia vuonna 2025

Paperin käytön vähentäminen on yksi osa vastuullista toimintaamme. E-laskun hiilijalanjälki on vain kolmannes paperilaskusta.

Paperin käytön vähentäminen on yksi osa vastuullista toimintaamme. E-laskun hiilijalanjälki on vain kolmannes paperilaskusta.