OP Duo

OP Duo

 

OP Duo on OP:n Mastercard ja mainio luottokortti parhailla palveluilla. Se tuo lisää etuja arkeesi ja on fiksu valinta toiseksi kortiksi.

Hintatakuu varmistaa, ettet maksa liikaa

Hintatakuun ansiosta tarpeellista hankintaa ei tarvitse lykätä paremman tarjouksen toivossa. Jos löydät OP Duolla maksamasi tuotteen muualta yli 50 euroa edullisemmin, palautamme sinulle hinnan erotuksen.

Identiteettivarkaustuki auttaa, jos tietosi päätyvät vääriin käsiin

Saat henkilökohtaista apua identiteettivarkauden tai huijauksien estämiseen, tai identiteettivarkauden selvittämiseen. Esimerkiksi, jos joku on ottanut nimissäsi lainan tai tietojasi on käytetty verkko-ostoksiin.

Etuosto-oikeus konsertteihin ja tapahtumiin

Osta liput suosikkiartistisi keikalle hyvissä ajoin ennen muita. Mastercard ja Live Nation tarjoavat sinulle mahdollisuuden nauttia monipuolisista livetapahtumista eri puolilla Suomea.

Tuoteturva vakuuttaa ostoksesi 365 päivää

Omistaja-asiakkaan OP Duo -korttiin kuuluva Tuoteturva vakuuttaa ostokset hajoamisen tai varkauden varalta. Et siis tarvitse erillistä vakuutusta esimerkiksi uudelle puhelimellesi. Vakuutus on voimassa 365 päivää.

Ostoturva antaa lisäsuojaa ostoksille

Kuluttajansuojalain mukainen ostoturva antaa turvaa credit-ostoille ongelmatilanteissa. Voit hakea rahojasi takaisin luottokorttiyhtiöltä esimerkiksi silloin, jos luotolla ostamasi tuote tai palvelu on virheellinen, katoaa kuljetuksen aikana tai yritys menee konkurssiin ennen kuin ehdit saada tuotteen.

 

-

Hintatakuu korvaa hinnanerotuksen

 • Jos löydät OP Duolla maksamasi tuotteen muualta edullisemmin 30 päivän sisällä, palautamme sinulle hinnanerotuksen.
 • Hinnan erotuksen tulee olla vähintään 50 euroa.
 • Jos ostamasi tuote on ostettu verkkokaupasta, liikkeellä pitää olla myös kivijalkakauppa Suomessa.
Hintatakuu on OP Duo -korttiin kuuluva vakuutus. Se korvaa hinnan erotuksen, jos löydät ostamasi tuotteen jostain edullisemmin 30 päivän kuluessa ja muut vakuutuksen ehdot täyttyvät. 

Hintatakuu korvaa jos:

 • Löydät OP Duolla kotimaassa maksamasi tuotteen yli 50 euroa edullisemmin 30 päivän kuluessa. 
 • Liikkeellä, josta löysit edullisemman tuotteen, on olemassa kivijalkakauppa Suomessa.
 
Hintatakuu koskee esimerkiksi puhelimia, tietokoneita, huonekaluja, vaatteita, keittiön kylmälaitteita ja televisioita.
 

Hintatakuu ei korvaa:

 • Jos sama tuote on löydetty Suomen ulkopuolelta.
 • Hinnanerotusta on alle 50 euroa.
 • Alennusmyynnistä tai esimerkiksi Black Friday- tai vastaavista kampanjoista ostetut tuotteet. Katso tarkemmat rajoitukset ehdoista. 
Ota yhteyttä vakuutuksen myöntäjään Axan asiantuntijoihin soittamalla asiakaspalveluun 0100 0510 (valinta 4: Hintatakuu, ma-pe klo 9-17). 
 
Saat puhelun jälkeen sähköpostilla  lisätietopyynnön. Vastaa sähköpostiin ja liitä siihen tiedot kortista ja ostoksesta, josta haet hinnan erotusta. 

Identiteettivarkaustuki auttaa, jos tietosi joutuvat vääriin käsiin

 • Saat henkilökohtaista apua identiteettivarkauden tai huijauksien estämiseen, tai identiteettivarkauden selvittämiseen.
 • Esimerkiksi, jos henkilötietojasi käytetään väärin tai jos olet vahingossa antanut henkilötietojasi epäilyttävälle soittajalle, saat apua Identiteettitvarkaustuesta.

F-Securen Identiteettivarkaustuesta saat henkilökohtaista apua identiteettivarkauden ja -huijauksien estämiseen tai identiteettivarkauden selvittämiseen. 
 
Voit soittaa tukeen seuraavanlaisissa tilanteissa:

 • jos kohtaat haittaohjelmia tai hakkerointia 
 • olet antanut henkilötietojasi epäilyttävälle soittajalle tai sivustolle 
 • olet kadottanut passisi, lompakkosi, ajokorttisi tai jonkin muun tärkeän asiakirjan 
 • olet saanut epäilyttävän sähköpostin tai puhelun 


Palvelun tarkoituksena on tarjota käyttäjälle neuvoja siitä, kuinka toimia käyttäjän joutuessa tietovuodon, tietojen kalastelun, haittaohjelmien tai hakkeroinnin uhriksi. Palvelun osana F-Secure tarjoaa lisäksi neuvontaa koskien tiettyjä tietovuotoon rinnasteisia tapahtumia, joissa esimerkiksi käyttäjän lompakko tai passi on varastettu, sekä tietoturvaneuvontaa. F-Secure tai OP eivät vastaa neuvojen virheettömyydestä tai kattavuudesta. Palvelu on neuvontapalvelu, eikä F-Secure tai OP tee käyttäjän puolesta viranomais- tai muita ilmoituksia, eikä korvaa rahallisia menetyksiä.
 
Miten saan palvelun käyttööni? 
Palvelu kuuluu OP Duo -korttiisi automaattisesti. 

Miten voin soittaa tukeen?
Identiteettivarkaustuen asiakaspalvelu toimii OP Duon asiakaspalvelun numerossa 0100 0510:

 • Valitse 3: OP Duo, jonka jälkeen valitse 5: Identiteettivarkaustuki, avoinna ma-pe klo 8-18

Ota yhteyttä Identiteettivarkaustuen asiantuntijoihin soittamalla asiakaspalveluun. Identiteettivarkaustuen asiakaspalvelu toimii OP Duon asiakaspalvelun numerossa 0100 0510:

 • Valitse 3: OP Duo, jonka jälkeen valitse 5: Identiteettivarkaustuki, avoinna ma-pe klo 8-18

HUOM! Jos epäilet OP:n tunnustesi joutuneen vääriin käsiin, sulje ne välittömästi soittamalla OP:n asiakaspalveluun tai puhelinpalvelun aukioloaikojen ulkopuolella Sulkupalveluun. 
 

Osta tapahtumalippuja hyvissä ajoin ennen muita

 • Osta liput suosikkiartistisi konserttiin hyvissä ajoin Mastercardin ennakkomyynnistä.
 • Hyödynnä Mastercard Priceless -ohjelman edut ja elämykset Suomessa ja ulkomailla.

Mastercard ja Live Nation tarjoavat yhteistyössä sinulle mahdollisuuden nauttia erilaisista livetapahtumista ympäri vuoden. Pääset ostamaan OP Duo -kortillasi tapahtumalippuja Mastercardin ennakkomyynnistä. Voit esimerkiksi ostaa liput suosikkiartistisi keikalle tai muuhun tapahtumaan hyvissä ajoin ennen muita.

Voit myös hyödyntää Mastercard Priceless -ohjelman edut ja alennukset sekä Suomessa että ulkomailla. Lue Pricelessista enemmän alta.

Saat OP Duo -kortillasi etuosto-oikeuden suosikkitapahtumiesi lipunmyynteihin. Mene osoitteeseen priceless.com/music, selaa tapahtumia ja valitse mieleisesi. Jotta voit hyödyntää edun, maksa liput OP Duo -kortillasi.

OP Duo -kortillasi pääset nauttimaan Mastercard Priceless -ohjelman eduista lukuisissa tapahtumissa eri puolilla Suomea – ja myös ulkomailla.

Priceless.com on sivusto ja etuohjelma, joka on saatavilla vain Mastercard-kortinhaltijoille. OP Duo -kortillasi voit hyödyntää esimerkiksi konsertteihin, teatteriin, urheilutapahtumiin, nähtävyyksiin ja ravintoloihin liittyviä elämyksiä ja alennuksia kaupungissa, joissa asut tai matkustat.

Valikoi ja lunasta etu kortillasi ennen tapahtumaa tai matkaa. Priceless-sivuston kieli on englanti.

Omistaja-asiakkaan korttiin kuuluva Tuoteturva vakuuttaa ostokset

 • Omistaja-asiakkaana saat meiltä rahasi takaisin, jos kortilla ostamasi tuote rikkoutuu tai varastetaan vuoden aikana.
 • Et tarvitse erillistä vakuutusta esimerkiksi uudelle puhelimellesi.
 • Omavastuu on vain 75 euroa, eli perinteistä kotivakuutuksen omavastuuta pienempi.

Aina välillä sattuu ja tapahtuu, puhelin lipsahtaa kädestä, kahvit kaatuvat läppärille tai upouudet silmälasit särkyvät.

Tuoteturva korvaa Duolla tehdyt ostokset hajoamisen tai rikkoutumisen varalta. Et siis tarvitse erillistä vakuutusta esimerkiksi uudelle puhelimellesi.

Vakuutus kattaa OP Duo -kortilla tekemäsi ostokset eli ostoksesi on vakuutettu aina, kun maksat OP Duo -kortilla. 

Vakuutus suojaa ostokset 365 päivän eli vuoden ajan siitä hetkestä, kun kortin omistaja on saanut tuotteen.

Tuoteturva vakuuttaa ostokset maksoit sitten verkossa, kivijalassa tai vaikka Apple Payllä.
 

Onko vakuutuksessa omavastuuta tai enimmäissummaa korvauksen määrälle?

Vahingon sattuessa on vakuutuksen omavastuu 75 euroa. Yksittäisestä esineestä korvataan enintään 2 000 euroa.

Kun vahinko sattuu, voit tehdä vahinkoilmoituksen OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

Kuluttajansuojalain mukainen ostoturva auttaa ongelmatilanteissa 

 • Kuluttajansuojalain mukaan voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä kortin credit- eli luotto-ostoksista myyjäyrityksen sopimusrikkomustilanteissa.

Voit hakea rahojasi takaisin luottokorttiyhtiöltä, jos: 

 • ostamasi tuote katoaa kuljetuksen aikana 
 • sinulle ei toimiteta ostosta 
 • tuotteessa on virhe, jota myyjäyritys ei suostu korvaamaan tai  
 • myyjäyritys on mennyt konkurssiin.  

Esimerkiksi tilanteessa, jossa matkanjärjestäjä peruuttaa matkasi eikä korvaa sitä tai lentoyhtiö menee konkurssiin ennen matkasi alkua voit hakea rahojasi takaisin.

Kuluttajansuojalain mukainen ostoturva on voimassa aina kun teet ostoksia korttisi credit- eli luotto-ominaisuudella. Voit tehdä ostoksen verkossa, kivijalassa tai vaikka Apple Payllä kotimaassa tai ulkomailla.

Luotto-ominaisuuden käyttö antaa ostoksillesi paremman turvan kuin muut maksutavat.

Onko ostoturvassa omavastuuta tai enimmäissummaa korvauksen määrälle?

Ostoturvassa ei ole omavastuuta tai korvauksen enimmäissummaa.

Kuluttajansuojalain mukaan voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä kortin credit- eli luotto-ostoksista myyjäyrityksen sopimusrikkomustilanteissa. Esimerkiksi silloin, kun verkkokaupasta ostamasi tuote katoaa matkalla.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat 365 päivän Tuoteturvavakuutuksen debit- ja credit-ominaisuudella maksetuille tuotteille. Tuoteturva vakuuttaa tuotteen hajoamisen sen jälkeen, kun olet saanut tuotteen.

Jos eteesi tulee tilanne, jossa myyjäyritys syyllistyy sopimusrikkomukseen, tee reklamaatio ohjeiden mukaan luottokorttiyhtiölle.

Lue ohjeet reklamaation tekemiseen

Duon hakeminen ja käyttö

 • OP Duo on luotettava ja kansainvälinen Mastercard.
 • Voit maksaa lähimaksulla korttiostokset summasta riippumatta. Yli 50 euron ostoksissa korttia ei tarvitse syöttää maksupäätteeseen, mutta vahvistat maksun näppäilemällä tunnusluvun maksupäätteeseen.
 • Yhdistä korttisi Apple Pay-, Google Pay™️-, Samsung Pay- tai Garmin Pay -palveluun ja maksa kätevästi älylaitteella missä oletkin.
 • Voit helposti tarkistaa OP Duo -kortin edut digitaalisesta infokortista, missä oletkin.

Voit hakea OP Duo -korttia kun

 • olet vähintään 18-vuotias
 • olet OP:n pääasiallinen asiakas
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • sinulla on riittävä maksukyky ja raha-asiat moitteettomasti hoidettuna
 • asut pysyvästi Suomessa.

Hae OP Duo -korttia näppärästi netissä. Kirjaudu op.fi:n ja täytä kortin hakemustiedot. Kun hakemuksesi on hyväksytty, saat kortin valitsemasi toimitustavan mukaan suoraan kotiin tai konttoriin 1-2 viikon kuluessa.

Ota käyttöön mobiilimaksaminen Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay ja Garmin Pay

Yhdistä korttisi Apple Payhin, Google Payhin, Samsung Payhin tai Garmin Payhin. Ne ovat maksusovelluksia, joilla voit maksaa kaupassa, verkossa ja sovelluksissa käyttäen vain omaa älylaitettasi. Et tarvitse maksaessasi korttia tai kortin tietoja. 

Apple Payllä, Google Payllä, Samsung Payllä ja Garmin Payllä voit maksaa lähimaksuna myös yli 50 euron ostokset. 

Voit ottaa Apple Payn, Google Payn, Samsung Payn tai Garmin Payn käyttöösi, kun sinulla on OP:n henkilöasiakkaan tunnukset. Otathan huomioon, että sinun tulee olla vähintään 13-vuotias käyttääksesi Apple Paytä ja vähintään 16-vuotias käyttääksesi Google Paytä, Samsung Paytä tai Garmin Paytä.

Lue lisää mobiilimaksamisesta

Kätevästä infokortista löydät kaikki OP Duon edut sekä niihin liittyvät yhteystiedot aina tarvittaessa. Infokortti tallentuu iOS-puhelimissa Apple Walletiin ja Anroid-puhelimissa YourWalletiin, joka on ladattavissa sovelluskaupasta. Talleta Infokortti puhelimeesi osoitteessa op.fi/duo-infokortti tai skannaamalla QR-koodi.

OP DUON PERUSOMINAISUUDET
Kansainvälinen ja luotettava Mastercard.
Credit-ominaisuus eli käytössäsi on keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.
Luottoraja 2 000 – 20 000.
Yhdistä korttiin K-Plussa-ominaisuus.

 

OP Duon hinnoittelu

  Hinta
Osana omistaja-asiakkaan päivittäispalvelupakettia, kun käytössä on jokin OP:n Visa-kortti (OP Debit, OP Classic tai OP Gold) 2 €/kk
Ilman päivittäispalvelupakettia tai ilman OP:n Visa-korttia 4 €/kk

Päivittäispalvelupakettiin kuuluu käyttötili verkkotilioteteella, OP:n digipalvelut ja maksukortti. Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat palvelut edullisemmalla kuukausihinnalla. Omistaja-asiakkaan palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista.

Lue lisää päivittäispalvelupaketeista

 
Tutustu palveluhinnastoomme

Korot ja kulut  
Korko, kun luotolla on korollista velkaa 3 kk euribor + 8,95 %
Tilinhoitomaksu, kun luotolla on korollista velkaa 3,50 €/kk
Paperilaskulisä, kun valittuna on ilmaisen e-laskun sijaan paperilasku 3 €/lasku

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron luotolle on 20,81 % (07/24). Laskelmassa ei ole otettu huomioon omistaja-asiakkaan saamia tai muita alennuksia. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 4 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, käytössä on maksuton e-lasku ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 samansuuruisessa erässä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 203,48 euroa. 

Tutustu OP:n Mastercard-luoton ehtoihin (pdf)

Tutustu yleisiin korttiehtoihin (pdf)

Tutustu kuluttajaluottotietoihin (pdf)

 

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, joka toimii myös korttiin kuuluvien vakuutusten vakuutuksenottajana ja muun lisäpalvelun sopimusasiakkaana. Hintatakuun myöntää vakuutusyhtiö Inter Partner Assistance SA / AXA. Identiteettivarkaustuen tarjoaa F-Secure. Tuoteturvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Apple Payn tarjoaa Apple. Google Pay ja Google Wallet ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Samsung Payn tarjoaa Samsung. Garmin ja Garmin-logo ovat Garmin Ltd:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity yhdessä tai useammassa maassa, myös Yhdysvalloissa. Garmin Pay on Garmin Ltd:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkki.