OP-Visa Gold uudistuu

Entistäkin paremmat edut 1.11.2021 alkaen.

Saat uusia ja entistä laajempia etuja

OP-Visa Goldin lisäpalvelut uudistuvat 1.11.2021. Kultainen kortti sisältää jatkossa entistä enemmän etuja arjen sekä erityisten hetkien turvaksi ja iloksi. Kortin hinta pysyy samana.

Matkavakuutus turvaa jatkossa entistäkin kattavammin

 • Vakuutus on voimassa, kun vähintään 50 % matkan kustannuksista on maksettu Goldin luotto-ominaisuudella. Kotimaassa riittää, kun joko matkan majoitus tai kuljetus on maksettu Goldin luotto-ominaisuudella.
 • Vakuutus kattaa hoitokulut ulkomailla, enimmäiskorvaus jatkossa 20M€.
 • Vakuutus kattaa mukana olevat alle 25-vuotiaat lapset.
 • Vakuutus korvaa matkan peruuntumisen myös sillon, kun vakuutetut asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin ennen matkan alkua.

Saat kaksi ilmaista lounge-käyntiä

 • Voit jatkossa ottaa lentojen odottamisen entistä rennommissa tunnelmissa. Goldiin sisältyy marraskuusta alkaen kaksi ilmaista lounge-käyntiä vuodessa. Voit käyttää maksuttomat käynnit itse tai ottaa mukaan matkakumppanisi.

Saat vakuutuksen tapahtumalipuille

 • Uusi Lipputurva korvaa Goldin luotto-ominaisuudella ostetut teatteri-, konsertti- tai tapahtumaliput, esimerkiksi sairastapauksissa, 1 000 € asti ilman omavastuuta.

Tuoteturva vakuuttaa ostoksesi jatkossa vuoden ajan

 • Tuoteturvavakuutus omistaja-asiakkaille vakuuttaa hankinnat jatkossa puoli vuotta aiempaa pidempään eli 365 päivän ajan. Tuoteturvan ansiosta saat rahasi takaisin, jos kortilla ostamasi tuote rikkoutuu tai varastetaan vuoden sisällä ostohetkestä. Vakuutus on voimassa sekä kortin pankki- että luotto-ominaisuuksilla maksetuille ostoksille.

Infokortti kulkee aina mukana puhelimessasi

 • Voit jatkossa ladata puhelimeesi digitaalisen infokortin. Siitä voit helposti tarkistaa Gold-kortin edut ja matkavakuutustodistus kulkee aina mukanasi. QR-koodin avulla voit ladata etukortin suoraan puhelimeesi 1.11.2021 alkaen.
Uudistuva Gold antaa enemmän turvaa ostoksille ja voit nauttia entistä laajemmista matkustuksen lisäpalveluista - kun niiden aika taas on.

Tutut edut ostoksille ja reissuun kuuluvat korttiin myös jatkossa

 • Ostoturva luottoyhtiöltä credit-ostoksillesi. Kun maksat ostoksesi kortin luotto-ominaisuudella, ovat ne automaattisesti turvattuja heti ostohetkestä. Esimerkiksi, jos netistä tilattu tuote on virheellinen tai katoaa kuljetuksen aikana, voit saada rahasi takaisin luottoyhtiöltä.
 • Vuokra-autovakuutus, joka korvaa jatkossa vuokra-auton omavastuun 2 000 euroon asti vahingon sattuessa, kotimaassa ja ulkomailla.
 • Matkavakuutus kattaa edelleen myös muun muassa matkatavaroiden vahingoittumisen tai varkauden, matkan peruuntumisen tai matkan keskeytymisen, esimerkiksi sairastapauksissa sekä vastuuvahinkokorvauksen muille aiheutettuihin vahinkoihin ulkomailla. Kortinhaltijan ja lasten lisäksi vakuutettuna on myös kortinhaltijan samassa taloudessa asuva puoliso. 24/7 Matkahätäpalvelu +358 9 4245 6233 on apunasi matkan aikana vuorokauden ympäri.
 • Hätäkäteispalvelu. Jos Gold-korttisi katoaa tai vahingoittuu matkalla, saat käteistä lähimpään pankkiin tai valuutanvaihtopisteeseen.
 • OP-Visa Gold -kortin oma asiakaspalvelu numerossa 0100 0510 palvelee 24/7.

Joitain lisäpalveluita poistuu käytöstä 

ID-Turva ja Concierge-palvelu eivät enää jatkossa kuulu Gold-kortin etuihin.

  

Onko sinulla OP-Visa Gold?

Miten saan uudet lisäpalvelut käyttööni? 

Uudet lisäpalvelut kuuluvat kaikkiin OP-Visa Gold -kortteihin marraskuun alusta alkaen ja ovat automaattisesti käytössäsi. Kortin hinta ei muutu. Voit siis jatkaa nykyisen kultakorttisi käyttöä huoletta.   

Sopiva luottoraja tuo joustoa - voit korottaa luottorajaa esimerkiksi ennen matkavarausta 

Voit korottaa kortin luottorajaa OP-mobiilissa tai op.fi -palvelussa ilman kuluja. Kun sinulla on tarpeisiisi sopiva luottoraja, pystyt maksamaan koko perheen reissun Goldin luotto-ominaisuudella, ja saat matkalle Goldin matkavakuutuksen. Voit hakea luottorajan korotusta aina 20 000 euroon asti, oman tarpeesi ja maksukykysi mukaan.    

Korota luottorajaa

 

Haluatko oman OP-Visa Goldin?

Hae omaa kultaista korttiasi nyt niin saat uudet edut käyttöösi ensimmäisten joukossa.

Tutustu ja hae Goldia

Tutustu kaikkin OP:n Visa-luottokortteihin

Kortin lisäpalvelut

 

Matkavakuutus

OP-Visa Gold sisältää sinulle ja perheellesi matkavakuutuksen, joka tuo turvaa matkalla syntyvien henkilö- ja omaisuusvahinkojen varalle.

OP-Visa Goldin matkavakuutus kattaa Suomessa asuvan yksityishenkilön, joka on alle 91-vuotias kortinhaltija. Lisäksi vakuutus kattaa kortinhaltijan samassa taloudessa asuvan puolison/avopuolison sekä kortinhaltijan alle 25-vuotiaat matkalla mukana matkustavat lapset.

Vakuutus on voimassa ulkomailla, kun 50 % matkan kustannuksista (kuljetus ja majoitus) on maksettu OP-Visa Gold -kortin luotto-ominaisuudella. Kotimaan matkoilla vakuutus on voimassa, kun Goldin luotto-ominaisuudella on joko etukäteen varattu majoitus (vähintään 2 yötä), tai etukäteen varattu kuljetus (julkinen kulkuneuvo tai vuokra-auto, etäisyys kodista/kesäasunnosta/työpaikasta vähintään 50km).

Matkavakuutus kattaa esimerkiksi seuraavia tilanteita:

 • Matkasairauden tai matkatapaturman aiheuttamia hoitokuluja ulkomaan matkan aikana, enimmäiskorvaus 20M€.
 • Matkasairaudesta tai matkatapaturmasta johtuvan kotiinkuljetuksen kotimaassa ja ulkomailla.
 • Matkatavaroiden vahingoittumisen tai varkauden kotimaassa tai ulkomailla.
 • Matkan peruuntumisen tai matkan keskeytymisen kotimaassa tai ulkomailla.
 • Vastuuvahinkokorvauksen muille aiheutettuihin vahinkoihin ulkomailla.
 • 24/7 Matkahätäpalvelu +358 9 4245 6233 on apunasi matkan aikana vuorokauden ympäri.​​

Vuokra-autovakuutus

Korttiin kuuluu lisäksi Vuokra-autovakuutus, joka korvaa vuokra-auton omavastuun vahingon sattuessa 2 000 euroon asti matkoillasi kotimaassa ja ulkomailla. Vuokra-autovakuutuksen avulla pystyt esimerkiksi välttämään autovuokraamoiden kalliit omavastuiden pienennysmaksut.

 • Ulkomailla majoitus- ja kuljetuskustannuksista vähintään 50 % tulee olla maksettu Goldin luotto-ominaisuudella, ja tämän lisäksi vuokra-auton vuokra tulee olla maksettu Goldin luotto-ominaisuudella, jotta vakuutus on voimassa.
 • Kotimaassa vuokra-autovakuutus on voimassa, kun OP-Visa Goldin luotto-ominaisuudella on joko etukäteen varattu majoitus (vähintään 2 yötä), tai etukäteen varattu kuljetus (julkinen kulkuneuvo tai vuokra-auto, etäisyys kodista/kesäasunnosta/työpaikasta vähintään 50km). Tämän lisäksi vuokra-auton vuokran tulee aina olla maksettu Goldin luotto-ominaisuudella, jotta vakuutus on voimassa.
 • Vuokra-autovakuutus vakuuttaa kortinhaltijan lisäksi lisäkuljettajana puolison/avopuolison ja/tai alle 25v lapsen, ei kuitenkaan kavereita tai autonkuljettajaa.

Ehdot ja vakuutustietoasiakirjat

Saat lisätietoja vakuutuksen sisällöstä ja kattavuudesta vakuutusehdoista.

Matkavakuutuksen (sisältää vuokra-autovakuutuksen) vakuutustietoasiakirja

Matkavakuutuksen (sisältäää vuokra-autovakuutuksen) ehdot

Korttimatkavakuutuksen vakuutuksenottajana on OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

Matkavakuutuksen myöntää Inter Partner Assistance SA / AXA. 

Nyt voit unohtaa täpötäydet lähtöaulat – loungessa saat omaa rauhaa ja yksityisyyttä. LoungeKeyTM avaa pääsyn lentokenttien lounge -tiloihin yli 1100 lentokentällä 120 maassa ympäri maailman. 

LoungeKey -jäsenyys sekä kaksi maksutonta lounge-käyntiä vuosittain (1.1.-31.12.) sisältyvät OP-Visa Gold -korttiisi. Voit käyttää molemmat maksuttomat käynnit itse tai viedä myös yhden matkakumppanisi maksutta mukanasi loungeen ensimmäisellä käyntikerralla. 

Maksuttomien vierailujen jälkeen voit yhä hyödyntää LoungeKey-jäsenyyttäsi. Lisäkäynneistä veloitetaan erikseen 28 €/henkilö. Voit ottaa yhden tai useampia vieraita kanssasi loungeen, ja mahdolliset maksut veloitetaan OP-Visa Gold -korttisi luotto-ominaisuudelta. Kaksi maksutonta käyntiä tulee käyttää ensimmäiseksi. 

Pääset loungeihin näyttämällä OP-Visa Gold -korttiasi, pidä siis korttisi aina mukanasi! Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää LoungeKey-sovellusta digitaalisena jäsenkorttina. 

Ennen ensimmäistä lounge-vierailuasi, aktivoi jäsenyytesi luomalla käyttäjätili ja rekisteröimällä korttitietosi osoitteessa www.loungekey.com/opvisagold tai LoungeKey-sovelluksen kautta.

Nettisivulla valitset ”Create your account” ja sovelluksessa ”Don’t have an account?”. Rekisteröitymisen yhteydessä kortillesi tehdään katevaraus, jolla varmistetaan kortin voimassaolo, katevaraus poistuu kortiltasi viimeistään 14 vuorokauden kuluessa. Jos olet rekisteröitynyt jo aiemmin, rekisteröintisi on yhä voimassa.

Loungessa käytössäsi ovat loungen tarjoiluiden ja ravintolapalveluiden lisäksi mm. Wi-Fi, maksuttomia sanoma- ja aikakausilehtiä, mahdollisuus työskennellä viihtyisissä ja rauhallisissa tiloissa tai konferenssihuoneissa, viihdettä sekä mahdollisuus peseytyä ja levätä. Lounget ovat aina käytössäsi riippumatta siitä, millä lentoyhtiöllä tai missä lentoluokassa matkustat.

LoungeKey-mobiilisovelluksen voit ladata puhelimesi sovelluskaupasta. Löydät sovelluksesta helposti myös palveluun kuuluvat lounget ja voit jälkikäteen tarkastella lounge-käyntejäsi.

Lisätietoja ja ehdot löydät osoitteesta: www.loungekey.com/opvisagold

Aina välillä sattuu ja tapahtuu, puhelin lipsahtaa kädestä tai kahvit kaatuvat läppärille. Tuoteturva suojaa korttiostoksesi kommelluksilta 365 päiväksi eli vuoden ajaksi ostohetkestä kotimaassa, ulkomailla ja verkkokaupoissa. Hyödyt tästä omistaja-asiakkaan vakuutusedusta, kun käytät OP-Visa-korttiasi aktiivisesti ostoksilla. 

 • Tuoteturva kattaa OP-Visa Goldin credit- ja debit-korttiostokset eli ostoksesi vakuutetaan huolimatta siitä, maksatko ne kortin credit- vai debit-ominaisuudella. Vakuutus suojaa ehtojen mukaisia hankintoja 365 päivän ajan siitä, kun esine on tullut kortinhaltijan haltuun.
 • Tuoteturva voi korvata esimerkiksi silloin, kun upouudet silmälasit särkyvät, tuliterä tabletti pudotessaan rikkoontuu tai puhelimen näyttö hajoaa. Omavastuu on 75 euroa ja yksittäisestä esineestä korvataan enintään 2 000 euroa.
 • Tuoteturva on voimassa vakuutusehtojen osoittamissa tilanteissa kortilla maksetuilla ostoksilla riippumatta siitä, onko ne maksettu suoraan kauppiaalle vai maksunvälittäjän (esim. ApplePay, MobilePay, Curve.com) kautta.

Vakuutusetu omistaja-asiakkaalle

Jos oletomistaja-asiakas, OP-Visa Gold-korttiisi sisältyy automaattisesti maksuton Tuoteturvavakuutus. Tuoteturva sisältyy vain osuuspankin omistaja-asiakkaan OP-Visa-kortteihin ja niihin liitettyihin rinnakkaiskortteihin. Vakuutusta ei voi ostaa erikseen.

Liittymällä omistaja-asiakkaaksi saat Tuoteturvan lisäksi muun muassa päivittäiset pankkipalvelut edullisesti ja sinulle kertyy rahanarvoisia OP-bonuksia, joilla maksetaan pankkipalvelu- ja vakuutusmaksuja. Voit myös ostaa, myydä ja vaihtaa monia rahastojamme ilman kuluja.

Tuoteturvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Mikäli sinulla on kysyttävää Tuoteturvaan liittyen, voit olla suoraan yhteydessä Pohjola Vakuutuksen asiakaspalveluun 0303 0303 (ma-pe klo 8-16).

Tuoteturvavakuutuksen ehdot (1.11.2021 alkaen)

Tuoteturvavakuutuksen tuoteopas (1.11.2021 alkaen)

Lue lisää omistaja-asiakkuudesta 

Jos olet maksanut tavarasta tai palvelusta korttisi luotto-ominaisuudella, voit ongelmatilanteissa hakea rahojasi takaisin luottokorttiyhtiöltä. Näin voit tehdä esimerkiksi silloin, jos yritys ei toimita ostosta tai se katoaa kuljetuksen aikana, tuotteessa on virhe, josta yritys ei suostu vastaamaan tai myyjä on mennyt konkurssiin. 

Saat suojaa myös lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän konkurssitilanteessa. Voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä myös silloin, jos lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä peruuttaa matkan eikä korvaa sitä.

Ostoturva on kuluttajansuojalain mukainen turva. Jos myyjä on tehnyt sopimusrikkomuksen, voit esittää tekemääsi ostosta koskevan vaatimuksen eli tehdä reklamaation myyjän sijaan myös luotonantajalle, kun olet maksanut ostoksen kortin luotto-ominaisuudella. Sopimusrikkomuksesta on kyse esimerkiksi yllä mainituissa tilanteissa.

Näin teet reklamaation luottoyhtiölle

Lipputurva korvaa OP-Visa Goldin luotto-ominaisuudella ostetut teatteri-, konsertti- tai tapahtumaliput sairastapauksissa.

 • Enimmäiskorvaus on 1 000 euroa. Ei omavastuuta. 
 • Lipputurva korvaa OP-Visa Goldilla ostetut liput sinun ja mahdollisten muiden henkilöiden osalta (enintään 4 aikuista ja 2 lasta).
 • Korvausta haettaessa tulee olla lääkärintodistus, jossa vahvistetaan, että sairaus tai ruumiinvamma oli vakava ja esti tapahtumaan osallistumisen.
 • Lipputurva kattaa liput, jotka on ostettu etukäteen kortilla 365 päivän aikana.
 • Lipputurva ei ole voimassa, jos järjestäjät peruvat tapahtuman, eikä kata kausikortteja.

Lipputurvan myöntää Inter Partner Assistance SA / AXA.

Lipputurvan ehdot

Mikäli OP-Visa Gold -korttisi vahingoittuu tai katoaa, sinulla on mahdollisuus saada hätäkäteistä matkasi turvaamiseksi Visa Global Customer Assistancesta. Hätätilanteessa käteisen toimitus onnistuu majoituksen lähelle pankkiin tai valuutanvaihtopisteeseen käyttövaran puitteissa. 

Soita tällaisessa tilanteessa OP-Visa Premium 24/7 korttiasiakaspalveluun puhelin 0100 0510. Palvelu on auki ympäri vuorokauden jokaisena viikonpäivänä.

Digitaalinen infokortti, jonka voit ladata puhelimeesi 1.11. alkaen.
Voit helposti tarkistaa OP-Visa Gold-kortin edut ja matkavakuutustodistus kulkee aina mukanasi. 
 
QR-koodin avulla voit ladata etukortin suoraan puhelimeesi 1.11.2021 alkaen.
 
OP-Visa Gold puhelinpalvelusta saat apua korttiisi liittyvissä kysymyksissä.
OP-Visa Gold -kortin oma puhelinpalvelu 0100 0510 palvelee 24/7.
 
Puhelinpalvelun valikko uudistuu, kun uudet lisäpalvelut astuvat voimaan 1.11.2021.
Tämän hetkiset tiedot löydät osoitteesta op.fi/contact.

 

Tietoa kortin käytöstä ja ominaisuuksista

 

 • Saat osuuspankin omistaja-asiakkaana päivittäispalvelut eli käyttötilin, OP-verkkopalvelun ja OP-Visa Gold -paketin (sis. kortin ja siihen liitetyt lisäpalvelut) 8,00 eurolla kuukaudessa. 
 • Omistaja-asiakkailla pankin palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista.
 • OP-Visa Gold -paketin hinta ilman päivittäispalveluita on 7,75 euroa kuukaudessa sisältäen kortin kuukausimaksun 2,95 €/kk ja korttiin liitetyt lisäpalvelut.
 • Korko 3 kuukauden euribor + 8,95 %, kun luotolla on korollista velkaa.
 • Tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, kun luotolla on korollista velkaa.

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 15,07 % (6/21). Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,95 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 156,15 euroa.

Lue lisää päivittäisistä pankkipalveluista 

 

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.