KURSSIT JA MARKKINAT / UUTISET

Muutoksia Aktian johtoryhmässä: Niina Bergring nimitetty varainhoidosta vastaavaksi johtajaksi

22.10.2019 klo 08:00 Muutoksia Aktian johtoryhmässä: Niina Bergring nimitetty varainhoidosta vastaavaksi johtajaksi

Aktia Pankki Oyj
Pörssitiedote
22.10.2019 klo 8.00

Muutoksia Aktian johtoryhmässä: Niina Bergring nimitetty varainhoidosta vastaavaksi johtajaksi

Kauppatieteiden maisteri Niina Bergring on nimitetty Aktian Varainhoito-liiketoiminta-alueen johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.1.2020 alkaen. Bergring raportoi toimitusjohtaja Mikko Ayubille.

Niina Bergringillä on vahva tausta varainhoidossa. Hän toiminut viimeksi Veritas Eläkevakuutuksen varatoimitusjohtajana ja sijoitusjohtajana. Uransa aikana Bergring on toiminut useissa finanssialan johtotehtävissä ja hänellä on monipuolista osaamista niin kansainväliseltä pankkialalta, eläkeyhtiöistä kuin säätiöistä.

”Strategiapäivityksemme myötä keskitymme nyt erityisesti varainhoitoon. On hienoa, että juuri Niina Bergring johtaa jatkossa varainhoitomme seuraavia askelia. Olen varma, että Niinan monipuolinen tausta ja osaaminen auttavat meitä saavuttamaan varainhoidon kunnianhimoiset kasvutavoitteet”, toteaa Aktian toimitusjohtaja Mikko Ayub.

”Olen todella iloinen päästessäni kehittämään Aktian Varainhoidon liiketoiminta-aluetta päivitetyn strategian mukaisesti. Tulen mukaan mielenkiintoiseen vaiheeseen: varainhoidossa on hyvä vauhti päällä, ja olen hyvin motivoitunut kehittämään varainhoidon tarjoomaa ja tuomaan sen osaamista entistä laajemman asiakaskunnan saataville niin Suomessa kuin ulkomailla”, kertoo Niina Bergring.

Osana päivitetyn strategian toteuttamista ja toiminnallisen tehokkuuden parantamista tehdään johtoryhmän vastuualueisiin lisäksi seuraavat muutokset:

Aktian varatoimitusjohtaja Juha Hammarén keskittyy jatkossa konsernin strategisiin järjestelyihin, luottosalkun ja taseenhallinnan edelleen kehittämiseen sekä jatkaa Aktia Henkivakuutuksen hallituksen puheenjohtajana. Hammarén jatkaa myös Aktian johtoryhmän jäsenenä sekä toimitusjohtajan varamiehenä.

HR-johtaja ja johtoryhmän jäsen Anu Tuomolin ottaa vastuulleen operatiivisesta toiminnasta vastaavan johtajan (COO) tehtävät ja vastaa jatkossa HR, Business Risk Management, Production Center sekä Data & Analytiikka -toiminnoista.

Johtoryhmän vastuiden muutos tulee voimaan 1.11.2019 alkaen.

Valtiotieteiden maisteri Petteri Arinen on nimitetty varainhoidon Head of Sales -tehtävään vastuualueenaan instituutioasiakkaat. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään 1.1.2020 ja raportoi Varainhoito-liiketoiminta-alueen johtajalle Niina Bergringille. Arinen ei ole Aktian johtoryhmän jäsen.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mikko Ayub, puh. +358 10 247 6250

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.aktia.com

Aktia tarjoaa laajan valikoiman pankki- ja varainhoitoratkaisuja sekä henkilövakuutuksia. Aktia toimii Suomen rannikkoalueella ja sisämaan kasvukeskuksissa. Aktia palvelee asiakkaitaan konttoreissa, verkossa, mobiileissa käyttöliittymissä ja puhelimitse. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja Aktiasta saa osoitteesta www.aktia.com

 

GlobeNewswire