KURSSIT JA MARKKINAT / UUTISET

Valoen aurinkovoimala Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden pysäköintitalon julkisivuihin

07.11.2019 klo 09:40 Valoen aurinkovoimala Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden pysäköintitalon julkisivuihin

Valoe Oyj                                      Sisäpiiritieto                                 7.11.2019 klo 9.40


Valoe Oyj ("Valoe") toimittaa seinäasenteisen aurinkovoimalan Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden noin 2000-paikkaisen pysäköintitalon julkisivuille. Parkkitalo on jo rakenteilla uuden Terminaali 2:n eteen ja se valmistuu syksyllä 2020. Hankkeen toteuttaa Finavia Oyj:n, SRV Rakennus Oy:n, Arkkitehtitoimisto HKP Oy:n, Arkkitehtitoimisto ALA Oy:n sekä Ramboll Finland Oy:n muodostama allianssi.

Valoe toimittaa aurinkosähköjärjestelmän käyttökuntoisena ja asentaa Mikkelissä valmistamansa paneelit pysäköintitalon seinille vuoden 2020 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Iikka Savisalo, Valoen toimitusjohtaja: ”Olemme Valoella tyytyväisiä siitä, että meidät on valittu mukaan näin merkittävään hankkeeseen. Lentokentän uuden terminaalin edessä Valoen paneelien erinomainen ulkonäkö ja sopivuus seinäasennukseen pääsee pysäköintitalon tyyppisessä rakennuksessa oikeuksiinsa ja soveltuu hyvin uuden terminaalin ja muun alueen arkkitehtuuriin. Aurinkovoimala voi olla myös kaunis! Tämän kaltainen asennus on hyvä esimerkki siitä, kuinka aurinkovoimalaa voidaan käyttää visuaalisena tehokeinona. Pysäköintitalosta tulee Helsinki-Vantaalla myös voimala, joka vähentää suoraan hiilijalanjälkeä, kun auringolla tuotettua sähköä käytetään mm. sähköautojen lataukseen.”

Valoen voimaloissa käytetään yhtiön itse suunnittelemia Mikkelissä valmistettuja aurinkopaneeleita. Tältä osin Finavian ja Allianssin valinta tukee myös suomalaisen teknologian jatkuvaa kehittymistä ja avaa Valoelle uusia mahdollisuuksia menestyä vastaavissa toimituksissa myös Suomen ulkopuolella.

Mikkelissä 7. päivänä marraskuuta 2019

Valoe Oyj

HALLITUS


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Iikka Savisalo, Valoe Oyj
p. 0405216082
email: iikka.savisalo@valoe.com

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.valoe.com

Valoen toimiala muodostuu uusiutuvaan energiaan, erityisesti aurinkosähköön, liittyvistä sovellutuksista. Valoe myy sen omaan teknologiaan pohjautuvaa automaattista aurinkosähkömodulien valmistustekniikkaa, modulien valmistuslinjoja, moduleita sekä modulien avainkomponentteja. Valoen pääkonttori on Mikkelissä.

GlobeNewswire