KURSSIT JA MARKKINAT / UUTISET

Aspo peruu taloudellisen ohjeistuksensa vuodelle 2020

09.04.2020 klo 09:25 Aspo peruu taloudellisen ohjeistuksensa vuodelle 2020

ASPO Oyj       
Sisäpiiritieto
9.4.2020  klo 9.25

Aspo peruu taloudellisen ohjeistuksensa vuodelle 2020

Aspo Oyj peruu vuodelle 2020 antamansa taloudellisen ohjeistuksen. Koronaviruspandemian vaikutusten vuoksi yhtiö arvioi, että perusteltujen arvioiden tekeminen ja niiden perusteella taloudellisen ohjeistuksen antaminen ei ole toistaiseksi mahdollista.

Aspon aiempi, tilinpäätöstiedotteen yhteydessä 13.2.2020 annettu ohjeistus vuodelle 2020 oli: Aspon liikevoitto vuonna 2020 on suurempi kuin vuonna 2019 (21,1 Me).

Aspo julkaisee tänään erillisellä pörssitiedotteella ennakkotietoja ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksestaan ja julkistaa sitä koskevan osavuosikatsauksensa aiemmin ilmoitetun aikataulun mukaisesti 5.5.2020.

Aspon liiketoiminnot ovat toistaiseksi kärsineet koronaviruksen aiheuttamasta heikentyneestä markkinatilanteesta suhteellisen vähän, mutta toisen vuosineljänneksen aikana yhtiö arvioi markkinatilanteen heikkenevän kaikissa liiketoimintasegmenteissään. Eri valtioiden voimaan saattamat liikkumista ja työntekoa rajoittavat toimet vähentävät tuotteiden ja kuljetuspalveluiden kysyntää, vaikeuttavat Telkon ja Leipurin myyntitoimintaa ja hidastavat ESL Shippingin alusten liikkumista etenkin satamissa. Markkinoiden toipumisnopeutta ja sen alkamisajankohtaa koronaviruksen aiheuttaman pandemian jälkeen on vaikea ennakoida, joten vuoden 2020 jälkimmäisen vuosipuoliskon markkinanäkymää ei myöskään voida arvioida.


ASPO Oyj

Aki Ojanen
Toimitusjohtaja

Lisätiedot:
Aki Ojanen, toimitusjohtaja
puh. 0400 106 592, aki.ojanen@aspo.com 

Aspo on monialayhtiö, joka omistaa ja kehittää liiketoimintoja Pohjois-Euroopan lisäksi kasvumarkkinoilla keskittyen vaativiin B-to-B -asiakkaisiin. Vahvojen yritysbrändien, ESL Shipping, Leipurin, Telko ja Kauko, tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. Ne vastaavat omasta toiminnastaan, asiakassuhteistaan ja niiden kehittämisestä. Kokonaisuutena ne tuottavat Aspon liikearvon. Aspon konsernirakennetta ja liiketoimintoja kehitetään pitkäjänteisesti ilman ennalta määriteltyä aikataulua.

JAKELU:      
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.aspo.fi

GlobeNewswire