Tule tapaamaan Terveystaloa!

Terveystalo suunnittelee listautumista Helsingin Pörssin päälistalle. Tule tapaamaan yhtiötä ja kuulemaan lisää suunnitellusta listautumisannista seuraaville paikkakunnille:

 • 28.9.2017 klo 18-20 Helsinki, Scandic Marina Congress Center, Fennia II
  Katajanokanlaituri 6, 00160 Helsinki
 • 2.10.2017 klo 18-20 Pori, Scandic Pori, Karhu 1 ja 2
  Itsenäisyydenkatu 41, 28100 Pori
 • 3.10.2017 klo 18-20 Turku, Kokouskeskus Mauno, Presidentti auditorio
  Tykistökatu 6, 20520 Turku
 • 4.10.2017 klo 18-20 Tampere, OP Tampere, Henkilöstöravintola Holvi
  Pellavatehtaankatu 21 C, 5 krs.

Ilmoittauduthan mahdollisimman pian, sillä osallistujamäärä on rajoitettu:

Mikäli et pääse paikanpäälle tilaisuuksiin, voit katsoa yhtiöesittelyn myös webcastina 27.9.2017 kello 19.00. Ilmoittaudu webinaariin

Terveystalo lyhyesti

Terveystalo on yksi Suomen johtavista yksityisistä terveyspalveluiden tarjoajista. Yhtiö tarjoaa perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluita yritys- ja yksityisasiakkaille sekä julkisen sektorin asiakkaille. Yhtiön terveyspalveluiden palveluvalikoimaan kuuluvat yleislääketieteen ja erikoissairaanhoidon palvelut, diagnostiikkapalvelut, päiväkirurgia, suunterveyden palvelut ja muut liitännäispalvelut, jotka yhdessä kattavat integroidun terveydenhuollon hoitoketjun. Lisäksi Yhtiö tarjoaa valikoiman digitaalisia terveydenhuollon palveluita. Terveystalon noin 180 toimipaikkaa, jotka kattavat kaikki Suomen 20 suurinta kaupunkia, sekä Yhtiön digitaaliset palvelut mahdollistavat Yhtiön palveluiden valtakunnallisen tarjoamisen.

Terveystalon liiketoiminnan perusta on sen valtakunnallinen verkosto, ja liiketoimintaa tukevat Yhtiön keskitetyt toiminnot sekä yhtenäiset toimintakäytännöt. Terveystalon strategiassa keskeisessä asemassa on panostaminen lääketieteellisen laadun ja myönteisten asiakaskokemusten tarjoamiseen, pätevän ja tyytyväisen terveydenhuoltohenkilöstön pitämiseen Yhtiön palveluksessa ja erilaisten räätälöityjen digitaalisten työkalujen kehittämiseen.

Yhtiöllä oli vuonna 2016 noin 1,0 miljoonaa yksittäistä asiakasta, sekä noin 2,7 miljoonaa lääkärikäyntiä, mikä vastasi 12 prosenttia kaikista Suomen lääkärikäynneistä. Yhtiön asiakkaat jaetaan kolmeen ryhmään: yritysasiakkaisiin, joiden yhteistyökumppanina Yhtiö tarjoaa yritysasiakkaidensa työntekijöille työterveyshuollon palveluita, yksityisasiakkaisiin sekä julkisen sektorin asiakkaisiin, joiden yhteistyökumppanina Yhtiö tarjoaa palveluja julkiselle terveydenhuollolle sekä työterveyspalveluja kuntien työntekijöille. Terveystalolla oli noin 4 445 työntekijää (mukaan lukien osa-aikaiset työntekijät) ja noin 4 400 yksityistä ammatinharjoittajaa 30.6.2017.

Terveystalon vahvuudet

Yhtiö uskoo, että seuraavat keskeiset vahvuudet luovat sille kilpailuetua ja vahvistavat sen asiakassuhteita ja liiketoimintaa:

 • Yksi johtavista yksityisistä terveyspalveluyrityksistä Suomessa sekä valtakunnallinen verkosto;
 • Innovatiivinen valikoima omia digitaalisia työkaluja tukee lääketieteellistä laatua, toiminnallista tehokkuutta ja asiakastyytyväisyyttä;
 • Monipuolinen, innovatiivinen ja tuloshakuinen johtoryhmä;
 • Erilaiset asiakasryhmät luovat vakaan pohjan kasvulle;
 • Vahva näyttö liikevaihdon kasvusta;
 • Keskittyminen toiminnalliseen tehokkuuteen;
 • Kattava kokemus ja prosessilähtöisyys palvelujen ja verkoston laajentamisessa yrityskauppojen ja uusien toimintojen perustamisen kautta; ja
 • Vahva yrityskulttuuri luo houkuttelevan toimintaympäristön terveydenhuollon ammattilaisille.

Terveystalon taloudelliset tavoitteet ja osingonjakopolitiikka

Yhtiön hallitus on asettanut seuraavat pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet Terveystalolle:

 • Kasvu: 6–8 prosentin vuotuinen liikevaihdon pitkän aikavälin kasvu orgaanisen kasvun ja verkoston ja liiketoiminnan osa-alueiden täydentämiseen tähtäävien yritysostojen avulla;
 • Kannattavuus: Oikaistu liikevoitto* 12–13 prosenttia liikevaihdosta keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä;
 • Pääomarakenne: Nettovelka / oikaistu käyttökate enintään 3x. Velkaantuminen voi kuitenkin tilapäisesti ylittää tavoitetason, esimerkiksi yritysostojen yhteydessä; ja
 • Osingonjakopolitiikka: Tavoitteena on maksaa vähintään 30 prosenttia tilikauden voitosta osinkona. Ehdotetun osingon tulee kuitenkin ottaa huomioon Terveystalon pitkän aikavälin kehitystarpeet ja taloudellinen asema.

Kaikki tulevina vuosina maksettavat osingot, niiden määrä ja niiden maksuajankohta riippuvat Yhtiön tulevista tuloksista, taloudellisesta asemasta, rahavirroista, investointitarpeista, vakavaraisuudesta ja muista tekijöistä.

Mikäli Terveystalo päättäisi hakea osakkeitaan pörssikaupan kohteeksi, lisätietoja annettaisiin listalleottoesitteessä, joka olisi julkaisemisensa jälkeen saatavilla Terveystalon verkkosivuilla osoitteessa www.terveystalo.com. OP Ryhmä toimii suunnitellun listautumisannin järjestäjänä yhdessä Carnegien, Morgan Stanleyn, Skandinaviska Enskilda Bankenin ja Jefferies International Limitedin kanssa.

Yhtiöesittelymateriaali ei ole listalleottoesite. Osakkeisiin sijoittamista harkitsevia sijoittajia kehotetaan tutustumaan huolellisesti listalleottoesitteeseen ja siinä esitettäviin tietoihin sekä erityisesti siinä kuvattuihin riskitekijöihin.

*Liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia.