Osakekaupankäynnin hinnasto

Mitä enemmän käyt kauppaa, sitä alhaisemmat ovat kaupankäyntikustannuksesi. Edellisen kalenterineljänneksen aikana käymiesi kauppojen kerryttämät palkkiot määrittävät kaupankäyntihintojesi tason.

Kaupankäyntihinnasto omistaja-asiakkaille

Omistaja-asiakkaana maksat kotimaisten osakkeiden (Suomi ja Ruotsi) ja ETF-tuotteiden kaupankäynnistä enintään yhden prosentin (1 %) välityspalkkion. Etu on voimassa 31.12.2022 asti ja koskee vain op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa tehtyjä toimeksiantoja.

Kansainvälisten osakkeiden valuutanvaihtokulu on 0,30 % kauppasummasta (Ruotsi, Tanska, Norja, Usa, Sveitsi ja Kanada).

Kaupankäynti (Suomi ja Ruotsi)

  TASO 2 TASO 3 TASO 4 TASO 5
Kaupankäyntipalkkiot edelliseltä kalenterineljännekseltä Alle 500 € Yli 500 € Yli 1000 € Yli 2500 €
Kaupankäyntipalkkio 0,17 %
min. 7 €
0,15 %
min. 5 €
0,10 %
min. 5 €
0,05 %
min. 3 €

Kaupankäynti muilla markkinoilla (Tanska, Norja, Belgia, Ranska*, USA, Saksa, Sveitsi, Alankomaat, Portugali, Italia, Espanja**, Kanada)

  TASO 2 TASO 3 TASO 4 TASO 5
Kaupankäyntipalkkiot edelliseltä kalenterineljännekseltä Alle 500 € Yli 500 € Yli 1000 € Yli 2500 €
Kaupankäyntipalkkio

0,17 %
min. 8 €

0,15 %
min. 8 €
0,10 %
min. 8 €
0,05 %
min. 8 €

*Ranskalaisen liikkeellelaskijan suurimmilla osakkeilla tehdyistä ostotapahtumista peritään 0,30 %:n transaktiovero.
**Espanjalaisyhtiöiden ostotapahtuman yhteydessä peritään 0,20 %:n suuruinen transaktiovero 14.1.2021 alkaen. Espanjan valtio perii veron sellaisten yritysten osakkeiden ostoista, joiden markkina-arvo ylittää 1 miljardin euron.

Palvelupaketit

Hinnat sisältävät arvonlisäveron siltä osin, kun on kyse arvonlisäverollisesta palvelusta. Palvelupaketteihin käytetään automaattisesti kertyneitä OP-bonuksia. Omistaja-asiakkaana säästäjän palvelupaketti on sinulle maksuton ja sijoitat jatkossa koti- ja ulkomaalaisiin osakkeisiin sekä ETF:iin ilman kuukausi- tai säilytysmaksuja. Maksuttomuus koskee kaikkia säilytyksiä, jos niitä on useampia.

Infografiikka Infografiikka

Osakesäästötilin palvelupaketit

Uutena asiakkaana sinulta ei veloiteta kuukausimaksua kuluvalta ja seuraavalta kalenterikuukaudelta. Käyt myös kauppaa maksutta ensimmäiset 30 päivää.

Kun avaat osakesäästötilin OP:lla, hinnoittelu ei ohjaa kaupankäyntiäsi. Voit valita sinulle sopivat kaupankäyntihinnat ja käydä kauppaa juuri silloin, kun sinulle sopii. Mieti osakevalintoja - älä välityspalkkioita.

Osakesäästötilillä voit käydä kauppaa suomalaisyhtiöiden pörssiosakkeilla, jotka on listattu Nasdaq Helsinki -pörssissä tai First North Suomi -markkinapaikalla. Kauppaa ei voi käydä ulkomaisten yhtiöiden osakkeilla tai merkintäoikeuksilla. Lisäksi ulkomaisten yhtiöiden arvopapereilla, jotka on listattu Nasdaq Helsinki -pörssissä tai First North Suomi -markkinapaikalla, ja joiden yhtiötapahtumat hoidetaan muussa valuutassa kuin eurossa (esimerkiksi Telia, SSAB, Endomines ja Sotkamo Silver) ei voi käydä kauppaa. Voit halutessasi myydä omistamiasi merkintäoikeuksia osakesäästötililtä, mutta et voi ostaa niitä. Et voi merkitä osakkeita listautumisannissa tai toissijaisessa merkintäannissa.

Osakesäästötilillä käytettävä säästäjän palvelupaketti on omistaja-asiakkaalle maksuton. Säästäjän palvelupakettiin sisältyy osakesäilytys sekä osake- ja markkina-analyysi. Kaupankäyntipalkkio on 0,15 prosenttia toteutuneesta toimeksiannosta, kuitenkin minimissään 5 euroa.  Osakesäästötilillä käytettävä sijoittajan palvelupaketti maksaa omistaja-asiakkaille 9,99 euroa kuukaudessa. Palvelutasoon sisältyy osakesäilytys sekä osake- ja markkina-analyysi. Kaupankäyntipalkkio on 0,08 prosenttia, kuitenkin minimissään kolme euroa.  Voit muuttaa palvelupakettia, kun kaupankäyntitarpeesi muuttuvat. Muutos astuu voimaan seuraavan täyden kalenterikuukauden jälkeisen kuukauden alusta ja on voimassa vähintään kolme kuukautta. Osakesäästötilillä käytettävä säästäjän palvelupaketti on omistaja-asiakkaalle maksuton. Säästäjän palvelupakettiin sisältyy osakesäilytys sekä osake- ja markkina-analyysi. Kaupankäyntipalkkio on 0,15 prosenttia toteutuneesta toimeksiannosta, kuitenkin minimissään 5 euroa.  Osakesäästötilillä käytettävä sijoittajan palvelupaketti maksaa omistaja-asiakkaille 9,99 euroa kuukaudessa. Palvelutasoon sisältyy osakesäilytys sekä osake- ja markkina-analyysi. Kaupankäyntipalkkio on 0,08 prosenttia, kuitenkin minimissään kolme euroa.  Voit muuttaa palvelupakettia, kun kaupankäyntitarpeesi muuttuvat. Muutos astuu voimaan seuraavan täyden kalenterikuukauden jälkeisen kuukauden alusta ja on voimassa vähintään kolme kuukautta.

Muut hinnat

Osakesäästötilin siirto OP:sta toiselle palveluntarjoajalle (sisältää saldotietojen, kotimaisten osakkeiden ja rahavarojen siirron) 80 € (sis. alv 24 %)
Muiden arvopapereiden siirto 25 €/per arvopaperilaji (sis. alv 24 %)
Osakesäästötilin lopettaminen 50 € (sis. alv 24 %)