Kansainvälinen osakesijoittaminen

Kansainväliset osakkeet käsiesi ulottuvilla: tuhansia osakkeita ympäri maailmaa.
1

Lisää vaihtoehtoja

Katsaus kotimaan ulkopuolelle kannattaa, sillä kansainväliset markkinat helpottavat sijoitusten maantieteellistä ja toimialakohtaista hajauttamista. Saatavillasi on tuhansittain osakkeita jopa 14 eri markkinapaikalta ja yli 850 eri ETF:ää.

2

Edullista

Teet kauppaa ulkomaisilla osakkeilla aina edullisesti. Kaupankäyntipalkkio alkaen 0,17 % ja minimissään 8 €. Mitä enemmän käyt kauppaa, sitä alhaisemmat ovat kaupankäyntipalkkiosi.

3

Helppoa

Teet tutusti kauppaa ulkomaisilla osakkeilla kuten kotimaisilla. Valuutanvaihto tapahtuu automaattisesti, jos teet kauppaa muilla kuin euromääräisillä osakkeilla. Valuutanvaihtokulu on 0,30 %.

Sijoita maailman markkinoilla yhtä helposti kuin suomalaisiin osakkeisiin

Helsingin pörssi on alle 1 % koko maailman osakemarkkinoista eli kansainvälisesti sijoittamalla laajennat sijoitusmahdollisuuksiasi, hajautat riskiä ja varmistat tasaisemmat tuotot hajauttamalla. Helsingin pörssin ulkopuolelta voit ostaa monia tuttuja yhtiötä, joiden tuotteiden kanssa olet tekemisissä päivittäin. Lisäksi kansainväliset markkinat tarjoavat laajan valikoiman ETF-indeksiosuusrahastoja.

Vaatimukset kansainvälisen osakekaupankäynnin aloittamiseen ovat samat kuin kotimaisen osalta etkä tarvitse sitä varten erillistä säilytystä. Jos jo käyt kotimaista osakekauppaa, voit aloittaa heti kaupankäynnin myös ulkomaisilla osakkeilla.

Käydessäsi kauppaa muilla kuin euromääräisillä osakkeilla, tulee sinun huomioida myös valuutanvaihtokulut. Sinun ei tarvitse huolehtia itse valuutanvaihdosta, vaan se tehdään automaattisesti sinun puolestasi. Valuutanvaihdon kulu on 0,30 % kauppasummasta ja se lasketaan OP Yrityspankin käyttämästä keskikurssista, joka päivittyy neljä kertaa päivässä.

Tavoittele tuottoa ulkomailta! Saatavillasi on 14 eri markkinapaikkaa ja tuhansittain osakkeita seuraavilta markkinoilta: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Saksa, Hollanti, Belgia, Ranska, Portugali, Italia, Espanja, Sveitsi, Kanada ja USA.

Ulkomaisten osakkeiden analyysit suomeksi

Saat avuksesi yhtiövalintoihin suomenkielisiä osakeanalyyseja ulkomaisista yhtiöistä. Osakesijoittaja asiakkaanamme luet maksutta osakeanalyyseja sadasta eri ulkomaisesta pörssiyhtiöstä kuten Tesla, Apple, Microsoft, JPMorgan, McDonald’s, BMW, Adidas, Volvo ja L’Oreal. Hieman yli puolet yrityksistä on Yhdysvalloista, toinen puoli Euroopasta ja muualta maailmasta. Analyysit tuottavat yhteistyökumppanimme Kepler Cheuvreux. 

Mitä pitäisi huomioida kansainvälisessä sijoittamisessa?

Käydessäsi kauppaa kansainvälisillä osakkeilla huomioi seuraavat asiat:

  • kotimaisesta kaupankäynnistä poikkeavat mahdollinen transaktiovero ja kaupankäyntipalkkio
  • verotuskäytännöt ja euroalueen ulkopuolelle sijoitettaessa valuuttakurssiriski
  • mahdollisesti käytössä olevat pörssierät
  • kotimaan kaupankäynnistä poikkeavat toimeksiantojen pituudet sekä muut kyseiseen pörssiin kohdistuvat erityispiirteet
  • USA:n kaupankäynnissä tulee huomioida QI-asiakirjavaade. Jos kaupankäynti USA:n osakemarkkinalla ei onnistu, ota yhteyttä omaan osuuspankkiisi ja asia hoidetaan kuntoon.

Kansainvälisessä osakesijoittamisessa on huomioitava markkinakohtaiset poikkeamat palkkioiden ja erilaisten transaktioverojen osalta. Muun muassa Ranskan valtio perii suurimpien ranskalaisyhtiöiden osakkeiden ostotapahtuman yhteydessä 0,30 %:n suuruisen transaktioveron. Myös espanjalaisyhtiöiden ostotapahtuman yhteydessä peritään 0,20 %:n suuruinen transaktiovero. Espanjan valtio perii veron sellaisten yritysten osakkeiden ostoista, joiden markkina-arvo ylittää 1 miljardin euron.

Kansainvälisiä osaketoimeksiantoja voit tehdä op.fi-palvelun lisäksi kaikissa osuuspankeissa.

Osaketutkimukset ja -analyysit
Seurannassa on 100 ulkomaista ja 70 kotimaista pörssiyhtiötä.
Arvo-osuustili
Aloita osakesijoittaminen avaamalla arvo-osuustili ja osakesijoittajan palvelupaketti.
Näin aloitat osakesijoittamisen
Näin pääset alkuun ja tavoittelet tuottoa osakkeista.
ETF-sijoittaminen ja ETF-rahastot
Hajauta sijoituksiasi helposti ja tehokkaasti kansainvälisille markkinoille ETF-rahastojen kautta.
Osakesijoittamisen palvelut tarjoaa osuuspankki. Muistathan, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo voi nousta ja laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan.