Nainen puhelin kädessä

Näin ostat rahastoja op.fi:ssä ja OP-mobiilissa

Rahastoihin säästäminen on helppo tapa aloittaa vaurastuminen. OP:n rahastoissa ei ole minimimerkintäsummaa, joten voit ryhtyä rahastosäästäjäksi pienelläkin summalla. Voit aloittaa esimerkiksi 10 eurolla kuukaudessa. Rahastoihin voi tehdä myös kertamerkintöjä, jos säännöllinen säästäminen ei ole mahdollista.

Jos ostat rahastoja ensimmäistä kertaa, palvelu pyytää sinua tekemään ensin OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen. Tarvitset sopimuksen ostaaksesi säästämisen ja sijoittamisen tuotteita. Sopimus on maksuton ja voit hyväksyä sen helposti ja nopeasti op.fi:ssä avainlukulistan tai Mobiiliavaimen avulla.

Näin teet kertamerkinnän rahastoon op.fi:ssä

1. Valitse itsellesi parhaiten sopiva rahasto OP:n rahastovalikoimasta.

2. Paina Osta rahastoa -painiketta.

3. Täytä tietoina sijoitettava summa, maksupäivä ja tili, jolta summa veloitetaan.

4. Tarkista Kertamerkinnän arviolaskelma -yhteenvedolta, että syöttämäsi tiedot ovat oikein.

5. Kuittaa tutustuneesi rahaston avaintietoesitteeseen ja paina Hyväksy.

6. Rahastotoimeksiantosi on nyt hyväksytty. Rahasto-omistuksesi näkyy verkkopalvelussa 1–2 pankkipäivän kuluessa merkinnän tekemisestä. Voit tarkastella rahasto-omistustesi kehittymistä op.fi:n Säästöt ja sijoitukset -osion Rahastot-sivulla tai OP-mobiilin Sijoitukset-osiossa.

Näin aloitat kuukausisäästämisen rahastoon op.fi:ssä

1. Valitse itsellesi parhaiten sopiva rahasto OP:n rahastovalikoimasta.

2. Paina osta rahastoa -painiketta.

3. Laita merkintä kohtaan Säästä myös säännöllisesti. Täytä tietoina:

  • säästösumma,
  • valitse sinulle sopiva säästöväli. Voit säästää kuukausittain, joka toinen kuukausi tai kolmen kuukauden välein.
  • eräpäivä, jolloin säästösumma veloitetaan tililtäsi ja sijoitetaan valitsemaasi rahastoon. Säännöllisessä säästämisessä eräpäivä on joka kuukausi sama.
  • Valitse tili, jolta säästösumma veloitetaan.

4. Tarkista Säännöllisen säästämisen yhteenvedolta, että kaikki syöttämäsi tiedot ovat oikein.

5. Kuittaa tutustuneesi rahaston avaintietoesitteeseen ja paina Hyväksy.

6. Rahastotoimeksiantosi on nyt hyväksytty. Rahasto-omistuksesi näkyy verkkopalvelussa 1–2 pankkipäivän kuluessa merkinnän tekemisestä. Voit tarkastella rahasto-omistustesi kehittymistä op.fi:n Säästöt ja sijoitukset -osion Rahastot-sivulla tai OP-mobiilin Sijoitukset-osiossa.

Näin ostat rahastoa OP-mobiilissa

1. Kirjaudu OP-mobiiliin.

2. Siirry Sijoitukset-osioon ja valitse Osta rahastoja. 

3. Valitse rahasto, johon haluat sijoittaa ja paina Osta-painiketta. 

4. Määritä seuraavaksi säästösumma, tili, jolta summa veloitetaan sekä toistuvuus ja eräpäivä. Jos haluat tehdä rahastoon kertasijoituksen, valitse Tee kertamerkintä.

5. Siirry eteenpäin ja tarkista yhteenvedolta, että syöttämäsi tiedot ovat oikein. Kuittaa tutustuneesi rahaston asiakirjoihin ja paina Hyväksy.

6. Vahvista rahasto-osto Mobiiliavaimella.

7. Rahastotoimeksiantosi on nyt hyväksytty. Rahasto-omistuksesi näkyy verkkopalvelussa 1–2 pankkipäivän kuluessa merkinnän tekemisestä. Voit tarkastella rahasto-omistustesi kehittymistä op.fi:n Säästöt ja sijoitukset -osion Rahastot-sivulla tai OP-mobiilin Sijoitukset-osiossa.

Katso videolta, miten ostat rahastoja

Miten teen muutoksia säännölliseen rahastosäästämiseeni?

Muutosten tekeminen onnistuu helposti op.fi:ssä. Kirjaudu sisään ja mene Säästöt ja sijoitukset -osion Rahastot-sivulle. Valitse Säännöllinen säästäminen -kohdasta rahasto ja paina Muokkaa -painiketta. Voit muuttaa säästösummaa, eräpäivää, veloitustiliä sekä veloituksen toistuvuutta. Voit halutessasi myös laittaa säästämisen hetkeksi tauolle, lopettaa sen kokonaan tai vaihtaa rahastoa, johon säästät.

Miten valitsen itselleni sopivan rahaston?

Kun valitset itsellesi sopivaa rahastoa, mieti millainen säästäjä olet. Kuinka kauan haluat säästää, millaista tuottoa tavoittelet ja millainen on riskinsietokykysi? Moni aloittaa helpoilla säästäjän rahastoilla, joissa sijoittamisen ammattilaiset huolehtivat puolestasi rahastoissa olevista varoistasi. Meiltä löydät laajan valikoiman myös muita rahastoja, kuten vastuullisen sijoittamisen rahastoja sekä osake- ja indeksirahastoja.

Voit löytää tilanteeseesi ja tavoitteisiisi sopivimmat rahastot vertailemalla säästämisen laskurin avulla eri sijoituskohteiden sijoitusaikoja ja tuotto-odotuksia.

OP-rahastoja hallinnoi OP-rahastoyhtiö.