Rahasto aloita

Omistaja-asiakas – rahastoetu on sinulle!

Osuuspankin omistaja-asiakkaana ostat, myyt ja vaihdat suurinta osaa rahastoistamme kuluitta. Säästä sinulle tärkeitä asioita varten – hyödynnä rahastoetu!

Omistaja-asiakkaan rahastoetu

Omistaja-asiakkaana ostat, myyt ja vaihdat nyt melkein kaikkia rahastojamme ilman kuluja. Poistimme melkein kaikista rahastoista merkintä-, lunastus ja vaihtopalkkiot.

Tule omistaja-asiakkaaksi

Mitä hyötyä on rahastosäästämisestä?

  • Rahastoon säästäminen on helppoa ja turvallista. Voit tehdä jatkuvan säästösopimuksen, jolloin tililtäsi siirtyy säännöllisesti kuukausittain sovittu summa valitsemaasi rahastoon ja säästöt kertyvät kuin itsestään.
  • Pääset pienelläkin summalla mukaan rahastosäästäjäksi, sillä pienin mahdollinen kuukausittainen talletussumma on 10 euroa.
  • Mikäli kertyneille varoille tulee yllättäen tarvetta, saat ne käyttöösi nopeastikin, tekemällä toimeksiannon verkkopalvelussasi.
  • Pidemmällä aikavälillä tuotto-odotus rahastoissa on parempi kuin tilillä.
  • Mikäli sinulla on haave tai unelma, jatkuva säästäminen on siihen oiva keino.

Mikä rahasto on paras aloittelevalle säästäjälle?

Säästäjän rahastot, OP-Varovainen, OP-Maltillinen ja OP-Rohkea, ovat helpoin tapa aloittaa säännöllinen säästäminen. Ne tarjoavat sinulle valmiiksi hajautetun sijoituskohteen ja säästämisen ammattilainen huolehtii rahastoissa olevista varoistasi. Pääset seuraamaan niiden kehitystä kirjautumalla omaan verkkopalveluusi.

OP-Varovainen

OP-Varovainen sopii varovaisen säästäjän tarpeisiin ja lyhyen aikavälin säästämiseen. OP-Varovainen koostuu enimmäkseen korkosijoituksista, joten arvonmuutokset jäävät maltillisiksi, vaikka osakemarkkinoilla myrskyäisi rajumminkin. Rahasto sopii esimerkiksi lomamatkaa tai huonekaluhankintoja suunnittelevalle.

OP-Maltillinen

OP-Maltillinen sopii säästäjälle, joka tavoittelee varoilleen talletuksia parempaa tuottoa. Rahastossa on aina jonkin verran osakkeita, joten osakemarkkinoiden kehityksellä on keskeinen vaikutus rahaston arvon kehitykseen. Rahasto sopii esimerkiksi uuden auton hankintaa tai keittiöremonttia suunnittelevalle säästäjälle.

OP-Rohkea

OP-Rohkea sopii säästäjälle, joka tavoittelee hyvää tuottoa ja ymmärtää korkeaan osakepainoon liittyvät riskit. Rahaston sijoitukset koostuvat enimmäkseen osakesijoituksista ja osakemarkkinoiden kehityksellä onkin suora ja välitön vaikutus rahaston arvoon. OP-Rohkea sopii esimerkiksi eläkepäiviin varautumiseen tai suurempia hankintoja suunnittelevalle.

Pääset helposti alkuun valitsemalla alta yhden säästäjän rahastoistamme.
1 kk
-7,20 %
3 kk
-8,85 %
vuosi
-4,91 %
1 kk
-6,81 %
3 kk
-11,81 %
vuosi
-6,48 %
1 kk
-6,67 %
3 kk
-15,14 %
vuosi
-8,64 %

Seuraavista rahastoista veloitetaan normaalit kaupankäyntikulut: OP-Indeksirahastot, OP-Palvelukiinteistöt, OP-Metsänomistaja ja OP-Vuokratuotto.

 

Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.