Säästä 5 % tuloistasi

Säästä 5 % tuloistasi rahastoon ja tee unelmistasi totta

OP-Amerikka Indeksi - OP:n suosituin indeksirahasto

 • Rahastosäästäminen kannattaa

  Kohdemarkkinana Pohjois-Amerikka, joka muodostaa yli 40 prosenttia maailman osakemarkkinoiden markkina-arvosta.

 • Kustannustehokas rahasto

  Matalien palkkioiden vuoksi indeksirahastot ovat oivallinen sijoitusvaihtoehto pitkäaikaiseen säästämiseen.

 • Riskit hallintaan tehokkaalla hajautuksella

  Kun sijoitat säännöllisesti kuukausittain ja jaat sijoituksesi useampaan eri kohteeseen, hajautat tehokkaasti eli pienennät riskiä. 

MERKINTÄPALKKIO VUOSITTAINEN HALLINNOINTIPALKKIO LUNASTUSPALKKIO
0,06 % 0,39 % 0,06 %

Rahasto-osuudet kerryttävät OP-bonuksia henkilöasiakkaille, jotka ovat osuuspankin omistaja-asiakkaita.

Osakeindeksien mukaisesti sijoittavat rahastot

Näin aloitat kuukausittaisen rahastosäästämisen

Säästäminen on miellyttävää ja helppoa, kun teet siitä automaattista. Säästämällä rahastoon joka kuukausi, olet koko ajan lähempänä mahdollista tavoitettasi. Rahastosäästämisen aloittaminen on helppoa – voit tehdä sen helposti ja nopeasti omassa verkkopalvelussasi.

 • Tarkista summa, joka sinulle jää tuloistasi käteen ja laske siitä 5 prosenttia.
 • Valitse itsellesi parhaiten sopiva rahasto OP:n rahastovalikoimasta.
 • Jos ostat rahastoja ensi kertaa, tulee sinun hyväksyä OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimus. Palvelu pyytää sinua hyväksymään sopimuksen, kun klikkaat rahaston Osta-painiketta.
 • Laita merkintä kohtaan ”Säästä myös säännöllisesti”. Täytä tietoina kuukausittainen säästösumma, valitse säästöväli, veloituspäivä ja tili, jolta summa veloitetaan. Voit tehdä rahastoon myös kertasijoituksen, jos kuukausisäästäminen ei ole mahdollista. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Miten valitsen itselleni sopivan rahaston?

Rahastoa valitessa, mieti millainen säästäjä olet. Kuinka kauan haluat säästää, millaista tuottoa tavoittelet ja miten siedät riskiä?

 • Moni aloittaa rahastosäästämisen säästäjän rahastoilla. Voit valita tarpeisiisi sopivan rahaston esimerkiksi säästöajan tai riskinsietokyvyn perusteella – säästäjän rahastoista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiselle säästäjälle.
 • Vastuullisista rahastoistamme voit valita sijoituskohteen arvojesi mukaan – sijoitukset keskittyvät sektoreille, joilla korostuvat esimerkiksi eettisyys, ilmastonmuutoksen torjunta ja puhtaan veden turvaaminen.
 • Jos rahastosäästäminen on jo sinulle tuttua, tavoittelet korkeaa tuottoa ja olet valmis sietämään riskiä, tutustu osakerahastoihimme. Valikoimassamme on sekä kehittyneille että kehittyville markkinoille sijoittavia osakerahastoja ja kustannustehokkaita indeksirahastoja. 

Muista, että vaurastuminen ei tapahdu hetkessä. Aika ja pitkäjänteisyys ovat rahastosäästäjän parhaita ystäviä. Ole kärsivällinen, anna ajan tehdä tehtävänsä ja kerryttää säästetylle pääomalle tuottoja.

Hyödynnä omistaja-asiakkaan rahastoetu

Olemme tehneet rahastosäästämisestä entistä houkuttelevampaa omistaja-asiakkaillemme. Osuuspankin omistaja-asiakkaana ostat, myyt ja vaihdat säästäjän rahastoja, vastuullisia rahastoja sekä osake- ja korkorahastoja ilman kuluja. Tutustu etuun.

Tutustu rahastoihimme ja aloita rahastosäästäminen:

Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.