Sijoituslaskuri on helppo työkalu, jolla lasket paljonko voit säästää sijoittamalla

Säästämisen laskuri on työkalu, jolla voit helposti ja nopeasti laskea, paljonko voisit säästää sijoittamalla. Vertaile tuottolaskurin avulla eri sijoitussummien tuotto-odotuksia ja löydä omaan tilanteeseesi ja tavoitteisiisi sopivimmat rahastot.

Valitse kuukausittainen säästösumma, alkusijoitus ja säästöaika

Aloita laskeminen tuotto-laskurilla kertomalla, paljonko voisit säästää kuukaudessa. Sen jälkeen määrittele laskuriin

  • alkusijoitus
  • säästöaika
  • millaista tuottoa tavoittelet.

Säästämisen laskurilla voit testata ja vertailla eri sijoitusrahastoihin tehtyjen sijoitusten tuotto-odotuksia sekä säästötavan ja -ajan vaikutusta sijoitusten tuottoon.

Pienellä summalla ja vähäisellä riskillä laskuri tarjoaa tilisäästämistä ja korkeammalla summalla ja riskillä rahastosäästämistä.

Tuottolaskuri näyttää tuotto-odotuksen ja riskitason

Näet valintasi mukaisen tuotto-odotuksen ja riskitason sitä mukaan, kun täydennät pyydettyjä tietoja.

Tuotto-odotuksen ja riskitason asteikko kertoo, mihin riskiluokkaan rahasto kuuluu sen aiemman arvonvaihtelun perusteella. Tyypillisesti korkeammalla riskillä saa suuremmat tuotot. Riskiluokat ovat 1 hyvin alhainen, 2–3 alhainen, 4–5 keskimääräinen, 6–7 korkea.

Voit säästää suoraan tuottolaskurin avulla rahastoon

Säästämisen laskuri näyttää antamiesi tietojen perusteella kaltaistesi säästäjien suosiman vaihtoehdon.

Huomaathan, että tuottolaskuri ei ole sijoitussuositus tai -neuvo, vaan kunkin asiakkaan on itse arvioitava harkitsemansa tuotteen sopivuutta itselleen sijoituskohteena.

Aikaisempi kehitys ei anna takeita tulevista tuotoista. Sijoitusten arvo ja sijoituksista saatava tuotto saattavat yhtä hyvin laskea tai nousta.

Rahastolaskuri on osa säästämisen tuottolaskuria

Vanha rahastolaskuri on nyt osa säästämisen laskuria – enää et tarvitse montaa laskuria selvittääksesi, paljonko voisit säästää sijoittamalla ja miten eri sijoitussummat ja säästöaika vaikuttavat tuotto-odotuksiin ja riskiin. Samalla voit löytää myös omaan tilanteeseesi ja tavoitteeseesi sopivimmat sijoituskohteet.

Onko rahastosäästämisen tuttu juttu?

Voit myös valita itse sopivan rahaston, jos rahastosäästämisen periaatteet ovat sinulle tutut.