Vakuutussäästäminen

Säästämistä sinulle sopivalla tavalla
1

Vakuutussäästäminen on joustava tapa aloittaa säästäminen ja sijoittaminen

Voit valita vakuutukseesi useita sijoituskohteita. Voit vaihtaa niitä milloin tahansa maksutta ja siten laskea tai nostaa sijoitustesi riskitasoa.

2

Hyödynnä vakuutussäästämisen edut

Sijoituskohteiden vaihdoista kertynyttä tuottoa ei veroteta vaihdon yhteydessä. Maksat veroa vasta, kun nostat säästöjä vakuutuksestasi.

3

Säästä elämäntilanteesi mukaan

Päätät itse elämäntilanteesi mukaisesti, paljonko säästät tai sijoitat, ja koska rahaa käytät. Voit esimerkiksi säästää vakuutukseen kuukausittain tai sijoittaa kerralla suuremman summan.

4

Osuuspankin sijoitusasiantuntijoiden tuki käytössäsi

Voit valita sijoituskohteesi itse tai halutessasi saat meiltä henkilökohtaisia suosituksia.

Ryhtyisinkö vakuutussäästäjäksi?

Tulet kyllä toimeen, mutta tuntuisi turvallisemmalta, jos säästöjäsi voisi tulevien vuosien varalle kasvattaa. Hallitset raha-asiat, mutta sijoitusten seuraaminen tai osakekauppa eivät ole elämäsi keskiössä. Vakuutussäästäminen saattaa olla sinulle juuri oikea ratkaisu.


Se on sijoitusmuoto, jossa voit toimia hyvinkin aktiivisesti, olla täysin passiivinen tai vuoroin kumpaa vain. Voit tarttua ajankohdan tarjoamiin mahdollisuuksiin, vaihtaa rahastoja tai lisätä uusia, tai kuten sanottu, antaa säästöjen kehittyä itsekseen. Vakuutussäästämisessä rahastojen vaihtamisen teet ilman veroseuraamuksia. Osuuspankin omistaja-asiakkaana säästösi kerryttävät OP-bonuksia.*

*Seuraavat vakuutussäästöihin liitetyt sijoituskohteet eivät kerrytä OP-bonuksia 1.4.2022 alkaen: OP-Venäjä A, JPM Russia A, JPM Emerging Europe Equity Fund ja BlackRock GF Emerging Europe Fund A.

Vakuutussäästämisen monet hyödyt

Vakuutussäästäminen on pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen tarkoitettu helppo, joustava ja vaivattomasti eri elämäntilanteisiin mukautuva sijoittamisen tapa. 

Voit valita sopimukseesi useita sijoituskohteita OP:n laajasta valikoimasta. Vakuutusyhtiön tarjoamat sijoituskohteet ovat sijoitusrahastoja, sijoituskoreja ja joukkovelkakirjalainoja. Vakuutukseen kertynyttä tuottoa ei veroteta sijoituskohteita vaihdettaessa, vaan se kerryttää lisätuottoa koko säästöajan. Jos suunnitelmasi muuttuvat, voit nostaa säästöjä itsellesi jo ennen vakuutusajan päättymistä. Voit seurata sijoitustesi kehittymistä ja vaihtaa sijoituskohteita helposti op.fi-verkkopalvelussa ja OP-mobiilissa.

OP Sijoitusvakuutus
Sijoitusmuoto, jossa voit toimia hyvinkin aktiivisesti, olla täysin passiivinen tai vuoroin kumpaa vain.

Vuodenvaihde lähestyy. Siksi nyt on hyvä aika tarkistaa eläkevakuutukseesi jo tähän mennessä maksetut maksut ja varmistaa, että laskutus on toteutunut suunnitelmasi mukaisesti.

Mikäli et ole vielä käyttänyt 5000 euron verovähennysetua täysimääräisesti, voit vielä maksaa lisämaksuja tämän vuoden puolella. Jotta vakuutusmaksut huomioidaan vuoden 2022 verotuksessasi, maksujen tulee olla maksettu OP-Henkivakuutus Oy:n tilille viimeistään vuoden viimeisenä pankkipäivänä, perjantaina 30.12.2022.

Huomioithan, että mikäli laskusi eräpäivä on joulukuun 31. päivä, maksu kirjautuu vakuutukseen vasta tammikuun 3.päivä 2023. Maksun eräpäivän muutoksen voit tehdä kätevästi op.fi-palvelussa tai ottamalla yhteyttä Osuuspankkiisi.

Mikäli sinulla on kysyttävää eläkevakuutuksesi maksuihin liittyen, saat lisätietoa puhelinpalvelustamme numerosta 010 253 6100 (arkisin 8-16.30). Voit myös varata ajan oman Osuuspankkisi asiantuntijalle. 

Terveisin, OP-Henkivakuutus Oy 

Omistaja-asiakkaan edut 1.1.2021 alkaen

 • Arvo-osuustili ja säilytys 0 €: Koti- ja ulkomaisten osakkeiden ja ETF:ien säilytys ilman kuukausimaksuja. 
 • Rahastojen ostot ja myynnit 0 €: Osta, myy ja vaihda lähes kaikkia rahastoja ilman kuluja sekä kerrytä rahastosäästämisestä OP-bonuksia.*
 • Edut osakekaupankäynnistä:
  • 1 %:n välityspalkkiokatto Suomen ja Ruotsin osakkeista sekä arvopapereista – osakkeista, warranteista ja ETF:stä.
  • Välityspalkkio 0,05-0,17 % eli mitä enemmän kauppaa käyt, sitä alhaisemmat kaupankäyntikustannukset. Edellä mainitut edut voimassa OP-mobiilissa, OP-yritysmobiilissa ja op.fi-palvelussa.
 • Osakeanalyysi 0 €: maksuton osake- ja markkina-analyysi. 
 • Säästövakuutuksen edut: Vakuutuksen avaaminen, sijoituskohteiden vaihto verkossa ja lisäsijoitukset OP Sijoitusvakuutukseen ovat kuluttomia. Sijoitussidonnaiset vakuutussäästöt kerryttävät OP-bonuksia, poislukien yksilölliset sijoitusvakuutukset.**

*OP-bonuksia ei kerry R2 Crystal -rahastosta ja rahastojen instituutiosarjoista. 

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy säästöjen ja sijoitusten lisäksi OP-bonuksia myös

 • lainoista
 • tileillä olevat varoista
 • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista

OP-bonuksia kerryttävät 1.11.2020 alkaen:

 • asuntolainat, vakuudelliset pankkilainat, opintolainat
 • säästämisen ja sijoittamisen tilit
 • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
 • vahinkovakuutuksen laskut

Muutoksen myötä 1.11.2020 OP-bonuksia ei kerry:

 • Käyttötilin talletuksista
 • vakuudettomista kulutusluotoista (Jousto-, Täsmä-, Kerta- ja Tililuotto)
 • OP:n osamaksurahoituksesta
 • OP-Visa credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista, OP-Visa ja OP Duo -korttien korollisen luoton saldosta.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

**Seuraavat vakuutussäästöihin liitetyt sijoituskohteet eivät kerrytä OP-bonuksia 1.4.2022 alkaen: OP-Venäjä A, JPM Russia A, JPM Emerging Europe Equity Fund ja BlackRock GF Emerging Europe Fund A.

Voit kirjautua Vakuutussäästämisen verkkopalveluun oman pankkisi verkkopalvelutunnuksia käyttäen. Kirjautuminen tapahtuu kohdasta Kirjaudu sisään ja valitsemalle Muut tunnistustavat. Kirjautumisen jälkeen löydät eläke- ja säästöhenkivakuutukset Säästöt ja sijoitukset Vakuutussäästämisen osiosta.

Sijoituskohteiden avaintietoesitteet löydät Vakuutussäästämisen kurssit sivulta sijoituskohteiden tuotekorteista. Linkki Vakuutussäästämisen kurssit sivulle tässä.

OP-sijoitusvakuutus- ja OP-säästösopimus-vakuutukset ovat tarkoitettu osuuspankin omistaja-asiakkaille. Jos haluat aloittaa vakuutussäästämisen ja et ole vielä omistaja-asiakas, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi täällä.

Jos sinulla on jo OP-sijoitusvakuutus, voit tehdä lisäsijoituksen helposti ja nopeasti verkossa. Tee lisäsijoitus sijoitusvakuutukseesi

Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy. Osuuspankit toimivat OP-Henkivakuutuksen asiamiehinä.