Säästöt ja sijoitukset

Nainen kuulokkeet korvilla
Seuraa somessa

Seuraa meitä somessa ja pysy perillä, mitä markkinoilla tapahtuu ja teet parempia sijoituspäätöksiä.

Miten aloitan sijoittamisen?

Mietitkö, miten aloittaa sijoittaminen? Sijoittamisen aloittaminen sujuu helpoiten, kun aloitat kuukausisäästäminen rahastoon. Löydät laajan valikoiman sijoittamiseen sopivia rahastoja, kuten osakerahastoja, indeksirahastoja ja vastuullisen sijoittamisen rahastoja.

Tutustu kaikkiin rahastoihin

Sijoittaminen rahastoihin

Rahastoissa rahat sijoitetaan korko- ja osakemarkkinoille. Voit löytää sinulle sopivat rahaston vertailemalla tuottolaskurin avulla eri sijoituskohteiden sijoitusaikoja ja tuotto-odotuksia.

Osakesijoittamisen aloittaminen

Osakkeet ovat pitkällä aikavälillä tuottavin sijoituskohde. Osakesijoittaminen sopii korkeaa tuottoa hakevalle sijoittajalle. Tuotto muodostuu sekä osakkeiden arvonnoususta että osingoista. Tarvitset osakesijoittamisen aloittamiseen osakesäästötilin tai arvo-osuustilin, verkkopalvelusopimuksen sekä pankkitilin.

Lue miten aloitat osakesijoittamisen

Kiinteistösijoittaminen ja asuntosijoittaminen

Kun haluat hajauttaa sijoituksiasi kiinteistövarallisuuteen, onnistuu se helposti pienelläkin summalla rahastojen kautta. Asuntorahaston ja kiinteistörahaston tuotto muodostuu vuokratuotoista ja sijoituskohteiden markkina-arvon noususta.

Tutustu kiinteistö- ja asuntorahastoihin

Metsään sijoittaminen

Metsärahasto on erinomainen tapa hajauttaa varoja osakkeiden ja korkosijoitusten ulkopuolelle. Rahastoon vois sijoittaa myös pienellä summalla, ja sen tuotto muodostuu puuston kasvusta ja puuvarannon arvon muutoksesta.

Tutustu metsäsijoittamiseen

Pitkäaikainen sijoittaminen

Pitkäaikainen sijoittaminen toimii parhaiten, kun sijoitusten tuotoilla ostetaan vuosien varrella lisää osakkeita tai rahasto-osuuksia. Tällöin vältyt kuluista ja veroista sekä pääset hyödyntämään korkoa korolle -ilmiön täysimääräisesti.

Omistaja-asiakkaana sijoitat aina edullisesti

Omistaja-asiakkaana ostat, myyt ja vaihdat nyt melkein kaikkia rahastojamme ilman kuluja. Myös kaupankäynti osakkeilla ja muilla pörssilistatuilla arvopapereilla on omistaja-asiakkaille edullista OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa.

Tutustu rahanarvoisiin etuihin

Mitä osakkeita kannattaisi nyt ostaa tai myydä?

Tutustu osaketutkimuksen uusimpiin osakesuosituksiin. OP:n Parhaat -suosituslistalta löydät aina parhaat ideat siitä, mitä kotimaista osaketta kannattaisi juuri nyt ostaa tai myydä.

Tutustu osakesuosituksiin ja tavoitehintoihin