DriveNow-palvelun Mini-auto OP Vallilan edessä

Ota käyttöösi DriveNow-yhteiskäyttöauto pääkaupunkiseudulla

OP Ryhmä toi monessa Euroopan metropolissa suositun DriveNow-palvelun Suomeen toukokuussa 2017. DriveNow tarjoaa kaikkien halukkaiden käyttöön 150 BMW:tä ja Miniä Helsingissä ja sen lähialueilla ajominuutteihin perustuvalla maksulla.

Lähin auto löytyy sovelluksella, maksu minuuttien mukaan

OP toimii Helsingissä DriveNow’n franchising-kumppanina. DriveNow-autoja löytyy Helsingistä laajalta alueelta, Espoon Leppävaarasta ja Otaniemestä sekä Helsinki-Vantaan lentokentältä.

DriveNow-mobiilisovellus kertoo käyttäjälle, missä lähin vapaa auto sijaitsee. Auton voi myös varata sovelluksella omaan käyttöön, ja sen ovet avautuvat ja lukittuvat joko sovelluksella tai asiakaskortilla. Käyttäjä maksaa ajamisesta 57 senttiä minuutilta. Hinta sisältää sekä pysäköinnin, vakuutukset että polttoainekustannukset. Autot ovat käytössä ympäri vuoden ja vuorokauden, ja ajon jälkeen auton voi jättää mille tahansa palvelun käytössä olevalle parkkipaikalle kantakaupungissa ja muualla pääkaupunkiseudulla. Esimerkiksi Helsingissä käytössä ovat kaikki asukaspysäköinnille sallitut paikat, ja Espoossa yhteiskäyttöautoille varatut parkkipaikat.

Palvelua pääsee käyttämään 30 euron rekisteröitymismaksulla, eikä kiinteitä kustannuksia ole lainkaan: käyttäjät maksavat vain ajominuuteista. Rekisteröityminen onnistuu DriveNow’n verkkosivulla osoitteessa

DriveNow toimii jo 11 eurooppalaisessa kaupungissa kuten Berliinissä, Brysselissä, Kööpenhaminassa, Milanossa ja Tukholmassa. Suomessa rekisteröidyllä DriveNow-asiakaskortilla ja sovelluksella voi myöhemmin tänä vuonna ajaa myös kaikissa muissa toimintakaupungeissa.

Kaikki DriveNow-autot ovat uusia BMW:n ja Minin malleja: käytössä on sekä pieniä BMW 1-sarjan autoja ja Minejä että tilavampia malleja kuten BMW X1 tai BMW3-sarjan farmari. Valikoimassa on myös täyssähköauto BMW i3. Autot ovat valkoisia, ja ne on helppo tunnistaa DriveNow’n ja OPn Liikkumisen palveluiden logoista.

DriveNow-palvelun tarjoaa OP Co-ride Oy.