Auto kiitää liikenteessä

Kasko ‒ vakuutus autollesi

Kasko on autovakuutus, joka korvaa omalle autollesi aiheutuneet vahingot. Lue vinkit sinulle sopivan kaskon valintaan ja löydä itsellesi paras ratkaisu!

Kasko on vapaaehtoinen autovakuutus, joka korvaa ajoneuvosi vahinkoja. Koska kaikille moottoriajoneuvoille pakollinen liikennevakuutus korvaa ainoastaan sinulle ja vastapuolelle aiheutuneet henkilövahingot tai loukkaantumiset sekä vastapuolen autoon ja omaisuuteen kohdistuneet vahingot, tarvitset kaskon korvaamaan vahinkotilanteessa autollesi aiheutuneet vahingot.

Kun otat liikennevakuutuksen ja kaskon, ovat auton vakuutukset kunnossa. Kasko koostuu erilaisista turvista, joten oikean vakuutuksen valintaan on hyvä perehtyä etukäteen. Halvin kasko ei välttämättä sisällä kaikkia turvia, jotka tarvitset autollesi.

Mitä Kasko korvaa?

Kaskovakuutus korvaa autollesi aiheutuneita vahinkoja. Korvausten laajuus taas vaihtelee valitsemasi kaskon mukaan ‒ mitä kattavampi kasko, sitä laajemmin se korvaa erilaisia vahinkoja.

Jos esimerkiksi otat autollesi Osakaskon ja kolaroit tai kolhit autoasi, et saa korvausta vahinkojen korjaamiseen. Jos aiheutat kolarin, jossa oma autosi vahingoittuu, korvataan vahingot silloin, kun sinulla on Kevytkasko tai Superkasko. Matkailuauton vastaavia vahinkoja korvataan Isokaskosta.

Autovakuutusta valitessa kannattaa siis miettiä, mitä vahinkoja toivot korvattavan. Jos vahinko sattuu, korvataan autolle aiheutuneet vahingot aina voimassa olevan kaskovakuutuksen laajuuden mukaisesti.

Superkasko, Kevytkasko vai Osakasko?

Mikä kasko on paras juuri sinun autollesi? Kaskon valintaan vaikuttavat paitsi omat tarpeesi, myös autosi ikä ja arvo. Uusi ja arvokas ajoneuvo kannattaa vakuuttaa laajemmin kuin jo elämää nähnyt menopeli. Henkilö-, paketti- ja kuorma-autolle tarjoamamme kaskovaihtoehdot ovat Superkasko, Kevytkasko ja Osakasko. Matkailuautolle taas voit valita joko Isokaskon tai Osakaskon.

•    Osakasko on autovakuutus, joka sopii iäkkäämmälle autolle tai matkailuautolle. Superkasko, Isokasko ja Kevytkasko puolestaan sisältävät turvia, joita Osakaskossa ei ole.
•    Kevytkasko soveltuu enintään 15 000 euron arvoiselle autolle, jonka ikä on 6‒19 vuotta.
•    Superkasko on autovakuutus uudelle tai uudehkolle autolle, mutta myös kaikille korkeintaan 15 vuotta vanhoille autoille. Isokasko puolestaan sopii niin uusille kuin korkeintaan 15 vuotta vanhoille matkailuautoille.

Valitse autollesi Superkasko tai matkailuautollesi Isokasko, kun haluat mahdollisimman laajan autovakuutuksen korvaamaan ajoneuvollesi aiheutuneita vahinkoja. Voit halutessasi liittää Superkaskoon ja Isokaskoon lisäturvia, jolloin autovakuutus on entistä kattavampi.

Kaikkiin kaskoihimme sisältyy turvaa eläinkolarin, palon ja varkauden varalta. Lisäksi kaskot sisältävät aina oikeus- ja ulkomaan vastuuturvan.

•    Eläinkolari: Saat hirviturvasta korvauksen vahingosta, jonka aiheuttaa yhteentörmäys hirven, poron, peuran tai minkä tahansa muun eläimen kanssa. Omavastuu 150 euroa.

•    Palovahinko: Saat korvauksen, jos ajoneuvosi palaa. Korvaamme vahingon silloinkin, kun ajoneuvosi sähkölaite menee oikosulkuun ja sytyttää tulipalon. Omavastuu 150 euroa.

•    Varkaus: Saat korvauksen, jos lukittu ajoneuvosi varastetaan, se on yritetty varastaa autoa vaurioittaen, sitä on käytetty ilman lupaa tai se katoaa. Omavastuu 150 euroa

•    Oikeudenkäynti: Saat korvauksen asianajo- ja oikeudenkäyntikuluista riita-, rikos- ja hakemusasioissa, jotka liittyvät ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan. Omavastuu 15 %, vähintään 200 euroa.

•    Vastuuturva ulkomaille: Saat korvauksen, kun käytät ajoneuvoasi ETA-alueen ulkopuolella, esimerkiksi Venäjällä, ja liikennevahingon syyllisenä osapuolena joudut henkilökohtaiseen korvausvastuuseen, jota ei kateta kyseisen maan lakien mukaan liikennevakuutuksesta. Enimmäiskorvaus henkilövahingossa on 100 000 euroa ja esinevahingossa 50 000 euroa.

Näiden lisäksi Superkasko ja Kevytkasko sekä matkailuautoilla Isokasko tuovat turvaa myös seuraavissa tilanteissa. Hinaus on valittavissa myös Osakaskoon.

•    Hinaus: Saat palvelua matkan keskeytyessä, jos ajoneuvoosi esimerkiksi tulee tien päällä tekninen vika tai vaurio. Korvaamme autopalveluturvasta hinauksen lisäksi esimerkiksi matkan jatkamisesta syntyviä kuluja, kuten matkalippuja ja yöpymiskuluja. Ei omavastuuta.

•    Ilkivalta: Saat korvauksen, kun joku tekee ilkivaltaa ajoneuvollesi. Huomaathan, että toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata tästä turvasta. Omavastuu 150 €.

•    Kolarointi ja törmäys: Saat korvauksen, jos tieltä suistuminen, kolari tai törmäys, tien sortuminen tai myrsky aiheuttaa välitöntä vahinkoa ajoneuvollesi.

Autovakuutuksen lisäturvat

Autovakuutusta voi täydentää kaskon valinnaisilla lisäturvilla, jolloin vakuutuksen turvista saa korvausta esimerkiksi pysäköinnin aikana autolle sattuneesta vahingosta. Lisäturvat ovat vapaaehtoisia ja valittavissa autovakuutukseesi silloin, kun sinulla on Superkasko tai matkailuautollasi Isokasko.

•    Pysäköintivahinko: Saat korvauksen, kun tuntemattomaksi jäänyt osapuoli kolaroi pysäköityä henkilö- tai matkailuautoasi ja poistuu paikalta. Jos joku esimerkiksi kolhaisee autoasi kauppareissun aikana, tämä lisäturva auttaa. Omavastuu 150 euroa, ei bonusmenetystä.

•    Lasivahinko: Saat korvauksen, kun auton ikkunalasi rikkoutuu siihen suoraan osuneesta iskusta. Kun sinulla on turva lasivahingon varalle, saat korvausta esimerkiksi kiveniskemän aiheuttaman halkeaman korjauskuluista. Omavastuu 150 euroa, jos lasi vaihdetaan. Mikäli lasi korjataan, omavastuuta ei tarvitse maksaa. Ei bonusmenetystä.

•    Parempi lunastuskorvaus: Lunastamme vahingon vuoksi vaurioituneen henkilö-, paketti tai kuorma-autosi tavallista paremmin ehdoin. Jos kyseessä on uusi tai uudehko auto, voimme lunastaa autosi uuden vastaavan auton käteismyyntihintaan. Omavastuu on vahinkoa vastaavan turvan omavastuun suuruinen.

•    Sijaisauto: Saat henkilöauton Superkaskon keskeytysturvasta käyttöösi sijaisauton vahinkopaikalle tuotuna, kun matkasi keskeytyy teknisen vian tai kaskosta korvattavan vahingon, kuten kolarin tai ilkivallan vuoksi. Kun kyseessä on kaskosta korvattava vahinko, voit valita sijaisauton sijaan myös 50 euron päiväkorvauksen. Ei omavastuuta.

•    Keskeytys: Saat paketti-, kuorma- ja matkailuauton keskeytysturvasta 50 tai 90 euron päiväkorvauksen, kun autosi on korjattavana vakuutuksesta korvattavan vahingon, kuten kolarin tai ilkivallan vuoksi. Ei omavastuuta tai omavastuu 3 vrk.

•    Lisäturva rahoitetulle ajoneuvolle: Maksamme ajoneuvon omistajalle eli rahoitusyhtiölle jäljellä olevan velan, vaikka korvaus muuten evättäisiinkin. Omavastuu on vahinkoa vastaavan turvan omavastuun suuruinen.

Lisäksi voit valita henkilöauton liikennevakuutukseesi kriisiturvan eli lisäturvan onnettomuuden varalle. Liikennevakuutus korvaa kaikkien osapuolten henkilövahingot ja hoidon, ja lisäturvasta korvaamme lisäksi esimerkiksi kriisiterapiaa, kotiavun kustannuksia sekä perheenjäsenten matka- ja yöpymiskustannuksia paikkakunnalle, jossa loukkaantunut perheenjäsen on hoidettavana. Mikäli vakuutuksenottaja menehtyy liikenneonnettomuudessa, omaisille tai muulle valitulle edunsaajalle maksetaan 15 000 euron kuolinkorvaus. Lisäturvassa onnettomuuden varalle ei ole omavastuuta.

Kaskon bonukset

Kaskon kolarointiturvan lähtöbonus on 70 %. Kaskon bonuksia kertyy vahingottomista vakuutuskausista 10 % vuodessa aina 70 % asti. Kertynyt bonus alentaa kolarointiturvan maksua.

Bonus nousee, kun auto on ollut vakuutuskaudella liikennekäytössä vähintään 120 päivää ilman kolari- ja törmäysturvasta korvattuja vahinkoja. Vuoden aikana bonus voi nousta ylöspäin yhden kerran. Huomaathan, että kaskon bonukset pienenevät jokaisen kolarointiturvasta korvatun vahingon myötä 20%. Jos kaskovakuutuksesi on ollut OPssa viisi peräkkäistä vuotta ilman vahinkoa, alenee 70 % bonus vahingon sattuessa kuitenkin vain 60 %:in.

Kasko ja OP-bonukset

OPn omistaja-asiakkaana hyödyt useista eduista ja pankki- sekä vakuutusasioinnistasi kertyvistä OP-bonuksista. Myös kasko ja liikennevakuutus kerryttävät rahanarvoisia OP-bonuksia. Omistaja-asiakas voi kertyneillä OP-bonuksillaan maksaa vakuutus- ja pankkipalvelumaksujaan. OP-bonuksia voi käyttää siis esimerkiksi ajoneuvon vakuutusmaksun maksamiseen.

Omistaja-asiakas voi lisäksi saada autovakuutuksestaan alennusta. Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, voit saada ajoneuvojesi vakuutuksista lähes 10 % ja autosi bonuksellisesta kaskovakuutuksesta lähes 18 % alennusta.