Nuori ja puhelin

Nuoren rahankäyttö ja talous

Mihin rahani riittävät? Mikä on paras tapa säästää? Neuvo nuorta rahankäytön seurannassa ja tutustukaa yhdessä Pivoon.

Haluan lasteni oppivan jo nuorena, mihin rahaa kuluu ja miten sitä voi säästää. - Veera, Turku

Laskujen maksamista, budjetointia ja säästämistä on hyvä harjoitella jo nuorena. Taloustaitojen vahvistaminen auttaa nuorta pärjäämään myös myöhemmin elämässä.

Tärkeintä nuorelle on ymmärtää, mistä raha tulee ja mihin sitä menee. Avuksi tähän voitte ottaa OP:n mobiilisovellus Pivon. Se soveltuu kaikille nuorille, joilla on käytössään OP:n verkkopalvelutunnukset. Mikäli verkkopalvelusopimusta ei ole vielä avattu, voi nuori seurata oman tilin tietoja nuoremmille suunnatun OP Juniorin avulla. 

Pivo auttaa talouden hallinnassa

OP:n suosittu mobiilisovellus Pivo on nuorelle oiva apu omien tulojen ja menojen seurantaan. Pivo on monipuolinen maksusovellus, jolla nuori voi maksaa ostoksiaan verkossa sekä lähettää rahaa näppärästi kaverille pelkällä puhelinnumerolla. Kun nuorella on käytössään Pivo, voi myös vanhempi siirtää hänelle näppärästi viikkorahat ja lahjasummat pelkän puhelinnumeron perusteella.

Pivo auttaa nuorta seuraamaan omia tuloja ja menoja sekä ennakoimaan myös tulevaa kulutusta. Palvelu lajittelee ostokset automaattisesti kategorioihin sekä esittää ne helposti ymmärrettävässä visuaalisessa muodossa. Pivosta nuori löytää myös satoja etuja ja alennuksia.

Pivo tarjoaa nuorelle myös monia rahanarvoisia etuja ja tarjouksia. Pivon käyttäjänä ja osuuspankin omistaja-asiakkaana nuori saa maksutta käyttöönsä CityShoppari 2019 -edut Pivosta.

Pivo on ilmainen sovellus ja voit ladata sen älypuhelimeen sovelluskaupastasi. Pivo on saatavilla Applen iOS- ja Android-laitteille.

OP Junior - lasten ja nuorten oma pankkipalvelu

OP Junior on 10-17-vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattu mobiilipalvelu, jonka avulla lapsi voi helposti opetella seuraamaan ja ymmärtämään rahankäyttöään. OP Juniorista lapsen on helppo tarkistaa tilinsä saldo missä ja milloin vain ilman automaatilla käyntiä tai vanhempien apua. Vanhempana voit halutessasi seurata lapsesi kulutusta omasta OP-mobiilistaan. 

OP Junior on saatavilla iPhone- ja Android-puhelimiin ja sen käyttöön tarvitaan OP:n tili ja siihen liitetty Visa Electron -maksukortti. OP Junior otetaan käyttöön vanhemman verkkopalvelutunnuksilla, joten lapsi ei tarvitse omia tunnuksia.

Pivo vai OP Junior?

  Pivo OP Junior
Saldon tarkistus x x
Kulutuksen seuraaminen x x
Rahan lähetys ja vastaanotto puhelinnumerolla x  
Etujen käyttäminen x  
Verkkokaupassa maksaminen x  
Kaupan kassalla maksaminen (Android) x  

Lataa Pivo tästä