Ihmevauva mullisti uusperheen arjen

Vauvan syntymästä ei ala vain yksi uusi elämä, vaan se mullistaa myös vanhempien ja sisarusten maailman. Katja Somersaarelle ja Teemu Lehikoiselle perheenlisäys oli todellakin odottamaton yllätys.

"Meidän uusperhe, ihmevauva ja opinnot. Sydän täynnä onnea ja kiitollisuutta."

Katjalla oli ennestään kaksi lasta ja Teemulla yksi. Katjan lapsettomuutta aiheuttavan sairauden vuoksi pariskunta kävi pitkään hedelmällisyyshoidoissa, jotka eivät tuottaneet tulosta. Hoitojen päätyttyä ja Teemun jo aloitettua sairaanhoitajaopintonsa ihmevauva kuitenkin ilmoitti tulostaan.

Ikioma koti oli ollut Katjan haaveissa jo pitkään. Kun he saivat tietää vauvan tulosta, todettiin, että oli aika löytää se unelmien koti, jossa olisi tilaa kuudelle. Pariskunnan oli helppo mennä tutun OPn asiantuntijan puheille kysymään neuvoja asunnon ostoa ja lainaa varten.

Myös lyhennysvapaasta on ollut Katjalle ja Teemulle hyötyä uutta kotia remontoidessa. Katja viettää mieluusti aikaa kotona, joten tuntui tärkeältä, että oman kodin sai remontoida ja laittaa mieleisekseen. Lyhennysvapaan avulla Teemu voi keskittyä opintoihinsa rauhallisin mielin, ja rahaa jää vielä mukavaan yhteiseen tekemiseen.

Lyhyelle ajanjaksolle mahtui monia isoja muutoksia, mutta kuten Katja toteaa: “Lasta ei suunnitella tietylle päivälle.” Vaikka Katja ja Teemu tiesivät esimerkiksi kahdenkeskisen ajan vähenevän reilusti perheenlisäyksen myötä, on heistä ihanaa ajatella, että yhteistä lasta ei tarvitse jakaa kenenkään kanssa.

Uuden elämän alku tuo mukanaan myös väistämättömiä kuluja. Pienet lapset saattavat joskus sairastaa tiuhaan. Katja löysi sattumalta netistä OPn äitienpäivänä lanseeratun #Perheenlisä-edun, jossa jokaiselle syntyvälle lapselle halutaan tarjota maksuton terveysvakuutus vuodeksi. Vakuutus rauhoittaa mieltä, kun tietää, että lääkärikulut eivät sairauden sattuessa kohoa pilviin.